Un sfert de veac de internet – “The 25 funniest things on the internet, ever”
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-sfert-de-veac-de-internet-the-25-funniest-things-on-the-internet-ever/

În urmă cu un sfert de secol, omenirea păşea într-o nouă eră. La 23 august 1991, reţeaua globală de calculatoare, cunoscută sub prescurtarea W.W.W., creată de savanţii institului CERN din Elveţia, a devenit accesibilă publicului larg.

Un articol de Petre Ivan|24 august 2016

Internet-ul a pus, astfel, bazele revoluţiei digitale şi epocii informaţiei. Astăzi, aproximativ 3,2 miliarde de oamenilor au acces la internet. Şi numărul creştă cu două-trei sute de milioane pe an.

Pentru a marca momentul, site-ul metro.co.uk a publicat un top al celor mai amuzante lucruri de pe internet – “The 25 funniest things on the internet, ever” -, printre acestea numărându-se posomorâta pisică Grumpy şi videoclipul Gangnam Style al rapper-ului Psy, cu 2,6 miliarede de vizualizări.

În top se mai află selfie-ul realizat de Ellen DeGeneres la gala Oscar 2014, care include vedete precum Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep şi Julia Roberts, devenit cel mai popular mesaj publicat pe Twitter, după ce a fost preluat de peste un milion de utilizatori ai reţelei, faimosul video cu „Charlie bit my finger – again” (Charlie, un sugar în vârstă de un an, îl muşcă de deget, în repetate rânduri, pe fratele său Harry, în vârstă de trei ani), publicat în 2007 şi care a adunat în timp record sute de milioane de vizualizări şi, desigur,  viralul „Evolution of dance”, realizat de comediantul Judson Laipply, urmărit de aproape 300 de milioane de utilizatori.

Top-ul integral poate fi accesat aici.

Foto: internet, Grumpy – facebook

07
/09
/23

Pixel. Comunități în focus, cel mai nou demers al companiei de teatru independent Vanner Collective, a provocat adolescenții din Alexandria să experimenteze un alt fel de vacanță – ateliere de film încheiate cu scurtmetraje realizate chiar de participanți și ateliere de fotografie al căror rezultat este o expoziție ce va putea fi văzută între 8 și 14 septembrie, la Centrul de Resurse în Fotografie (str. Popa Tatu nr. 68).

07
/09
/23

„Prin selecția de filme și experiențe din program, ceea ce vrea să spună BIDFF anul acesta este să ascultăm înainte să emitem o opinie, să facem un efort de a privi lumea și din perspectiva celuilalt și, oricât de mult ne-ar plăcea să emitem judecăți radicale, ele trebuie mereu gândite într-o rețea în care dincolo de cuvinte și informații se află oameni.” Simona Deaconescu, coregraf și directorul artistic al Bucharest International Dance Film Festival, invită astfel publicul să ia parte la cea de-a 9 ediție a evenimentului care începe astăzi, joi, 7 septembrie.

07
/09
/23

Luna septembrie aduce nu mai puțin de două vernisaje și două spectacole de teatru în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă, o participare la un festival cu o galerie pop-up și un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair).

07
/09
/23

„Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă în orașul de pe Bega, aduce împreună, între 6 și 8 octombrie 2023, într-o sărbătoare unică atât prin abundența și diversitatea evenimentelor, cât și prin traseul impresionant propus, peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin.

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.