The Broken Circle Breakdown, câştigătorul premiului César, de vineri în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/the-broken-circle-breakdown-castigatorul-premiului-cesar-de-vineri-in-romania/

The Broken Circle Breakdown / Paradisul spulberat, drama musical în regia lui Felix Van Groeningen, cu Veerle Baetens şi Johan Heldenbergh, va avea premiera în România vinerea aceasta, 7 martie. Filmul a fost nominalizat la Oscar 2014 pentru “Cel mai bun film străin” şi a fost premiat deja vineri seară la César 2014, în cadrul aceleiaşi secţiuni.

Un articol de Petre Ivan|6 martie 2014

The Broken Circle Breakdown / Paradisul spulberat, drama musical în regia lui Felix Van Groeningen, cu Veerle Baetens şi Johan Heldenbergh, va avea premiera în România vinerea aceasta, 7 martie. Filmul a fost nominalizat la Oscar 2014 pentru “Cel mai bun film străin” şi a fost premiat deja vineri seară la César 2014, în cadrul aceleiaşi secţiuni.

În cadrul secţiunii “Cel mai bun film străin” a Premiilor César 2014, filmul lui Van Groeningen a concurat împotriva unor titluri celebre precum: Blue Jasmine (regia: Woody Allen), Django Unchained (regia: Quentin Tarantino), La Grande Bellezza (regia: Paolo Sorrentino; distribuit în România de Independenţa Film, în cinema, din 21 martie) şi faimosul Gravity (regia: Alfonso Cuaron).

The Broken Circle Breakdown

The Broken Circle Breakdown este o adaptare după spectacolul musical omonim cu care actorul principal din film, Johan Heldenbergh, împreună cu actriţa Mieke Dobbels, au înregistrat un succes deosebit în mai multe teatre şi centre culturale europene.

Este povestea unui cuplu de tineri îndrăgostiţi. El cântă la banjo într-o trupă de bluegrass, ea are propriul salon de tatuaje. El, ateu convins, dar şi un romantic naiv; ea are corpul acoperit de tatuaje, dar o fire foarte raţională, cu picioarele pe pământ. Viaţa fericită le este brusc pusă la grea încercare după descoperirea unei maladii grave de care suferă fiica lor în vârstă de numai 6 ani.

The Broken Circle Breakdown

În decembrie, anul trecut, regizorul Broken Circle Breakdown / Paradisul spulberat,  belgianul Felix Van Groeningen, primea trofeul LUX Prize din partea preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz.

LUX Prize nu constă într-o anumită sumă de bani. În schimb, filmul primeşte din partea Parlamentului European subtitrări în cele 24 de limbi oficiale şi este susţinut şi promovat în cele 28 de state membre UE.

Foto cu The Broken Circle Breakdown – Independenţa Film

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.