Un pic prea intim se va juca la Festivalul de Teatru Scurt
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-pic-prea-intim-se-va-juca-la-festivalul-de-teatru-scurt/

Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu, spectacol montat în premieră naţională la Teatrul „Nottara”, se va juca la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Un articol de Andrada Văsii|26 septembrie 2013

Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu, spectacol montat în premieră naţională la Teatrul „Nottara”, se va juca la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, în afara concursului, pe 28 septembrie 2013.

După ce, anul trecut, Cerasela Iosifescu a câştigat, la același festival, Premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din Zeul măcelului, de Yasmina Reza, în regia lui Claudiu Goga, Teatrul „Nottara” participă, în această toamnă, cu Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, prima dintre premierele acestei stagiuni a teatrului.

Din distribuţia spectacolului Un pic prea intim fac parte actori cu care Cristian Juncu a mai realizat montări de succes: Andi Vasluianu (Tom Greene), Cristina Florea/ Laura Vasiliu (Jen), Catrinel Dumitrescu (Maureen), Diana Roman (Becca), Irina Velcescu (Franny) şi Dan Bordeianu (Seth).

Citiţi şi: Andi Vasluianu, în spectacolul „Un pic prea intim“, montat de Cristian Juncu la Teatrul Nottara

Traducerea textului îi aparţine lui Bogdan Budeş, coregrafia lui Attila Bordàs, iar scenografia lui Cosmin Ardeleanu. Cristi Juncu semnează şi ilustraţia muzicală. Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 14 ani.

Trei femei însărcinate ajung într-un spectacol Un pic prea intim

Tom Greene, eroul din Un pic prea intim, este un tip normal, care are „trei probleme” foarte mari. Într-un puseu de performanţă erotică, dublat de o promiscuitate fără precedent (pentru el), Tom a reuşit să lase însărcinate trei femei, în decurs de o săptămână: iubita „oficială”, vecina de alături – o femeie căsătorită, la patruzeci şi ceva de ani – şi studenta lui, de optsprezece ani.

În textul de un comic tăios al dramaturgului Rajiv Joseph, sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile din viaţa lui Tom; pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, Tom realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc.

un pic prea intim

Irina Velcescu, Andi Bordeianu şi Diana Roman într-o scenă din spectacolul Un pic prea intim

Este o piesă cu „un ceva care te face să nu te poţi uita în altă parte” (conform New York Times) – este o comedie despre prietenie şi dorinţă carnală, ca şi despre felul în care cele două nu pot fi asociate.

Citiţi şi: Andi Vasluianu: „Joc mai întâi pentru mine. Nu e vorba de egoism“

Cristi Juncu caracteriza spectacolul: „Un pic prea intim se ocupă cu atât de răspânditul derapaj moral pe care limba română îl sintetizează în expresia «a călca strâmb». Un subiect din care comedia bulevardieră a scos cam tot ce se putea scoate. Iată, însă, că Rajiv Joseph reuşeşte să scoată mai mult, şi asta printr-un artificiu simplu: multiplică numărul derapajelor şi le adaugă «efecte secundare» consistente, de neignorat. În comedia clasică, ulterior pasului greşit, protagonistul se alege, de obicei, cu o mică «entorsă», lesne vindecabilă apoi prin uitare, ignorare, poate chiar asumare, sau, de ce nu, căinţă. În piesa noastră, avem de-a face cu o veritabilă «fractură»! ”

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:  

Festivalul de Teatru Scurt, parte a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea, aflat în acest an la cea de-a XIX-a ediţie, se desfăşoară în perioada 20-29 septembrie 2013, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Municipiului Oradea şi UNITER.

Este singurul festival dedicat piesei scurte (90 de minute, fără pauză) din România, o manifestare culturală ce a avut prima ediţie în anul 1976. Din 1984, de la cea de-a VI-a ediţie, Festivalul de Teatru Scurt a devenit internaţional, găzduind spectacole din Ungaria, Italia, Franţa, Croaţia, Cehia, Republica Moldova şi Japonia.

Foto credit: Ciprian Duică, spectacolul Un pic prea intim.

