Un film în premieră şi ediţii speciale, difuzate de TVR în memoria actriţei Stela Popescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-film-in-premiera-si-editii-speciale-difuzate-de-tvr-in-memoria-actritei-stela-popescu/

Un film în premieră şi ediţii speciale vor fi difuzate de Televiziunea Română, astăzi, sâmbătă şi duminică, în memoria actriţei Stela Popescu.

Un articol de Petre Ivan|24 noiembrie 2017

Astăzi (vineri), de la ora 18.30,

TVR 1 va difuza o ediţie specială „Pulsul zilei” dedicată vieţii şi carierei actriţiei, iar de la ora 21.35 este programată o premieră – filmul „Popeasca”, realizat în 2017 de nepoata artistei.

Tot astazi, de la ora 15.50,

TVR 2 va difuza o ediţie „Ieri, azi, mâine” dedicată Stelei Popescu, iar „Gala Umorului” le va aminti telespectatorilor, de la ora 20.00, cele mai amuzante secvenţe păstrate în Arhiva TVR.

Sâmbătă, de la ora 11.00,

TVR 1 va difuza o emisiune portret, „Stela de cinci stele”, iar de la ora 22.00, un interviu acordat de actriţă Eugeniei Vodă.

Duminică, de la ora 15.00,

telespectatorii TVR 2 o vor revedea pe actriţă într-o ediţie „Duelul Pianelor”.

Joi, actriţa Stela Popescu a fost găsită fără viaţă în locuinţa sa, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul.

Foto: Stela Popescu – facebook

18
/10
/16

Academia Suedeză nu-l va mai contacta pe Bob Dylan, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, după mai multe încercări nereușite, a declarat secretara permanentă a instituției, Sara Danius. Artistul american a primit în tăcere premiul care i-a fost acordat joia trecută. În aceeași seară, el a oferit un concert în Las Vegas, unde s-a mulțumit să cânte, fără a aborda acest subiect în fața publicului.

18
/10
/16

“Rolul muzicii este pretutindeni acelaşi, de multă vreme: sa fie bine aleasă, să fie dăruită de cei care au acest dar, spre a determina o apropiere, ba chiar o comunitate între cei care iubesc muzica” - Horia Andreescu. Dirijorul principal al Filarmonicii "George Enescu” împlinește, astăzi, 70 de ani.

18
/10
/16

Cu prilejul prezentării documentarului "Before the Flood'' ("Înainte de potop"), Leonardo DiCaprio a lansat, luni seară, la Paris, un apel emoționant pentru acțiune împotriva încălzirii globale deoarece "timpul este scurt", în prezența ministrului francez al Mediului Ségolčne Royal și a primarului orașului, Anne Hidalgo.

17
/10
/16

Filmul „Masterminds” / „Hoți de geniu”, o comedie plină de acțiune produsă de Relativity Studios și bazată pe o întâmplare reală, redă povestea unuia dintre cele mai mari jafuri din istoria Americii, într-o atmosferă grunge-pop specifică anilor 1997-1998. Un film distribuit de Forum Film România.

17
/10
/16

CRONICĂ DE FILM Prezentat în cadrul festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”, „Fuocoammare”, documentarul italianului Gianfranco Rosi care a câștigat Ursul de Aur în acest an la Berlinale, este unul din marile filme ale momentului – un portret deopotrivă tandru și dureros al lumii pe care o trăim.

17
/10
/16

Trofeul Dracula 2016 și premiul în valoare de 1000 Euro a revenit producției suedeze The Giant / Jätten, regizate de Johannes Nyholm, „o emoționantă poveste despre oamenii pe care societatea modernă tinde să îi ascundă”. Rikard, personajul principal al filmului, este un bărbat autist, cu o severă diformitate, care încearcă cu ajutorul unui gigant să își găsească drumul spre mama de mult pierdută.

17
/10
/16

Before Love, scurtmetrajului rusesc al regizorului Igor Kovalyov, a primit Trofeul Anim’est la cea de-a 11-a ediție a Festivalului de Film de Animație Anim’est (7 și 16 octombrie). Before Love – un film despre singurătate, neînțelegere şi dezacorduri – a fost premiat pentru ”povestea captivantă, imaginea spectaculoasă și concepția grafică aparte”.

17
/10
/16

Actorul american Robert De Niro va primi Premiul onorific Chaplin din partea Film Society of Lincoln Center, o distincţie onorifică acordată anual celor mai importante personaităţi ale lumii filmului american.

17
/10
/16

Pe 15 octombrie, la împlinirea a exact 70 de ani de la inaugurarea sălilor de teatru din Bd. Magheru 20, a fost dată jos bulina roşie de pe imobilul care le găzduieşte. Gestul simbolic a avut loc în cadrul evenimentului stradal FESTnuntă cu surprize din Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara.

15
/10
/16

Povestea uluitoare a unui film, „Şi va fi...” (1992), realizat în România de un regizor basarabean, Valeriu Jereghi, cu bani de la Moscova şi în timp ce URSS se prăbuşea. Film relansat duminică, la sala de cinema a Muzeului Ţăranului, într-o proiecţie cu intrare liberă în cadrul „Les Films de Cannes a Bucarest”.

15
/10
/16

Un nou sezon Garantat 100% începe duminică, 16 octombrie, la TVR 1. Primul invitat al lui Cătălin Ştefănescu în acest sezon este actorul Tim Robbins, câştigătorul unui premiu Oscar şi a două Globuri de Aur. Ediţia poate fi vizionată de la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

15
/10
/16

Vineri, 14 octombrie 2016, s-a dat startul unei noi ediţii 5 licee - 5 teatre. Devenit deja tradiţie, proiectul dedicat liceenilor va porni a 6-a etapă, cu un eveniment ce îi va aduce împreună pe toţi participanţii din acest an – organizatori, teatre partenere, elevi şi profesori din capitală. Lansarea, ce a avut loc la Colegiul Naţional Ion Creangă din Bucureşti, a stabilit prin tragere la sorti parteneriatele, mai exact, cu ce teatru va lucra fiecare liceu implicat in acest proiect.

14
/10
/16

Premiul Nobel pentru Literatură ar trebui să deschidă o discuție îndelung ocolită: are literatura granițe - de ce ar avea? Judecând după furia cu care românii au și de această dată păreri, ai spune că trăim în mijlocul celui mai citit popor european. Să ne relaxăm: nu e chiar așa, ba chiar dimpotrivă.

14
/10
/16

De 43 de ani, Petru Popescu trăieşte şi scrie în Los Angeles. Este romancier, scenarist şi realizator de filme americane. A ales să emigreze în Statele Unite ale Americii în 1974 şi asta după o carieră de success în Romania, multe dintre romanele sale făcând vâlvă la acea vreme. „Prins”, „Dulce ca mierea e glonţul patriei”, „Să creşti într-un an cât alţii într-o zi”, „Sfârşitul bahic”, romane apărute în Anglia şi Suedia, apoi „Copiii Domnului”, toate fiind publicate pâna la plecarea sa din România.