Un elefant orb și foarte bătrân cu niște gusturi fine
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-elefant-orb-si-foarte-batran-cu-niste-gusturi-fine/

Lumea acestui elefant a fost întunecată şi goală, până când în viaţa sa au apărut un om şi un pian…

Un articol de Petre Ivan|26 iulie 2018

Bâtrânul pahiderm orb se numește Lam Duan, are 62 de ani și trăiește în Thailanda, în “Elephants World”, iar Paul Barton este un pianist englez, ceva mai tânăr, care timp de 16 ani și-a dedicat viața îngrijirii elefanților.

Primii 30 de ani ai vieții sale, Lam Duan a muncit din greu, pentru ca acum, la bâtrânețe, să-și regăsească liniștea și bucuria alături de prietenul său pianist, care, ocazional, îl încântă cu piese de Bach, Chopin, Beethoven sau Schubert…

Încurajat de comportamentul lui Lam Duan, Barton intenționează să organizeze un concert pentru a strânge fonduri în scopul îmbunătățiri vieții elefanților din “Elephants World”.

Foto: Lam Duan – facebook

03
/04
/20

Despre povești, copilărie, literatură, femei, război, amintiri din kibbutz și alte întâmplări, în 25 de destăinuiri ale scriitorului israelian Amos Oz, consemnate de Shira Hadad în volumul de convorbiri „Din ce este făcut un măr?” (Editura Humanitas Fiction, 2020).

23
/12
/19

Piesa „Dor de casă” interpretată de Cuza de la „Noaptea Târziu”, George Hora, Irina Rimes și actrița Carmen Tănase, și care a fost lansată pe 17 decembrie, a devenit în câteva zile imnul nostalgic al tuturor românilor plecați la muncă în străinătate, și care și-ar dori mai mult decât orice pe lume să ajungă acasă de Sărbători.

17
/09
/19

Actrița Oana Pellea a descoperit astăzi, prin intermediul facebook, un filmuleț emoționant din urmă cu jumătate de veac. L-a postat pa pagina sa de facebook, alături de un mesaj tulburător, care se încheie cu aceste cuvinte: "Mulțumesc, tată, pentru tot! Te iubesc!"

Pagina 1 din 512345