Un călător în jurul lumii şi un creator avangardist, într-o nouă ediţie „Duminica poveştilor adevărate“
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-calator-in-jurul-lumii-si-un-creator-avangardist-intr-o-noua-editie-duminica-povestilor-adevarate/

Ediţia de astăzi de la ora 18.10 a emisiunii „Duminica poveştilor adevărate“ (TVR 2) îi are ca invitaţi pe exploratoarea Uca Marinescu şi pe reputatul arhitect Dorin Ştefan.

Un articol de Andrada Văsii|2 iunie 2013

Ediţia de astăzi de la ora 18.10 a emisiunii „Duminica poveştilor adevărate“ (TVR 2) îi are ca invitaţi pe exploratoarea Uca Marinescu, cunoscută pentru călătoriile curajoase realizate în jurul lumii, şi pe reputatul arhitect Dorin Ştefan, unul dintre reprezentanţii arhitecturii româneşti contemporane.

Emisiunea este difuzată simultan şi online, pe portalul video al Televiziunii Române – TVR+.

Liana Stanciu şi Costea Lupescu au pregătit pentru prima duminică din luna iunie o ediţie „Duminica poveştilor adevărate“ despre curaj, pasiune pentru muncă, talent şi performanţă.

O exploratoare a destinațiilor inedite

În timp ce pentru unii Polul Nord, Antarctica, Patagonia, Tanzania sau Tibet rămân destinaţii aproape imposibil de atins, pentru Uca Marinescu sunt doar câteva dintre „lumile“ şi teritoriile pe care şi le va aminti întotdeauna ca fiind experienţe personale.

Exploratoarea vine în platoul emisiunii pentru a povesti câteva dintre momentele cele mai interesante pe care le-a trăit în expediţiile sale. Unul dintre acestea este traseul pe care Uca Marinescu l-a străbătut pentru a comemora „Centenarul Belgica“ (o călătorie pe care Emil Racoviţă a realizat-o acum un secol, traversând Patagonia şi Ţara de Foc şi ajungând până în Antarctica).

Cel mai apreciat arhitect avangardist

Cea de-a doua poveste a ediţiei „Duminica poveştilor adevărate“ de duminică este cea a lui Dorin Ştefan, unul dintre cei mai apreciaţi arhitecţi români, cunoscut pentru stilul avangardist, dar şi pentru proiectele ambiţioase pe care le-a realizat, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Taiwan Tower din oraşul Taichung.

Foto credit: TVR

14
/09
/21

Celebrul artist plastic belgian René Magritte s-a stins din viață într-o zi de vară, pe 15 august 1967, la 68 de ani. A fost înmormântat la cimitirul Schaerbeek din Bruxelles. Mai jos îl vedeți fotografiat, lângă tabloul său, „Pelerinul”, de Lothar Wolleh, chiar în anul în care a murit...

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).

25
/08
/21

Young Artists Connections se află la cea de-a doua ediție – un proiect dedicat scenei tinere, inițiat de SwitchLab, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC. Prima ediție a fost dedicată absolvenților universităților de artă, care au participat la o expoziție de grup la MNAC și la o expoziție personală la SwitchLab.

24
/08
/21

Art Safari urcă în autobuzele STB și călătorește prin tot Bucureștiul până la final de septembrie. De azi, ”Arta călătorește” în București grație ineditului parteneriat cultural dintre Art Safari și Societatea de Transport București.

19
/08
/21

„Relația dintre arte și cultură și mediul construit este simbiotică. Având experiența evenimentelor Therme Forum de mare succes din 2018, 2019 și 2020, vom discuta cu lideri din domeniul artistic, designeri, artiști și arhitecți de talie mondială despre schimbările din lume, respectiv despre relația dintre tendințele și presiunile care ne modelează mediul construit și interacțiunile și impactul artelor și al culturii asupra vieților noastre și asupra evoluției artelor.”