The Act of Killing – cel mai bun film al anului 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-act-of-killing-cel-mai-bun-film-al-anului-2013/

Lungmetrajul The Act of Killing, regizat de Joshua Oppenheimer, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2013, într-un clasament realizat de prestigioasa revistă cinematografică britanică Sight & Sound.

Un articol de Andrada Văsii|7 decembrie 2013

Lungmetrajul „The Act of Killing“, regizat de Joshua Oppenheimer, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2013, într-un clasament realizat de prestigioasa revistă cinematografică britanică Sight & Sound.

Revista Sight & Sound, editată de Institutul de Film Britanic, a publicat topul 30 al celor mai bune filme ale anului. Acest clasament a fost realizat pe baza voturilor exprimate de peste 100 de critici de cinema, organizatori de festivaluri şi membri ai Academiei de film britanice.

Fiecare participant la sondaj a alcătuit un top 5 al filmelor preferate, iar lista finală a fost alcătuită pe baza acestor topuri personale.

Pe locul al doilea s-a clasat thrillerul SF ,,Gravity”, regizat de Alfonso Cuaron, iar locul al treilea a revenit dramei franceze ,,La vie d’Adèle”, de Abdellatif Kechiche.

The Act of Killing

Scenă din filmul The Act of Killing

Topul 10 al celor mai bune filme ale anului 2013 este completat de filmele ,,La Grande Bellezza”, de Paolo Sorrentino, ,,Frances Ha”, de Noah Baumbach, ,,A Touch of Sin”, de Jia Zhangke, ,,Upstream Color”, de Shane Carruth, ,,The Selfish Giant”, de Clio Barnard, ,,Norte, the End of History”, de Lav Diaz, şi ,,L’inconnu du lac”, de Alain Guiraudie.

Între timp, şi prestigioasa revistă franceză cu specific cinematografic Les Cahiers du Cinema a publicat topul 10 al celor mai bune filme ale anului 2013.

Pe primul loc se află pelicula ,,L’inconnu du lac”, de Alain Guiraudie. Filmul ,,Spring Breakers”, de Harmony Korine, se află pe locul al doilea, iar ,,La vie d’Adèle” ocupă poziţia a treia, notează Mediafax.

Topul 10 cu The Act of Killing este completat de următoarele filme: ,,Gravity”, de Alfonso Cuaron, ,,A Touch of Sin”, de Jia Zhangke, ,,Lincoln”, de Steven Spielberg, ,,Jealousy”, de Philippe Garrel, ,,Nobody’s Daughter Haewon”, de Hong Sang-soo, ,,You and the Night”, de Yann Gonzalez, şi ,,Age of Panic”, de Justine Triet.

Foto credit: IMDB, The Act of Killing

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".

21
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Regizat de Steven Spielberg, „Bridge of Spies” („Podul spionilor”) este un thriller „old school” cu spioni, care omagiază discret un anume cinema clasic american, oferind în acelaşi timp suspans pe un fond istoric.

20
/11
/15

Actriţa americană Gwyneth Paltrow a înregistrat un single cu fostul ei soţ, Chris Martin, care va fi inclus pe următorul album al trupei acestuia, Coldplay. Vedeta hollywoodiană a făcut backing vocals pentru single-ul "Everglow", care va fi inclus pe noul album al trupei Coldplay, intitulat "A Head Full of Dreams".

20
/11
/15

Al șaptelea episod din sezonul al cincilea al serialului "Homeland", care se inspiră cu regularitate din realitate, de la războiul din Afganistan la ascensiunea grupării Statul Islamic, începe cu un mesaj pe fond negru: "În urma evenimentelor de la Paris, vă amintim că 'Homeland' conține elemente care pot tulbura spectatorii. Cele mai sincere condoleanțe tuturor celor afectați de atacuri", scrie la începutul genericului.

19
/11
/15

De ce Sinaia are, de fapt, trei gări? Ce îl leagă pe Yehudi Menuhin de Sinaia şi de George Enescu? Gări de poveste continuă la TVR cu povestea fascinantă a trenului regal al României şi a gării regale de la Sinaia. Episodul cu numărul cinci al seriei Gări de poveste se difuzează sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

19
/11
/15

În zilele de 19 și 20 noiembrie 2015, de la ora 19,00 va avea loc, la Cinema Elvire Popesco, cea de-a VII ediție a festivalului Zilele Filmului Irlandez. În program, Gold, în regia lui Niall Heery şi Good Vibrations, de Lisa Barros D'Sa şi Glenn Leyburn, precum şi două scurtmetraje – I Am Here, regia David Holmes şi Coda, de Alan Holly .

18
/11
/15

Paramount Channel anunță lansarea în România a Academiei de Film, un proiect care are scopul de a încuraja pasiunea pentru cinema. Obiectivul Paramount - Film Academy este de a răspândi iubirea pentru filme în rândul unui public larg, de a crește interesul pentru procesele și etapele de realizare ale unui film, de a oferi o perspectivă completă a experienței cinematografice.

18
/11
/15

Studiorile Pepsi lansează scurtmetrajul Black Knight Decoded, un scurtmetraj, a cărui bogată naraţiune se învârte în jurul a ceea ce mulţi consideră o entitate misterioasă, satelitul Black Knight. Filmul are în distribuţie vedete de cinema, o piesă originală, “Miracles”, interpretată de Usher, dar şi consumatori din peste 11 ţări.

14
/11
/15

Scurtmetrajul “Prologul”, în regia lui Ștefan Constantinescu va avea premiera mondială în cadrul “Stockholm Film Festival”, producția fiind inclusă în competiția oficială. Evenimentul, ajuns la cea de-a 26 ediție, va debuta astăzi și se va desfășura până pe 22 Noiembrie.

13
/11
/15

Povestea a început cu 29 de ani în urmă*. Am ratat o excursie la munte şi, ca să nu rămân supărat, am fost dus de tatăl meu la film, la Casa de Cultură din Găeşti. Aşa am pătruns în lumea cinematografelor. Îmi amintesc că primul meu film a fost Superman. Din acel moment, împreună cu Dede senior (amator de filme şi fan Spencer Tracy) am cunoscut una din cele mai mari distracţii ale acelor vremuri, mersul la cinema.

13
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat în special pe cele patru anecdote intersectate care îl compun, şi într-o măsură nesemnificativă pe valenţele imaginii, încadraturii sau mizanscenei, „Bucureşti NonStop”, de Dan Chişu, aduce laolaltă numeroşi actori experimentaţi, aproape singurul atu care îl face vizionabil şi, pe alocuri, delectabil.