Tiberiu Soare și Andrei Șerban au fost premiați la Gala Premiilor Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiberiu-soare-si-andrei-serban-au-fost-premiati-la-gala-premiilor-radio-romania-cultural/

GalaPremiilor Radio România Cultural s-a desfăşurat la Teatrul Odeon, luni, 18 martie, de la ora 19.00, avându-l ca amfitrion pe Vlad Ivanov.

Un articol de Andrada Văsii|20 martie 2013

Cea de-a XIII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural s-a desfăşurat la Teatrul Odeon, luni, 18 martie, de la ora 19.00 şi l-a avut ca amfitrion pe Vlad Ivanov.

Construită ca un adevărat spectacol de culoare, muzică, eleganţă, gala a fost un eveniment onorat de personalităţi ale vieţii culturale şi artistice, spectatori, jurnalişti. Evenimentul a fost urmărit live de telespectatorii TVR2, ascutătorii Radio România Cultural, Radio Târgu Mureş dar şi pe internet la www.radioromaniacultural.ro.

Au fost acordate premii pentru opt secţiuni diferite care au fost gândite pentru a crea o imagine cât mai fidelă a lumii culturale româneşti şi a celor mai importante realizări ale anului 2012, în diferite domenii ale culturii. Din juriul ce a hotărât câştigătorii au facut parte: scriitorul şi profesorul Titus Vîjeu, scriitorul şi traducătorul Bogdan Ghiu, regizorul Attila Vizauer, eseistul şi traducătorul Valentin Protopopescu, publicistul şi scriitorul Dorin Liviu Bîtfoi şi muzicologul Oltea Şerban-Pârâu.

Ambianţa sonoră a fost asigurată de Cristian Soleanu la saxofoane, George Natsis la pian, Adrian Mircea Flautistu la contrabas şi chitară bas şi Vlad Popescu la baterie, solistă Nadia Trohin.

În cadrul galei au fost acordate cinci premii speciale:

Premiul de Excelenţă a fost decernat scriitorului Şerban Foarţă

Premiul Lux Mundi i-a revenit regizorului Andrei Şerban

Premiul ”In memoriam Iosif Sava” s-a acordat tenorului Bogdan  Mihai

Premiul pentru “Proiecte culturale”- Centrului de Proiecte Culturale al Primăriei  Municipiului Bucureşti ARCUB

Premiul “Radio România 85”- Târgului Internaţional “Gaudeamus” – Carte de învăţătură

 

Premiile pe secţiuni au fost următoarele:

Premiul pentru Poezie i-a revenit lui Dan Sociu pentru volumul ‘’Poezii naive şi sentimentale’’ apărut la Editura Cartea Românească

Premiul pentru Proză i-a revenit Florinei Ilis, pentru volumul ‘’Vieţile paralele’’, apărut la Editura Cartea Românească

Premiul pentru Film  a revenit filmului După dealuri de Cristian Mungiu

Premiul pentru Teatru a fost decernat lui Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional I. L.Caragiale din Bucureşti pentru Anul Caragiale

Premiul la categoria Arte  plastice a fost obţinut de pictorul Gheorghe Anghel

Premiul pentru Muzică i-a revenit dirijorului Tiberiu Soare

Premiul pentru Educaţie a fost obţinut de Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

Premiul pentru Ştiinţă-Dr. fiz. Nicolae Zamfir, directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Nucleară “Horia Hulubei”, IFIN-HH

 

Credit foto: Mihai Barbu

 

 

01
/12
/23

Cu ocazia apariţiei "Fallen Leaves" (2023), ales deja de critici cel mai bun film al anului şi lansat şi la noi cu titlul "Frunze căzătoare", platforma MUBI a pregătit o amplă retrospectivă dedicată marelului regizor finlandez Aki Kaurismäki.

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.