,,Testamentul lui Rebengiuc: nu timpul le rezolvă pe toate, ci oamenii”, o campanie socială Hope and Homes for Children
https://www.ziarulmetropolis.ro/testamentul-lui-rebengiuc-nu-timpul-le-rezolva-pe-toate-ci-oamenii-o-campanie-sociala-hope-and-homes-for-children/

Actorul Victor Rebengiuc se alătură eforturilor de peste 21 de ani ale Fundaţiei Hope and Homes for Children România, printr-o campanie dedicată celor mai vulnerabili dintre copiii României. Spotul video care transmite mesajul emoţionant al celebrului actor este o iniţiativă a agenţiei Papaya Advertising şi poartă semnătura creativă a lui Robert Tiderle.

Un articol de Petre Ivan|27 septembrie 2019

În perioada septembrie – decembrie 2019, Fundația Hope and Homes for Children România va derula o amplă campanie de strângere de fonduri dedicată proiectului de dezinstituționalizare.

Susținătorii pot dona 2 Euro lunar trimițând textul HOPE la 8844 pentru a sprijini continuarea procesului de dezinstituționalizare, demarat de Fundație cu mai bine de 21 de ani în urmă, când în orfelinatele României existau peste 100.000 de copii.

Astăzi, în orfelinatele din România sunt peste 6.000 de copii, iar Hope and Homes for Children își concentrează atenția asupra închiderii tuturor instituțiilor de tip vechi până în 2027 și înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Campania socială care îl are ca protagonist pe maestrul Victor Rebengiuc poartă mesajul „Testamentul lui Rebengiuc: Nu timpul le rezolvă pe toate, ci oamenii” (link clip https://www.hopeandhomes.ro/oamenii). Scenariul este unul emoționant, despre responsabilitate socială și grija față de aproapele nostru, despre datoria comună pe care societatea noastră ar trebui să o aibă față de „copiii nimănui”: „Nu timpul le rezolvă pe toate, doar oamenii pot face asta” – sunt cuvintele transmise de marele actor în materialul video ce poartă titlul „Testamentul lui Rebengiuc”.

“Sunt bătrân. Eu nu mai am prea mult timp la dispoziție. Dar nu timpul le rezolvă pe toate. Doar oamenii pot face asta. Voi,” spune acesta, amintindu-ne că depinde de fiecare dintre noi să schimbăm în bine lumea în care trăim.

Proiectul a fost lansat oficial miercuri, 25 septembrie, în spațiul fastuos al Salonului Cerchez al Muzeului Național Cotroceni. Evenimentul a avut-o ca gazdă pe Amalia Enache, jurnalist PRO TV și Ambasador al Hope and Homes for Children, și l-a avut ca invitat de onoare pe maestrul Victor Rebengiuc.

Lansarea campaniei a fost urmată de un recital susținut de pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa, care s-au alăturat astfel susținătorilor Fundației, prezenți la eveniment.

Prin intermediul campaniei, publicul este îndemnat să doneze 2 euro pe lună prin SMS, prin trimiterea textului HOPE la 8844. Suma strânsă va contribui la închiderea ultimelor orfelinate din România până în 2027. În acest moment, în orfelinatele din România mai sunt încă 6.000 de copii, iar alți 300.000 trăiesc la limita sărăciei și se află în risc major de abandon.

„Eu am crescut fără tată pentru că tatăl meu, al nostru, al meu și al fratelui meu, ne-a părăsit de când eram foarte mici și am simțit lucrul acesta. Mie tata mi-a lipsit. Am avut niște bunici care ne-au crescut extraordinar, s-au dedicat nouă și le mulțumesc oriunde sunt ei acum.

Așa că am răspuns <<da!>> din prima clipă, fără ezitare, pentru că îmi plac copiii, îmi plac copiii fericiți și îmi e foarte milă și mi se rupe sufletul pentru copiii nefericiți. Au existat, am văzut de atâtea ori copii nefericiți în țara asta, poate mai mulți ca în alte țări europene, dar văd că există interes și Fundația [Hope and Homes for Children] face eforturi pentru ca acești copii lipsiți de căldura familială să fie fericiți.

Am fost și la casele construite de Fundație. Copiii erau la școală, dar am văzut locul unde trăiesc și unde au posibilitatea să se dezvolte și intelectual și fizic și să aibă o educație frumoasă, să se simtă liberi și fericiți. Nu timpul rezolvă treaba asta, ci noi, oamenii trebuie să încercăm să oferim mai mult fiecărui copil care, prin cine știe ce nefericit eveniment, ce ghinion cumplit, e singur, e fără părinți, e fără surori, e fără tată.

