Tom si Jerry au luat cu asalt Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/tom-si-jerry-au-luat-cu-asalt-teatrul-metropolis/

Teatrul Metropolis a găzduit în acest weekend doi criminali: pe Tom şi pe Jerry. Când spui Tom si Jerry te gândeşti automat la personajele din desene animate. La un şoarece şi la o pisică. Însă la Teatrul Metropolis nu au avut loc urmăriri prin bucătăria stăpânei, ci s-a derulat un joc mult mai periculos, cu crime şi cu violenţă.

Un articol de Andrada Văsii|1 octombrie 2013

Teatrul Metropolis a găzduit în acest weekend doi criminali: pe Tom și pe Jerry. Când spui Tom si Jerry te gândești automat la personajele din desene animate. La un șoarece și la o pisică.

Însă la Teatrul Metropolis nu au avut loc urmăriri prin bucătăria stăpânei, ci s-a derulat un joc mult mai periculos, cu crime şi cu violenţă.

Florin Piersic Jr. şi Paul Ipate, adică Tom si Jerry

Scenele decurg cu viteză, iar recuzita se schimbă la fel de rapid. Povestea lui Tom, un ucigaș cu experiență, se desfășoară sub ochii spectatorilor. Totul începe cu muzică şi cu Paul Ipate care stă în picioare și te invită să iei parte la spectacol. Cum ai putea spune nu?

Atmosfera antrenantă este o notă definitorie a producției Tom si Jerry. Regizorul Florin Piersic Jr. spune că în piesa lui Rick Cleveland miza nu e o bucată de cașcaval sau o farfurie cu lapte. „Tom și Jerry sunt oameni care omoară oameni. Singura asemănare cu desenele animate stă în situațiile comice.  Tom și Jerry e o comedie extrem de neagră, la care o să râzi cu lacrimi. De crocodil.”

Tom si Jerry

Tom si Jerry: de la stânga la dreapta – Laurențiu Bălănescu, Florin Piersic Jr., Paul Ipate

Firul narativ îi plimbă pe cei doi prin mai multe scene ale crimei și îi pune față în față cu Laurențiu Bănescu (victima lor perpetuă). Poveștile sunt scurte, pline de înțelesuri, iar un simplu bol de cereale poate deveni o armă (sau nu).

Două personaje cu filozofii diferite de viață, doi criminali care învață unul de la cealălalt. Povestea lor se desfășoară pe o perioadă lungă de timp, iar fiecare trece prin mari schimbări emoționale. Crimele au diferite efecte asupra acestora, iar spectatorii devin complicii celor doi.

Citiţi şi: INTERVIU Paul Ipate: „Există o umilinţă a meseriei de actor“

Cât de grea este viața unui om care omoară oameni? Sau cât de ușoară? Pot doi criminali să lege o prietenie? Dacă da, până unde? Dacă nu, de ce? Florin Piersic  Jr. a încercat să ofere un răspuns pentru toate întrebările.

După ce vizionezi spectacolul te întrebi dacă mai există vreo curiozitate referitoare la viața de criminal pe care regizorul a dezvoltat-o în subiectul producției. Răspunsul îl veţi găsi singuri.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 16 ani.

Foto credit: Maria Ştefănescu, spectacolul Tom si Jerry

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.