Un artist roman a avut parte de un debut international
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-artist-roman-a-avut-parte-de-un-debut-international/

Volumul „Four Doors and Other Stories” al scriitoarei A.G. Billig, apărut în format eBook la editura britanică MP Publishing, este primul debut literar internaţional al unui autor român care apare direct în limba engleză şi este disponibil pe tot mapamondul. Cartea conţine 12 povestiri scurte ce au temă principală iubirea şi a fost lansată în […]

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2012

Volumul „Four Doors and Other Stories” al scriitoarei A.G. Billig, apărut în format eBook la editura britanică MP Publishing, este primul debut literar internaţional al unui autor român care apare direct în limba engleză şi este disponibil pe tot mapamondul.

Cartea conţine 12 povestiri scurte ce au temă principală iubirea şi a fost lansată în Marea Britanie pe 13 noiembrie.

A.G. Billig a început să scrie la vârsta de opt ani, însă a decis să se dedice în exclusivitate activităţii literare la începutul lui 2012. În aprilie, înarmată cu patru dintre cele mai bune povestiri ale sale, traduse în limba engleză, a plecat la Londra, pentru a participa la unul dintre evenimentele de referinţă ale industriei de gen,”London Book Fair”. La sfârşitul lui iunie 2012, tânăra scriitoare a semnat cu MP Publishing, în Douglas, capitala Isle of Man, Marea Britanie, primul ei contract în calitate de scriitoare.

Scriitoarea spune că dincolo de satisfacţia personală izbânda ei îi va motiva şi pe alţi tineri să îşi urmeze visele şi va contribui la schimbarea mentalităţii conform căreia lumea anglo-saxonă este un bastion de necucerit pentru scriitorii români.

„Din păcate, în peste 90% din cazuri, mass-media prezintă o imagine deformată a României şi a românilor, cultivându-se imaginea unui popor decăzut, gregar şi plin de defecte. Se vorbeşte prea puţin despre oamenii de valoare – numeroşi, de altfel, şi prea mult despre personaje neinteresante. Depinde de fiecare dintre noi să schimbăm asta, pornind de la un simplu gând şi trecând la fapte. Mă bucur că volumul va fi promovat şi în Statele Unite de către o agenţie de PR din Los Angeles. Înseamnă o bilă albă în plus pentru ţara în care m-am născut”, spune A.G. Billig, citată în comunicat.

A.G. Billig s-a născut în Bucureşti, dintr-un tată francez şi mamă româncă. Este absolventă a Universităţii Bucureşti, Facultatea de limbi şi literaturi străine şi a urmat cursurile Masterului de comunicare şi relaţii publice, în cadrul SNSPA. La începutul anului 2012, după o carieră de succes în mass-media şi comunicare, revine la vocaţia descoperită în copilărie: scrisul.

A.G. este o persoană extrovertită, căreia îi place să călătorească, să facă sport şi să danseze. Locuieşte în Bucureşti şi lucrează deja la următorul volum, un roman inspirat de călătoria iniţiatică pe care a făcut-o în Brazilia, în 2010.

Sursa: Agerpres

Citiţi şi:
14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Liminal, festivalul pionier de artă, știință și tehnologie care a avut loc în București între 31 octombrie și 12 noiembrie, s-a încheiat duminică după-amiază. Instalații precum Mindcraft Battle, adică piramida care levitează cu puterea minții, sau Automated Poetry Machine, generatorul de poezii la intersecția dintre un telefon public și un bancomat, din cadrul festivalului au fost câteva din felurile în care Liminal a evidențiat nevoia de apropiere a publicului de intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

13
/11
/17

An de an, Teatrul „Ioan Slavici” aduce în fața spectatorilor săi, cu prilejul Festivalului de Teatru Clasic de la Arad, poveştile clasice ale scenei, în montările unor regizori care au făcut istorie în teatrul românesc și nu numai.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

12
/11
/17

Festivalul International EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește, în 2018, 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din Romania căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

12
/11
/17

Scriitorul Bogdan Suceavă se va întâlni în perioada 17-23 noiembrie cu cititorii din Bucureşti şi Cluj, cu prilejul apariţiei celui mai nou volum, „Istoria lacunelor. Despre manuscrise pierdute”, publicat recent la Editura Polirom, disponibil şi în format electronic.

11
/11
/17

Spectacolul „Calul alb” de Ioana Păun, cu Ilinca Manolache, se va juca miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, Sala Arta.

10
/11
/17

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 18:30 premiera –eveniment ,,Iubire nesfârșită (Opus 73)” de Ludwig van Beethoven și ,,Sacre du Printemps” de Igor Stravinsky. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Renato Zanella, coordonatorul artistic de balet al Operei Naționale București. Scenografia a fost creată de arhitectul Octavian Neculai, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.