Timpul nebunilor, de Stela Giurgeanu – Cea mai bună piesă românească a anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/timpul-nebunilor-de-stela-giurgeanu-cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului/

Textul „Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu, a câştigat concursul de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2014”. Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România – UNITER se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României.

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2015

Juriul concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2014”, compus din criticii Marina Constantinescu, Dan C. Mihăilescu şi Marian Popescu, a decis să reţină în selecţia finală următoarele piese: „Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu, „Dragoste în vremea lui Koch”, de Olga Delia Mateescu, „Blana leopardului”, de Mihai Octavian Ioana, şi „Ringhispil (Carusel)”, de Kincses Elemèr.

Dintre acestea, juriul a hotărât să desemneze câştigătoare piesa „Timpul nebunilor”, de Stela Giurgeanu.

UNITER precizează că piesa a fost înscrisă în concurs fără titlu, pe baza motto-ului de pe pagina de gardă, iar titlul a fost precizat ulterior de autoare şi în acordul unanim al juriului.Timpul nebunilor

Premiul va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER, care se va desfăşura pe scena Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, pe 25 mai, iar editura Unitext a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

„Cea mai bună piesă românească a anului 2013” a fost desemnată „În trafic”, de Alina Nelega.

Foto: Timpul nebunilor, Stela Giurgeanu – UNITER, facebook

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.