„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, marele câştigător la gala BAFTA 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/three-billboards-outside-ebbing-missouri-marele-castigator-la-gala-bafta-2018/

Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh, a fost marele câştigător la gala premiilor industriei de film britanice (BAFTA), unde a fost recompensat cu cinci trofee, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj şi cel mai bun lungmetraj britanic.

Un articol de Petre Ivan|19 februarie 2018

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” este o dramă acidă despre o mamă care închiriază trei panouri publicitare pentru a atrage atenţia publicului asupra lentorii cu care se desfăşoară ancheta privind asasinarea fiicei sale.

Pelicula, care fusese nominalizată la nouă premii BAFTA, a mai primit trofee pentru cel mai bun scenariu original, cel mai bun rol principal feminin – Frances McDormand – şi cel mai bun rol secundar masculin – Sam Rockwell.

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a primit anul acesta şi Globul de Aur pentru cel mai bun film-dramă şi este considerat favorit la premiile Oscar, care vor fi decernate pe 4 martie. De asemenea, filmul a fost marele câştigător la gala premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), unde a obţinut trofeul pentru cea mai bună distribuţie.

Marele favorit al galei, cu 12 nominalizări, filmul „The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, a primit premiile BAFTA pentru cea mai bună regie, cea mai bună regie artistică şi cea mai bună muzică originală.

Lista completă a câştigătorilor BAFTA 2018:

Cel mai bun film: „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“

Cel mai bun film britanic: „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“

Cel mai bun regizor: Guillermo Del Toro („The Shape of Water“)

Cel mai bun actor în rol principal: Garry Oldman („Darkest Hour“)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Frances McDormand („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“)

Cel mai bun actor în rol secundar: Sam Rockwell („Three Billboard Outside Ebbing, Missouri“)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Allison Janney („I, Tonya“)

Cel mai bun scenariu original: „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ (Martin McDonagh)

Cel mai bun scenariu adaptat: „Call Me By Your Name“

Cel mai bun film străin: „The Handmaiden“

Cel mai bun documentar: „I Am Not Your Negro“

 Cel mai bun lungmetraj animat : „Coco“

Cel mai bun debut al unui regizor, scenarist sau producător britanic: „I Am Not A Witch“ (Rungano Nyoni şi Emily Morgan)

Cea mai bună coloană sonoră: „The Shape of Water“

Cea mai bună imagine: „Blade Runner 2049“ (Roger Deakins)

Cel mai bun montaj: „Baby Driver“ (Jonathan Amos, Paul Machliss)

Cea mai bună scenografie: „The Shape of Water“ (Paul Austerberry, Jeff Melvin, Shane Vieau)

Cel mai bun sunet: „Dunkirk” (Richard King, Gregg Landaker, Gary A. Rizzo, Mark Weingarten)

Cele mai bune efecte vizuale: „Blade Runner 2049“ (Gerd Nefzer, John Nelson)

Cel mai bun scurtmetraj britanic de animaţie: „Poles Apart“

Cel mai bun scurtmetraj britanic: „Cowboy Dave“   Rising Star Award (trofeu votat de public): Daniel Kaluuya.

Foto: „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”,  BAFTA 2018 – facebook

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producții de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.

02
/08
/22

Festivalul Cinemascop a început luni, 1 august, și vă așteaptă până pe 7 august cu filme europene, expoziții, ateliere de creație pentru copii, un spectacol de teatru și o atmosferă de vacanță la mare aparte.

02
/08
/22

Programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8-14 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, este acum disponibil aici: https://bit.ly/Anonimul2022.

28
/07
/22

Regizat de regretatul Mantas Kvedaravičius, „Mariupolis 2”, care a fost prezentat în premieră mondială în luna mai la Cannes, va deschide cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8 - 14 august la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

27
/07
/22

Aşa cum ne-a obişnuit, Festivalul de Film de la Veneţia a adunat şi în acest an, în competiţie sau în afara ei, multe nume mari ale cinematografiei mondiale: de la Darren Aronofsky, Alejandro G. Inarritu şi Jafar Panahi, la Paul Schrader, Sergei Loznitsa, Oliver Stone şi Lars von Trier.

26
/07
/22

Celebrul Festival de la Veneţia şi-a anunţat marţi selecţia pentru ediţia din acest an. Până vom comenta principalele secţiuni, să notăm prezenţa debutului în lungmetrajul de ficţiune al lui Mihai Mincan, "Spre Nord", în competiţia Orizzonti.

26
/07
/22

Cinci lungmetraje de ficțiune și documentare vor concura anul acesta pentru marele trofeu al celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care va avea loc în perioada 8 - 14 august, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

26
/07
/22

„Delta Bucureștiului”, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut în cinematografe din 23 septembrie. Filmul documentar, al doilea al regizoarei cunoscută deja publicului pentru „Marussia” (2013), spune, prin vocea actrițelor Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu, povestea unui teren viran.