Ultima şansă de a vedea „Scufiţa roşie“, în regia Stelei Popescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultima-sansa-de-a-vedea-scufita-rosie-in-regia-stelei-popescu/

Dacă nu aţi apucat să vedeţi „Scufiţa roşie“, în regia Stelei Popescu, la Opera Comică pentru Copii, aveţi şansa de a participa la ultimele două reprezentaţii din această stagiune pe 17 şi pe 24 mai, de la ora 17.00.

Un articol de Andrada Văsii|16 mai 2013

Dacă nu aţi apucat să vedeţi „Scufiţa roşie“, în regia Stelei Popescu, la Opera Comică pentru Copii, aveţi şansa de a participa la ultimele două reprezentaţii din această stagiune, pe 17  şi pe 24 mai, de la ora 17.00.

„Scufiţa roşie“ înseamnă pentru mine o experienţă de mare emoţie pentru că este primul spectacol pe care l-am regizat, iar colaborarea cu Opera Comică pentru Copii înseamnă mereu o bucurie pentru mine. Când lucrezi cu Smaranda Oţeanu Bunea nu greşeşti niciodată, rezultatul nu poate fi decât unul foarte bun.

Stela Popescu,
regizor

Întâmplările imaginate de scriitorul francez Charles Perrault şi preluate apoi de Fraţii Grimm vor prinde viaţă prin interpretarea plină de farmec a soliştilor teatrului. Îi veţi revedea pe micii artişti ai Operei Comice pentru copii: Jennifer Dumitraşcu, Ana Isopescu, Teddy Murg, Bogdan Şerban, Lucia Racoveanu, Roberta Enişor, alături de colegii lor „mari“: Valentino Tiron, Gabriela Daha, Raluca Oprea.

Veţi fredona alături de artiştii teatrului muzica modernă şi plină de umor a tânărului compozitor Roman Vlad, povestea derulându-se în decorul imaginat de scenografa  Viorica Petrovici.

În coregrafia Sorinei Tiron, veţi aplauda Baletul Operei Comice pentru Copii: Alis Gheorghe, Alexa Corneanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă,  Mihai Pricope, Andy Ardeleanu, Ionuţ Birjovanu, Daniel Manea, Octavian Iuga.

Info:

Pentru rezervarea biletelor:

telefon 021/319.28.19

de luni până joi între orele 9.00 – 16.00

vineri între orele 9.00 – 18.00

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

22
/11
/16

E joi, ora 19.00 și Bucureștiul recită, ca la o serbare, două versuri ale Magdei Isanos: „E-așa frumos să rătăcești o noapte, / cu luna, ca o amforă, pe umăr”.

21
/11
/16

„Doctor Strange”, filmul produs de Studiourile Marvel, spune povestea fascinantului doctor Stephen Strange şi a întâlnirii lui cu magia, având o distribuţie de top, care îi include pe Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Rachel McAdams şi Mads Mikkelsen. În regia lui Scott Derrickson, pelicula spune povestea transformării prin care trece Doctor Strange, un om al raţiunii care se trezeşte într-o lume ocultă, plină de misticism, în care nimic nu este ceea ce pare a fi.

21
/11
/16

„Românul iese la mort”. Această constatare devenea valabilă odinioară mai ales când era vorba de o înmormântare domnească, aşa cum a fost cea a lui Alexandru Suţu, întâmplată în ianuarie 1821.

21
/11
/16

După ce a dat jos bulina roşie de pe clădire, transformându-se în „Teatrul Nottara, excelenţă fără risc” teatrul de pe bulevardul Magheru vine în această toamnă cu haine noi, cu spectacole noi... Luna trecută, aici a avut loc premiera piesei „Alcool“. Un spectacol amuzant, viu, cu multă muzică, poezie şi dans. Mihai Măniuţiu, Ada Milea, Vava Ştefănescu, Adrian Damian, Ion Mureşan.

21
/11
/16

Ați fost vreodată la Varșovia? Nu? Mărturisesc că nici eu. În schimb am fost la teatru, mai precis la Teatrul Evreiesc de Stat, unde am văzut într-un decor familiar și extraordinar de frumos restaurat, spectacolul „Varșovia: Ghid turistic” de Hillel Mittelpunkt, în regia lui Eugen Gyemant, cu Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Natalie Ester, Rudy Rosenfeld și Viorica Bantaş...

21
/11
/16

"Un joc fără reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei" de Lucian Boia, "Inocenții" a Ioanei Pârvulescu, sau "Jamila Cuisine" de Geanina Staicu-Avram, au fost câteva dintre cele mai vândute titluri ale ediției din acest an ale Târgului Internațional Gaudeamus, desfășurat în perioada 16 — 20 noiembrie

21
/11
/16

Petre Ispirescu, cunoscutul povestitor și folclorist român, nu a frecventat școala, a fost încarcerat şi, până la vârsta de 50 de ani (s-a stins din viață la 57), nu a părăsit niciodată localitatea natală.

20
/11
/16

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, „Fotografii de familie” (2012), scris și regizat de Andrei Cohn, este un foarte solid scurtmetraj realizat în estetica realistă. O aparent obișnuită reuniune duminicală de familie degenerează în certuri meschine, asta deși o dramă ascunsă stă să se întâmple.

19
/11
/16

Prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST se va deschide pe 20 noiembrie la București și va dura o săptămână. Evenimentul este organizat cu ocazia aniversării a 140 de ani de la înființarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume, în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

19
/11
/16

Spectacolul radiofonic „Tower of Babel”, în regia lui Robert Wilson, cu actorul român Ilie Gheorghe, a câștigat recent premiul pentru Cea mai bună piesă de teatru radiofonic din Germania (German Radio Play Award), 2016.