Tur în lumea mozaicului, a picturii, a ceramicii şi a bijuteriei în Micul Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-in-lumea-mozaicului-a-picturii-a-ceramicii-si-a-bijuteriei-in-micul-paris/

Art in Bucharest vă invită sâmbătă, 27 iunie, la un tur ghidat (pietonal) în lumea artei şi a artiştilor (mai precis, în atelierele artiştilor), pentru a descoperi alături de ei pasiunea, provocările şi bucuria vocaţiei creative.

Un articol de Liliana Matei|23 iunie 2015

Timp de două ore și jumătate veți explora lumea artiștilor:

Emilia Kiss, care ne va face o demostrație a tehnicilor folosite pentru realizarea mozaicului şi a picturii pe sticlă.

Alis Lalu, artist de bijuterie contemporană ”Fiecare piesă create de mine este unică și are în spate o poveste” sau ”Povestea din spatele fiecărei piese de bijuterie îi oferă unicitate”. Manufacturierea se face pe bucăți, fiecare parte fiind create separate și asamblată ulterior formând un întreg, luând forma finală – finalul poveștii”.
www.alislalu.ro

De asemenea, se va vizita Galeria de artă EASTWARDS PROSPECTUS  unde veți vedea expozițiile artiştilor Floriama Cândea (METABASIS) și cea a lui Igor Bosnjak (Accumulated history).

Foto AiB

INFO

Punct de întâlnire: sâmbătă, 27 iunie, ora 11.00, Piața Universității (ieșirea de metro Muzeul de Istorie), pe partea de intrare în Centrul Vechi.

Preț: 80 RON/persoană (include ghidaj, vizitarea atelierelor și a spațiilor de artă)

Înscrieri: până vineri, 26 iunie pe adresa de e-mail la [email protected] – 12 locuri disponibile.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să o contactati pe Daniela, ghidul vostru, la numărul de telefon 0726.008.152 sau pe adresa de e-mail [email protected].

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.