VIDEO Tinereţe şi emoţie la UnderCloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/tinerete-si-emotie-la-undercloud/

Programul Festivalului de Teatru Independent UnderCloud oferă publicului în seara de astăzi trei producţii pline de tinereţe, de frumuseţe şi de emoţie.

Un articol de Elena Simion|23 august 2013

Programul Festivalului de Teatru Independent UnderCloud oferă publicului trei producții pline de tinerețe, de frumusețe și de emoție. Pe 23 august, pe înserate, sunteți invitați să vă bucurați de o producţie Godot Cafe Teatru și de două producții de licență UNATC, premiate în Gala Absolvenților de anul acesta.

Trupa de la la Godot Café Teatru aduce pe scena un spectacol după autori americani contemporani: „Shot sau Comedia relațiilor”, sub direcția scenică a Andreei Bibiri. Este vorba despre cinci piese scurte, despre femei, despre bărbați, despre viață, despre noi.

În program sunt prezente două spectacole premiate și apaludate îndelung la Gala Absolvenților 2013: „Clasa noastră” și „Kairos“.

„Clasa noastră“ este o poveste despre zece copii și urmărește destinul fiecăruia dintre ei de-a lungul a șaptezeci de ani de istorie Viața îi obligă să crească prea repede punându-i la încercare: să-și urască prietenul, să-și iubească dușmanul, să-și trădeze credința din frică sau din iubire. Să lupte și să moară pentru convingerile lor, să trăiască cu speranța că nu-și pierde niciodată demnitatea.

Este o piesă tulburătoare despre noi, oamenii, despre puterea sentimentelor noastre, dar și despre modul în care transformările sociale și istorice își pun amprenta asupra traiectoriei vieții. 14 lecții despre credință, iubire și frică, după Tadeusz Slobodzianek, în regia Simonei Măicănescu.

„Pe afiș nu apar ca regizoare, ci ca diriginta clasei. Aș lucra din nou și mâine cu ei pentru că ei vor rămâne mereu clasa mea.“

Simona Măicănescu,
actriță 

Spectacolul se va juca pentru prima dată în aer liber, în curtea Muzeului Țăranului Român, doar sub lumina torțelor. Va fi o experiență menită să apropie spectatorul de jocul tinerilor actori, să îl prindă în mrejele poveștii de viață care se țese pe scenă.

Citiți și Simona Măicănescu: „Nu cred în fiţe, ifose şi atitudine de vedetă“

Seara se va încheia în pași de dans, cu un spectacol de coregrafie realizat de Krista Sandu. Este o bijuterie coregrafică în care tinerii Răzvan Stoian, Dana Marineci, Andrei Iancu, Irina Ștefan, Victor Țăpeanu și Krista Sandu pornesc în aventura căutării sinelui. Dramatismul și profunzimea sunt transmise fără cuvinte în „Kairos”, iar spectatorul este invitat să le descopere.

INFO

Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, au format juriul celei de-a șasea ediții.

Intrarea la cele două spectacole produse de UNATC va fi liberă.

Foto credit: Elena Simion

04
/03
/16

Tony Dyson, unul dintre părinții celebrului robot R2-D2 din seria "Star Wars", a fost găsit mort în Malta, conform unui anunț făcut vineri de poliția malteză. Robotul R2-D2 este unul dintre cele mai recognoscibile personaje din universul "Star Wars", fiind imediat îndrăgit de adulți și copii deopotrivă încă de la apariția primului film al seriei, "Star Wars: A New Hope" (1977).

04
/03
/16

ACTRIȚA DE LA PAGINA 1 Marcela Rusu, născută la Galaţi în 1926, a fost o femeie frumoasă şi iubită, care a ştiut ce a vrut de la viaţă. A cunoscut fericirea şi opusul ei, iar pe scenă a avut momente de succes. A fost căsătorită de trei ori, n-a avut copii, dar şi-a îndeplinit rolul de mamă - povestea prin interviuri - crescând doi nepoţi şi nişte câini pe care i-a botezat de fiecare dată „Gâlcă”, indiferent de generaţie. 

04
/03
/16

ACTRIȚA DE LA PAGINA 1 Până să devină angajată a Teatrului Naţional din Bucureşti, în 1947, a făcut parte din numeroase companii teatrale şi din trupa de operetă a lui Veliamir Maximilian, unde a jucat alături de Leonard, „Prinţul Operetei”. În teatru, i-au plăcut întotdeauna rolurile de caracter, pentru că nu se credea frumoasă. A jucat alături de Ion Iancovescu, Mişu Fotino, Birlic şi mulţi alţii. 

04
/03
/16

Spectacolul „Cum se cuceresc femeile” de Woody Allen, în regia lui Liviu Lucaci, de la Teatrul Metropolis, are tangenţe cu lumea filmului, iar Tudor Jurgiu semnează proiecţiile. Regizorul povestește despre cinematografia de consum, despre studenții săi de la Scenaristică și despre recitirea basmelor lui Petre Ispirescu.