02
/12
/16

Radu Iacoban, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi şi regizori tineri, revine în decembrie cu o un nou spectacol: “O intervenţie”, de Mike Bartlett, cu Ana Ularu şi Lucian Iftime în distribuţie. Spectacolul (nerecomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani) va putea fi văzut sâmbătă, 10 decembrie şi duminică, 11 decembrie, de la ora 19:30, la Teatrul Act.

02
/12
/16

După șase ediții de mare succes pe scenele din România și Europa, Turneul “Duelul Viorilor Stradivarius versus Guarneri” (un proiect Radio România) va fi prezentat în două prestigioase săli de concert: la Carnegie Hall (Weill Recital Hall), din New York, astăzi, 2 decembrie, de la ora 20:00, și la Kennedy Center for the Performing Arts (Family Theater), din Washington, DC, pe 5 decembrie, de la ora 18:00.

02
/12
/16

“N-am întârziat niciodată şi n-am obosit niciodată. Am ajuns primul la teatru şi am plecat întotdeauna ultimul.” – Mitică Popescu. Îndrăgitul actor, născut la București, pe 2 decembrie 1936, împlinește astăzi 80 de ani!

01
/12
/16

Începând din sec. al XVIII-lea, domnii fanarioţi au luat o serie de măsuri menite să transforme aglomaraţia de case ridicate cum da Dumnezeu, pe uliţe desfundate, fără nume şi ameninţate periodic de revărsările Dâmboviţei, într-un oraş mai bine rostuit.

30
/11
/16

Cinematografele indiene vor trebui să difuzeze imnul național înaintea fiecărei proiecții de film, a decis miercuri Curtea Supremă din India. Ordinul vine pe fondul unei dezbateri la nivel național cu privire la ascensiunea naționalismului agresiv în India sub conducerea partidului hindus de dreapta Bharatiya Janata Party.

30
/11
/16

Cu ocazia Sărbătorilor, micii actori din centrele umanitare Mia’s Children și The Door au pus în scenă “Steaua Nordului”, un spectacol pentru întreaga familia - canto, clovnerii și dans. Coregrafia a fost creată de la zero chiar de către copii. Spectacolul va avea loc pe 8 și 9 decembrie, de la ora 19.00, la Conservator, iar banii strânși din vanzarea biletelor vor fi donați copiilor.

30
/11
/16

Începutul lunii decembrie aduce la Radio România Muzical, unicul post românesc clasic, jazz & more, întâlniri memorabile: cu unul dintre cei mai importanți compozitori ai tuturor timpurilor, Wolfgang Amadeus Mozart, comemorat la 225 ani de la moarte, dar și mari spectacole de operă, transmise în direct de pe două dintre cele mai importante scene ale lumii: Teatrele Metropolitan din New York și Scala din Milano

30
/11
/16

Gigi Căciuleanu, alături de trupa sa, repetă pe scena Teatrului EXCELSIOR pentru cel mai nou spectacol al său, #EMOJIPLAY. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficială pe 14 decembrie în Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR.

30
/11
/16

Capodoperă a literaturii universale, adevărată încercare pentru interpreţi şi creatorii de spectacol, piesă de perenă actualitate, plină de învăţăminte pentru cei de astăzi, ca şi pentru contemporanii lui Shakespeare, Regele Lear revine pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti după 46 de ani de la memorabila montare a lui Radu Penciulescu, cu George Constantin în rolul titular.

29
/11
/16

Trecutul ne dezvăluie foarte multe lucruri, nu doar o incurabilă melancolie. Trecutul are o anumită forţă de a se impune în actualitate fără a-şi face simtiţă prezenţa. Acest lucru se petrece şi cu teatrul în general când pur şi simplu vorbim despre teatru, chiar dacă o facem la timpul trecut. Forţa sa este invizibilă şi efectele devin vizibile când doar îi constatăm absenţa.

29
/11
/16

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, regizorul Radu Jude și criticul de film Andrei Gorzo vor intra în culisele filmului "Inimi cicatrizate". Pelicula lui Jude a câştigat Premiul Special al Juriului şi trofeul "Don Quijote" la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

29
/11
/16

În 1869, „fiica Rinului”, Elisabeta de Wied, căsătorită cu principele Carol, plină de emoţie şi bolnavă de rujeolă, îşi făcea intrarea în Bucureşti, unde avea să domnească alături de soţul ei până în septembrie 1914.