Tonitza – tablou evaluat la 80.000-130.000 de euro
https://www.ziarulmetropolis.ro/tonitza-tablou-evaluat-la-80-000-130-000-de-euro/

Tablourile ,,Gladiole”, de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 – 130.000 de euro, şi ,,Hora”, de Camil Ressu, evaluat la 45.000 – 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare la prima licitaţie organizată de Grimberg, ,,Întâlnire cu capodopere”, pe 10 decembrie.

Un articol de Andrada Văsii|30 noiembrie 2013

Tablourile „Gladiole”, de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 – 130.000 de euro, şi „Hora”, de Camil Ressu, evaluat la 45.000 – 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare la prima licitaţie organizată de Grimberg, „Întâlnire cu capodopere”, pe 10 decembrie.

Fondul Casei de Licitaţie Grimberg pentru evenimentul din 10 decembrie este estimat la 1,5 milioane de euro şi include multe nume cunoscute ale artei plastice româneşti, cu cotă solidă pe piaţa de artă, precum Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Camil Ressu, Gheorghe Petraşcu, Samuel Mützner şi Theodor Aman, cu diferite tematici şi din perioade de creaţie diverse.

În pregătirea licitaţiei din 10 decembrie, Galeria de artă Grimberg a organizat o expoziţie cu acelaşi titlu, care prezintă operele scoase la vânzare şi al cărei vernisaj a avut loc marţi, la sediul galeriei din Bucureşti.

„Loturile pregătite pentru această licitaţie includ atât lucrări ale unor artişti care nu mai au nevoie de nici o prezentare, cât şi ale unor pictori cu cotă mai redusă, dar ale căror creaţii îi situează la cele mai înalte standarde”, a declarat Ştefan Grimberg, fondatorul Casei de Licitaţie şi al Galeriei de Artă Grimberg.

„Propunem astfel investitorilor, colecţionarilor şi pasionaţilor de frumos operele unor artişti care şi-au lăsat amprenta asupra artei vizuale româneşti, oferindu-le în acelaşi timp garanţia Grimberg asupra autenticităţii şi valorii artistice”.

130.000 de euro pentru tabloul lui Tonitza

Licitaţia va fi organizată în data de 10 decembrie, de la 18.30, la sala ArCub din Bucureşti şi va include pictură şi sculptură de valoare, din arta plastică românească. Astfel, tablourile „Gladiole”, de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 – 130.000 de euro, „Hora”, de Camil Ressu, evaluat la 45.000 – 70.000 de euro, şi „Dalii cu caiet oranj”, de Theodor Pallady, estimat la 45.000 – 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare cu acest prilej, notează Mediafax.

De asemenea, vor fi scoase la vânzare tablourile „Femeie în grădină”, de Samuel Mutzner, estimat între 22.000 – 35.000 de euro, „Dansatoare orientală”, de Nicolae Vermont, cu o valoare situată între 22.000 – 35.000 de euro, „Peisaj la Balcic”, de Nicolae Darascu, estimat la 22.000 – 35.000 de euro, şi „Peisaj din laguna venţiană”, de Gheorghe Petraşcu, cu preţul situat între 18.000 şi 30.000 de euro.

Tonitza-Gladiole

Nicolae Tonitza – Gladiole

Expoziţia „Întâlnire cu capodopere”, care prezintă lucrările incluse în loturile licitaţiei Grimberg, poate fi vizitată până pe 6 decembrie la sediul Casei de Licitaţie şi Galeriei de Artă Grimberg, iar, în perioada 7 – 10 decembrie, în foaierul sălii ArCub.

Citiţi şi:Casa de licitaţii Artmark scoate pe piaţă opere semnate de cei mai valoroşi pictori români

Casa de Licitaţie şi Galeria de Artă Grimberg şi-au deschis porţile în toamna anului 2013, cu expoziţia „Capodopere ale picturii româneşti, între academism şi modernism”.

Aceasta a adus în prim-plan lucrări de artă românească excepţionale ale unor nume celebre precum Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Dărascu, Ion Ţuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Leon Alexandru Biju, Tibor Erno, Jozsef Klein şi Corneliu Baba.

Foto credit: Wikipedia, Modernism.ro, Tonitza

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Teatrul de Balet Sibiu prezintă sâmbătă, 2 martie, începând cu orele 19:00, spectacolul de teatru-dans „Despre noi/About Us”. Regia și scenariul poartă semnătura lui Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea, interpretează Teatrul de Balet Sibiu, cu participarea actorilor Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.