04
/03
/16

Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, vă invită la un concert deosebit din cadrul Stagiunii Regale. Evenimentul va avea loc miercuri, 9 martie, de la ora 19.00, la Ateneul Român.

04
/03
/16

De ce ar trebui să vezi spectacolul „Zic Zac”, de Andreea Gavriliu, la Godot Cafe-Teatru? Pentru că are poveste; o poveste de dragoste. Pentru că are mult umor, umor rafinat. Pentru că are muzică bună, un colaj neașteptat („All by myself’’, „Singing in the rain’’, muzică clasică, dar şi electronică, muzică de petrecere, cântece patriotice din comunism). 

04
/03
/16

Frumusețea nu are vârstă. A dovedit-o astăzi Asociația Niciodată Singur - Prietenii vârstnicilor, prin realizarea unui proiect unic în România. 4 doamne, trecute de vârsta de 75 de ani au pozat cu stil și eleganță, purtând ii tradiționale, într-un pictorial de modă profesionist, pentru a atrage atenția asupra situației alarmante a vârstnicilor din țara noastră: 1 din 2 vârstnici din România se simte singur și inutil, într-o mică sau mai mare măsură.

04
/03
/16

În urmă cu 39 de ani, într-o zi de 4 martie, înceta din viaţă Toma Caragiu, unul dintre cei mai mari actori români. În acea seară, un cutremur devastator cu magnitudinea de 7,3 grade Richter a făcut mii de victime, printre care şi numeroşi artişti şi oameni de cultură, distrugând totodată multe din clădirile Bucureştiului.

03
/03
/16

Sorin are poze. Și cărți poștale, și acțiuni, și obligațiuni, și certificate de vaccinare, și monede, și insigne. Sorin este colecționar, încă de la 14 ani, și poate umple o oră și jumătate de interviu vorbind despre pasiunile sale. Asta dacă se grăbește…

03
/03
/16

Un destul de reuşit horror scurt plasat în două apartamente de bloc şi într-o lume (post)apocaliptică. O tentativă de transpunere pur vizuală a teribilei legende româneşti a moroiului. Şi un exerciţiu alb-negru pe tema morţii.

03
/03
/16

Romanul Toate bufniţele, de Filip Florian, a fost publicat în Germania, la Editura Matthes & Seitz (Berlin), în traducerea lui Georg Aescht, cu titlul Alle Eulen. Cel mai recent roman semnat de Filip Florian, a obținut Premiul pentru „Cea mai bună carte a anului”, secțiunea „Beletristică”, la Gala „Bun de Tipar”, ediția a II-a, 2013.

03
/03
/16

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă marți, 8 martie, de la ora 18:00, spectacolul „Cenușăreasa” în regia lui Dan Hândoreanu. Pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, doamnele și domnișoarele vor avea intrarea gratuită la acest spectacol în baza unui voucher atașat la biletele pentru copii.

03
/03
/16

Miracolul din Tekir se lansează pe 4 martie în cinematografele din România. “O metaforă a creației, acolo unde este creație este mister, credință și speranță”, după cum declară regizoarea Ruxandra Zenide, „Miracolul din Tekir” o are ca protagonistă pe Dorotheea Petre, în rolul Marei, o femeie de 30 de ani, cunoscută în satul în care trăiește ca o femeie-vraci, ce tratează sătenii prin puterea nămolului.

03
/03
/16

Teatrul Metropolis, Primăria Municipiului Bucureşti, împreună cu partenerii Cocor și Sabion vă invită sâmbătă, 5 martie 2016, la ora 11:30, în Piaţa Timpului, în prezenţa domnului Primar General al Municipiului Bucureşti – Răzvan Sava, la ceremonia omagială de decernare a stelelor pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului a artistelor Florina Cercel, Adela Mărculescu și Rodica Popescu-Bitănescu.

03
/03
/16

În numai câteva zile de la lansare, trailerul viitorului documentar biografic despre van Gogh a înregistrat aproape o jumătate de milion de vizualizări. Agitata existență a pictorului olandez Vincent Van Gogh și opera acestuia prind viață într-o peliculă spectaculoasă. „Loving Vincent” va fi primul film realizat în totalitate prin tehnica transformării picturii în ulei în animație, asigură autori ineditului proiect.

02
/03
/16

„Drumul meu către actorie a fost firesc, crescând în teatrul de operetă, unde era tatăl meu, Emil Popescu, și mama... Cumva, se transmite genetic acest microb. E un microb pe care-l poartă părinții și, evident, îl transmit și copiilor” – Emilia Popescu. Născută pe 2 martie 1966, la București, îndrăgita actriţă împlineşte astăzi 50 de ani.