Trei avanpremiere şi un spectacol extraordinar de Crăciun, în decembrie, la Teatrul Naţional din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-avanpremiere-si-un-spectacol-extraordinar-de-craciun-in-decembrie-la-teatrul-national-din-sibiu/

Decembrie este luna cadourilor la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, unde publicul este aşteptat cu trei titluri în avanpremieră şi un spectacol ce va aduce pe scenă spiritul Sărbătorilor de iarnă. Regizorul Radu Afrim va prezenta pe 20 şi 21 decembrie două spectacole montate pe textele autorului catalan Pau Miró, „Girafe” şi „Bizoni”.

Un articol de Petre Ivan|29 noiembrie 2014

Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu anunţă avanpremiera spectacolului „Jubileul” după A.P. Cehov, regia Veronica Pătru, în 9 decembrie, iar pe tot parcursul lunii vor avea loc şase reprezentaţii ale spectacolului „Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

După recenta premieră de la Secţia Germană a TNRS, regizorul Radu Afrim a continuat lucrul la Naţionalul sibian, cu actorii Secţiei Române. Cele două spectacole care se repetă intens în această perioadă vor fi prezentate în avanpremieră sâmbătă, 20 decembrie şi duminică, 21 decembrie, ora 19:00, la sala mare a TNRS.

„Girafe” , Fabula urbană #1 şi „Bizoni”, Fabula urbană #2 sunt construite pe texte ale autorului catalan Pau Miró, inedite pe scena teatrală din România. Echipa artistică a celor două spectacole este completată în mod strălucit de scenograful Dragoş Buhagiar şi coregrafa Andrea Gavriliu.

Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu prezintă marţi, 9 decembrie, 2014, ora 20:00, avanpremiera spectacolului „Jubileul” după A.P. Cehov, regia Veronica Pătru, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu.

“Jubileul” este o înlănțuire de situații comice ce se produc într-o instituţie bancară, în momentul aniversării a 15 ani de la înființare. Personajele care intră în scenă vin să pună diverse probleme directorului băncii, care trece prin situații limită pe care reușește mai mult sau mai puțin să le rezolve.

Şi pentru că luna decembrie nu poate exista fără un spectacol extraordinar de Sărbători, Teatrul Naţional „Radu Stanca” a realizat un remake după premiera stagiunii trecute „Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

Cu o distribuţie nouă, şi cu decoruri şi costume noi, spectacolul va avea şase reprezentaţii la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, în zilele de 6 decembrie (ora 21:00) şi 17, 18, 19, 20 şi 21 decembrie, ora 19:00.

„Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

„Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

Povestea scrisă de actorii Alexandru Curta şi Florin Coşuleţ descrie speranţele şi decepţiile unor tineri care se întâlnesc într-o staţie de tren, în Ajunul Crăciunului. Toţi sunt legaţi printr-un fir invizibil, acelaşi care leagă trecutul de viitor, denumit de unii destin, iar de alţii noroc. Cu umor, surprize şi drag de poveste, se întrevede la final o ţesătură din care luminează un singur ţel, acela de a colinda şi de a împărtăşi cu ceilalţi propria poveste.

Alte producţii pe care vi le recomandăm în luna decembrie sunt: prima reprezentaţie din această stagiune a spectacolului „Am angajat un ucigaş profesionist”, la Secţia Germană (2 decembrie), cea mai nouă producţie a Secţiei Germane, „Tattoo”, regia Radu Afrim (4 decembrie) – ambele având traducere în limba română – , comediile de succes ale Secţiei Române: „Take, Ianke şi Cadâr” (5 decembrie), „O noapte furtunoasă” (6 decembrie), „Încurcă-i drace” (7 decembrie), precum şi bijuteriile teatrale într-un singur personaj programate la Sala Studio: „De hălăduială” (12 decembrie), „Damen Vals” (13 decembrie) şi „Oscar şi buni Roz” (14 decembrie).

Programul complet al spectacolelor, aici.

Foto: Trei avanpremiere şi un spectacol extraordinar de Crăciun – tnrs.ro.

20
/01
/16

Rușii nu au apreciat ecranizarea romanului "Război și pace" realizată de BBC și nu agreează libertatea prea mare pe care și-au luat-o producătorii postului față de opera lui Lev Tolstoi. Nu-i de mirare dacă amintim că noul serial BBC conţine numeroase scene de sex, decolteuri adânci şi chiar o scenă (inventată) de incest.

20
/01
/16

Duminică 24 ianuarie, ora 19:00, Godot Café-Teatru prezintă „Jurnalul lui Adam și al Evei”, în regia lui Eugen Gyemant. Dana Rogoz și Dan Rădulescu interpretează o versiune neașteptată a primilor El și Ea, plină de inocență și umor. O poveste despre descoperire, un jurnal împărtășit cu candoarea primelor ființe care au simțit frica, iubirea, mirarea și nevoia de a fi cu celălalt.

20
/01
/16

Vineri, 22 ianuarie (19.00), Orchestra Națională Radio îi invită pe iubitorii muzicii la un concert MOZART / BEETHOVEN, eveniment ce se va desfășura la Sala Radio sub bagheta dirijorală a lui MĂDĂLIN VOICU - fiul marelui violonist Ion Voicu - și cu participarea apreciatului violonist ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cântat și Ion Voicu.

20
/01
/16

„Filme pentru liceeni” debutează în 2016 cu o nouă peliculă văzută de liceenii din 13 orașe din țară: Mustang, debutul regizoarei Deniz Gamze Ergüven. Filmul este premiat cu Europa Cinema Label la Festivalul de Film de la Cannes, cu premiul LUX, oferit de Parlamentul European și este propunerea Franței la premiile Oscar.

19
/01
/16

Victor Babeș, Anghel Saligny, Petrache Poenaru, Emil Palade, Aurel Vlaicu, Henri Coandă, Ana Aslan, Ion Cantacuzino, Hermann Oberth, Nicolae Vasilescu Karpen, Gogu Constantinescu și Traian Vuia sunt câţiva dintre românii incluşi în seria de filme documentare intitulată „Gândit în România, care va fi lansată joi, 21 ianuarie 2016, de la ora 17.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București).

19
/01
/16

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti spune că este pe picior de război cu ministrul Vlad Alexandrescu, din cauza că Ministerul Culturii vrea ca la conducerea instituţiilor de cultură să fie numite şi persoane din alte domenii de activitate decât cele culturale.

18
/01
/16

În această seară, de la ora 20:10, pe TVR 2, iubitorii teatrului pot vedea „SHAKESPEARE, FOLIA & CO”, de Gigi Căciuleanu , prima reprezentaţie din ciclul Shakespeare 400, un program care marchează cei 400 de ani de la moartea celui mai cunoscut dramaturg din istorie. Versiunea tv a spectacolului este o coproducţie a TVR şi Teatrul Metropolis.

18
/01
/16

Sezonul premierelor cinematografice românești va fi deschis de un thriller 100% ardelenesc. Este vorba despre cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan, „Orizont”, care va rula pe marile ecrane din 12 februarie 2016.

18
/01
/16

Actorul american Sean Penn a asigurat că interviul său cu traficantul de droguri mexican, Joaquín El Chapo Guzmán, a eșuat pentru că nu scos la suprafață dezbaterea de fond privind războiul împotriva drogurilor, ceea ce era principala sa intenție