Top vânzări 2016: Harry Potter, „Fluturii” Irinei Binder și cărțile de colorat pentru adulți
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-vanzari-2016-harry-potter-fluturii-irinei-binder-si-cartile-de-colorat-pentru-adulti/

Compania de Librării Bucureşti (CLB), cel mai vechi lanţ de librării din România, a realizat bilaţul vânzărilor de carte din capitală pe anul 2016. Cum CLB este singurul lanţ de librării care este prezent cu spaţii comerciale în toate cele 6 sectoare ale capitalei, datele de vânzări reprezintă, în fapt, o radiografie a situaţiei consumului de carte pentru întregul Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|14 februarie 2017

Conform datelor, aproximativ jumătate din vânzările de carte sunt realizate de către cele 10 librării situate în sectorul 1. În topul vânzărilor se mai încadrează și sectoarele 4 (cu 10 librării) și sectorul 6 (cu 7 librării), cu vânzări totale procentuale de 17%, respectiv 15% din totalul vânzărilor.

În acest moment, CLB numără 46 de spații comerciale, dintre care cele mai multe au fost renovate.

În ceea ce privește vânzările de carte pe domenii, interesul cititorilor din capitală, conform informațiilor din rețeaua CLB, s-a îndreptat în 2016 preponderent către titlurile din zona ficțiune (21%), urmată de cărțile pentru copii și tineret (14%) și de cărțile practice (6%). Cel de-al treilea volum din seria Fluturi semnat de Irina Binder se situează pe locul I în topul celor mai bine vândute titluri de beletristică ale anului 2016 în rețeaua CLB, iar volumul I al seriei Harry Potter (Harry Potter și piatra filozofală) al scriitoarei britanice J.K. Rowling ocupă locul I în topul cărților pentru copii și tineret. La capitolul cărți practice, și în acest an, cărțile de colorat pentru adulți s-au situat în topul preferințelor cititorilor bucureșteni.

Trebuie menționat faptul că această statistică exclude zona de manuale și auxiliare școlare, un segment care reprezintă constant aproximativ un sfert din totalul vânzărilor pe care în rețeaua Companiei de Librării București.

În 2016, Compania de Librării București a primit din partea Camerei de Comerț și Industrie a României diploma care certifică clasarea celui mai vechi lanț de librării din România pe Locul I în Topul Național al Firmelor, ediția a XXIII, la categoria „Comerț”. Și, tot în 2016, CLB a fost recompensată cu Locul I în topul firmelor din București, categoria „Comerț”, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București.

„Cu o tradiție de 67 de ani, dar într-un context mereu în continuă schimbare, Compania de Librării București face eforturi, an de an, pentru a-și păstra statutul de lider de vânzări de carte în capitală, orașul care generează peste jumătate din încasările naționale. În spatele acestor rezultate stau eforturile susținute ale unei echipe hotărâte să ducă tradiția CLB mai departe”, a declarat Marieta Seba, directorul Companiei de LIbrării București.

Foto: Top vânzari 2016 – facebook

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.

19
/12
/22

În cartea sa „Hoții de atenție. De ce nu te poți concentra”, jurnalistul Johann Hari a adunat experiență din 50.000 de kilometri parcurși pentru a sta de vorbă cu nu mai puțin de 250 de experți care studiază consecințele pierderii atenției și concentrării, ea a declarat că, potrivit studiilor sale, acum „suntem mai predispuși să scanăm și să trecem cu ușurință mai departe atunci când citim pe ecrane – ne trecem privirea rapid peste informații pentru a extrage ce avem nevoie".

18
/12
/22

Ziarul Metropolis vă oferă un fragment din romanul „Lecții de chimie” de Bonnie Garmus, apărut recent și în limba română, la Editura Nemira. Bestseller The New York Times, cartea a fost nominalizată pentru Waterstones Debut Fiction Prize și este în curs de ecranizare ca serial Apple TV, cu Brie Larson în rolul principal.