Un milion de euro pentru „primul teatru privat construit împreună”. G 53, o inițiativă după 71 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-milion-de-euro-pentru-primul-teatru-privat-construit-impreuna-g-53-o-initiativa-dupa-71-de-ani/

Chris Simion-Mercurian şi echipa G53 lansează o campanie de strângere de fonduri pentru „primul teatru privat construit împreună”. Teatrul urmează să fie construit pe terenul de la adresa Griviţa 53, donat de regizorul Chris Simion. Construcţia teatrului urmează să fie realizată în 3 ani, sumă necesară este estimată la 1.000.000 euro.

Un articol de Petre Ivan|21 aprilie 2017

„După 21 de ani de experiență atât în teatrul instituțional, cât și în cel independent, m-am convins că dacă vreau să las ceva în urmă… soluția este o inițiativă privată.” , spune scenarista și regizoarea Chris Simion-Mercurian

De 71 de ani nu s-a construit niciun teatru privat. Acest vis îl am de când am dat la teatru. Te invit să faci parte din grupul de susținători G53 – PRIMUL TEATRU PRIVAT CONSTRUIT ÎMPREUNĂ. Visul este al meu dar în egală măsură poate fi și al tău. – Chris Simion.

„Am vândut casa bunicii și cu banii pe care i-am avut am cumpărat Grivița 53. Terenul este donația mea pentru București. Construcția teatrului este donația noastră”., mai spune Chris Simion

 

1.000.000 de oameni x 1 Euro = G 53

100.000 de oameni x 10 Euro = G 53

10.000 de oameni x 100 Euro = G 53

1000 de oameni x 1000 Euro = G 53

………………………și așa se naște G53

Suma necesară realizării construcției este de 1.000.000 euro

Ne-am dat 3 ani până la inaugurare. Anul 1 strângem fondurile și în anul 2 și 3 construim.G 53

Grivița 53 se dorește a fi mai mult decât un spațiu cultural, se cere a fi un spirit al unei generații.

Primii parteneri care susțin G53: Holcim România, Radio Guerrilla, Mccan PR și un număr impresionant de persoane care s-au angajat pro bono în acest proiect: arhitecți, ingineri, experți din audit, jurnaliști, oameni de afaceri, actori, regizori și personalități din alte domenii.

Pentru această inițiativă s-a înființat Asociația Culturală Grivița 53 care are ca scop strângerea de fonduri necesară construcției. Prin statutul Asociației scopul cultural al clădirii nu va putea fi schimbat niciodată.

Campania începe oficial pe 24 aprilie. Detalii pe site-ul proiectului www.grivita53.ro. Modalități de strângere de fonduri: donații, sponsorizări, parteneriate, bartere, 2%, evenimente dedicate. Detalii despre toate acestea pe www.grivita53.ro

Conturile campaniei:

Asociația Culturală Grivița 53

RO86RZBR0000060019288653 (LEI)

RO58RZBR0000060019293231 (EUR)

Raiffeisen Bank

Sprijinul tău este important pentru noi în susținerea campaniei de comunicare, mediatizare pentru G53. Ne-ar ajută să facem un parteneriat constant, să anunțăm implicarea ta pe site-ul nostru și să semnalizăm cel puțin o dată pe lună printr-un material evoluția proiectului nostru.

Așteptăm să ne transmiți dacă ești de acord să intri în povestea noastră și dacă da, cum? Suntem deschiși la idei de promovare și credem că poți să ne propui o strategie care să fie utilă pentru ambele părți.

„Te rog să nu arunci această invitație. Peste 3 ani sper să îți reamintești cu drag de ziua în care ai primit-o și să te bucure că ai pus o cărămidă a PRIMULUI TEATRU CONSTRUIT ÎMPREUNĂ” – Chris Simion – Mercurian și echipa G53

p.s.

Prima zi de lucru împreună: luni, 24 aprilie, oră 20 la Godot Cafe Teatru.

Te așteptăm să vezi prima producție Grivița 53.

Spectacolul „A.A.A.” se va juca de 53 de ori și este o mostră din spiritul fresh, viu, modern pe care și-l propune G53.

Durează 1h10 min și are o distribuție plină de tinerețe, entuziasm și talent: Ioana Marchidan, Alin State, Vlad Birzanu, Carla Maria Teaha. Alături de ei… în premieră, live: Irina Margareta Nistor. Scenariu și regia: Chris Simion – Mercurian.

Foto: Chris Simion – facebook

22
/11
/23

Iosif Paștina joacă în “Disco Regret”, piesă scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs. A terminat U.N.A.T.C-ul în 2020 la clasa profesorilor Marius Gîlea, Bogdana Darie, Ioana Barbu și spune că: "Am avut noroc că am terminat chiar la începerea pandemiei și am avut privilegiul de a apuca să joc de câteva ori licența până la lockdown. Alți colegi n-au fost așa norocoși”.

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

17
/11
/23

Teatrul Excelsior anunță premiera spectacolului-manifest (R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI de Yael Ronen și Dimitrij Schaad, traducerea Mircea Sorin Rusu, în regia lui Radu Nica, unul dintre numele de referință ale scenei românești, multiplu nominalizat la Premiile UNITER și câștigător în 2005 al Premiului de debut pentru spectacolul „Nora“, realizat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.