Tur în lumea mozaicului, a picturii, a ceramicii şi a bijuteriei în Micul Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-in-lumea-mozaicului-a-picturii-a-ceramicii-si-a-bijuteriei-in-micul-paris/

Art in Bucharest vă invită sâmbătă, 27 iunie, la un tur ghidat (pietonal) în lumea artei şi a artiştilor (mai precis, în atelierele artiştilor), pentru a descoperi alături de ei pasiunea, provocările şi bucuria vocaţiei creative.

Un articol de Liliana Matei|23 iunie 2015

Timp de două ore și jumătate veți explora lumea artiștilor:

Emilia Kiss, care ne va face o demostrație a tehnicilor folosite pentru realizarea mozaicului şi a picturii pe sticlă.

Alis Lalu, artist de bijuterie contemporană ”Fiecare piesă create de mine este unică și are în spate o poveste” sau ”Povestea din spatele fiecărei piese de bijuterie îi oferă unicitate”. Manufacturierea se face pe bucăți, fiecare parte fiind create separate și asamblată ulterior formând un întreg, luând forma finală – finalul poveștii”.
www.alislalu.ro

De asemenea, se va vizita Galeria de artă EASTWARDS PROSPECTUS  unde veți vedea expozițiile artiştilor Floriama Cândea (METABASIS) și cea a lui Igor Bosnjak (Accumulated history).

Foto AiB

INFO

Punct de întâlnire: sâmbătă, 27 iunie, ora 11.00, Piața Universității (ieșirea de metro Muzeul de Istorie), pe partea de intrare în Centrul Vechi.

Preț: 80 RON/persoană (include ghidaj, vizitarea atelierelor și a spațiilor de artă)

Înscrieri: până vineri, 26 iunie pe adresa de e-mail la [email protected] – 12 locuri disponibile.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să o contactati pe Daniela, ghidul vostru, la numărul de telefon 0726.008.152 sau pe adresa de e-mail [email protected].

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.