TNT declară 20 noiembrie Ziua Națională a Comportamentului Adecvat
https://www.ziarulmetropolis.ro/tnt-declara-20-noiembrie-ziua-nationala-a-comportamentului-adecvat/

Cel de-al doilea sezon al unuia dintre cele mai titrate seriale ale toamnei, „Un Comportament Adecvat/ Good Behavior”, se lansează în România pe 20 noiembrie, de la ora 22.00. Cu această ocazie postul de televiziune TNT va declara Ziua Naţională a Comportamentului Adecvat.

Un articol de Liliana Matei|9 noiembrie 2017

Serialul va fi difuzat în fiecare luni, începând cu ora 22.00.

Un Comportament Adecvat/ Good Behavior” îi are în rolurile principale pe Michelle Dockery, cunoscută din „Downton Abbey”, și pe actorul argentiniano-spaniol Juan Diego Botto, care a mai jucat în „1492 – Cucerirea Paradisului” și „El Greco”. Din distribuție mai fac parte Terry Kinney, Lusia Strus și Joey Kern.

Serialul este o adaptare a romanului „Letty Dobesh” semnat de Blake Crouch, iar primul sezon, lansat anul trecut, a fost urmărit în medie de 4,1 milioane de telespectatori în Statele Unite, pe toate platformele TNT.

Un Comportament Adecvat” spune povestea lui Letty Dobesh (Michelle Dockery), o femeie care obține mereu ceea ce își dorește. După ce a ieșit din închisoare, a reușit să își recupereze fiul – Jacob (jucat de Nyles Julian Steele). Din păcate, înțelegerea făcută cu FBI pentru a reprimi custodia copilului aproape a costat-o relația cu Javier (Botto), un asasin plătit.

La începutul celui de-al doilea sezon, care a fost lansat în Statele Unite pe 15 octombrie, Letty a rezolvat problemele cu Javier și s-a împăcat cu mama ei (Lusia Strus), care s-a opus acordării custodiei lui Jacob. Cu un agent FBI pe urme, Letty, Javier și Jacob încearcă să înceapă o nouă viață.

Serialul „Un comportament adecvat” este produs de Chad Hodge („Dispăruţi în Wayward Pines”, „The Playboy Club”), care este și scenarist, și de scriitorul Blake Crouch („Wayward Pines”). Producători executivi sunt Marty Adelstein („Aquarius”, „Prison Break”, „Un vârcolac adolescent”) și Becky Clements („Aquarius”, „Last Man Standing”) de la Tomorrow Studios, un parteneriat între ITV Studios și Marty Adelstein.

TNT este un canal de televiziune de înaltă definiţie care difuzează filme de calitate şi seriale originale. În plus, TNT oferă o selecție de filme apreciate de către regizori de top de la Warner Bros. și de la alte studiouri de la Hollywood, garantând o experiență variată de divertisment pe tot parcursul zilei. TNT este urmărit în prezent în 101 milioane de case din Statele Unite şi este disponibil în 10 ţări din Europa. TNT face parte din Turner Broadcasting System, Inc., o companie Time Warner.

Turner Broadcasting System International opereză în prezent mai multe branduri, între care CNN, TNT, Cartoon Network şi Turner Classic Movies, dar şi reţele în America Latină, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi Asia Pacific. TBS face parte din familia Time Warner, alături de Warner Bros. şi HBO şi operează 180 de posturi de televiziune, 32 de branduri în 37 de limbi, în mai mult de 200 de ţări. Turner Broadcasting este o companie Time Warner.

Foto: TNT

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.