Vă urez mult succes!”Victor Rebengiuc.

“Fiecare gest contează, fiecare dintre noi poate schimba viața unui copil. Am văzut în cei 21 de ani de activitate în România ce poate face generozitatea partenerilor noștri. Viața a zeci de mii de copii a fost schimbată cu ajutorul lor. Azi, împreună cu maestrul Victor Rebengiuc îi chemăm alături de noi pe toți cei care știu că nu timpul, ci oamenii le rezolvă pe toate, că generozitatea și iubirea față de semenii noștri e măsura societății în care trăim și a omeniei noastre. La Hope and Homes for Children credem în puterea solidarității și în dreptul fiecărui copil la speranță și la o viață mai bună. Copiii pe care îi ajutăm sunt copiii noștri, copiii lumii în care trăim, ei ne dau măsura omeniei și sensului vieților noastre. Îi așteptăm așadar pe toți cei care cred la fel ca noi să doneze 2 euro pe lună trimițând HOPE la 8844.”Ștefan Dărăbuș, Director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, 5.810 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 455 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.964 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 930 în regim de urgență şi 8.998 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

Foto: Testamentul lui Rebengiuc – facebook

21
/03
/22

Într-o ceremonie care a avut loc pe 19 martie la Palatul Național al Culturii din capitala Bulgariei și care a marcat cea de-a 26 ediție a Sofia International Film Festival, filmul românesc „Căutătorul de vânt” a câștigat premiul FIPRESCI „pentru măiestria reflecției asupra existenței umane și pentru modul în care folosește limbajul cinematografic în a revela frumusețea naturii și a vieții de zi cu zi”.

18
/03
/22

Comedia romantică „Lebensdorf”, regizată de Vali Hotea, cu Mimi Brănescu, Ana Covalciuc și Ioana Flora în distribuție, va putea fi vizionată în cinematografele românești începând de vineri.

10
/03
/22

Astra Film Sibiu donează sumele încasate din proiecțiile filmelor „The Distant Barking of Dogs” (2017), „This Rain Will Never Stop” (2020) și „No Obvious Signs” (2018) către cauzele umanitare din Ucraina.

10
/03
/22

În semn de solidaritate cu criza umanitară a refugiaților de război din Ucraina, Happy Cinema împreună cu Digital Cube organizează trei proiecții speciale ale filmului Donbass în zilele de 14, 15 și 17 martie, de la ora 19.00. Filmul va putea fi vizionat în toate cele opt cinematografe Happy Cinema din România, din București, Alexandria, Buzău, Bacău, Bistrița, Focșani, Vaslui și Botoșani.

09
/03
/22

Warner TV dedică serile de duminică din luna aprilie unor povești de viață cutremurătoare și inspiraționale, unor personaje și acțiuni controversate, transpuse în filme apreciate de presa de specialitate și de public.

08
/03
/22

România participă la cea de-a XII-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma cu proiecția peliculei Colectiv în regia lui Alexander Nanau. Festivalul a fost creat și este organizat de Institutul Francez Centre Saint Louis pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei (20 martie) și se bucură de participarea țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Prezența românească este promovată de Ambasada României în Italia și de Accademia di Romania in Roma, cu susținerea Institutului Cultural Român.

07
/03
/22

Doi dintre cei mai cunoscuţi oameni de film din Rusia - criticul Anton Dolin şi regizorul Kantemir Balagov - au anunţat că îşi părăsesc ţara din cauza climatului de teroare, în care opoziţia faţă de războiul Ucraina este aspru pedepsită.

07
/03
/22

Jacques Audiard, cunoscutul cineast francez câștigător al unul Palme d’Or în 2015 pentru Deephan, revine pe marile ecrane cu un film despre relațiile și iubirile generației millenials în era digitală. Paris, Arondismentul 13, premiat la Cannes 2021 pentru cea mai bună coloană sonoră, ajunge în cinematografe din 11 martie, distribuit de Independența Film.

06
/03
/22

Un interviu sau o convorbire cu Toma Caragiu ar putea constitui o adevărată „probă de foc” pentru un tânăr aspirant la ziaristică. Dacă vreți să scăpați de cineva care solicită un post într-o redacție, cereți-i așadar, „un material cu Caragiu”…