„Un tramvai numit dorință”, in PREMIERĂ la UnTeatru! Programul UnTeatru pentru perioada 17 – 24 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-tramvai-numit-dorinta-in-premiera-la-unteatru-programul-unteatru-pentru-perioada-17-24-noiembrie/

„UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ”, în PREMIERĂ la UNTEATRU ! UNTEATRU, revine cu o nouă PREMIERĂ! Sâmbătă 17 şi Duminică 18 noiembrie, de la orele 21.00, UNTEATRU vă aşteaptă la PREMIERA spectacolului UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams. Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul […]

Un articol de |13 noiembrie 2012

„UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ”, în PREMIERĂ la UNTEATRU !

UNTEATRU, revine cu o nouă PREMIERĂ!

Sâmbătă 17 și Duminică 18 noiembrie, de la orele 21.00, UNTEATRU vă așteaptă la PREMIERA spectacolului UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams.

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA.
Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams
cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei și Andreea Grosu

Durata spectacol 1h 45 min

PROGRAMUL UNTEATRU pentru perioada 17 – 24 NOIEMBRIE

Sambata 17 noiembrie, orele 21.00

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams
– PREMIERA

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu
Durata spectacol 1h 45 min


Duminica 18 noiembrie, orele 21.00

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams
– PREMIERA

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu
Durata spectacol 1h 45 min


Luni 19 noiembrie, orele 19.00

CE ZILE FRUMOASE! de Samuel Beckett

cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan
Scenografie: Valentin Vârlan
Regie: Sânziana Stoican
Durata spectacolului: 1 h 20 min

“Ce zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane. O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiasă. Va reuşi?


Joi 22 noiembrie, orele 19.00

CELE 3 ROXANICI – „Cum sa facem sa n-o dam in bara cand e clar c-o s-o dam in bara”

Cu: Cristina Moldoveanu, Roxana Ivanciu, Mihaela Popa
soundtrack: Iustin Ciuche
coregrafie: Andreea Duta
scenografie: Cristina Milea
text si regie: Theo Herghelegiu

CELE TREI ROXĂNICI spune povestea a trei singurătăţi ajunse într-un moment crucial. Este un spectacol despre cruzime şi poezie; despre sublim şi abject, aşa cum ne lovim de ele la tot pasul, fie ca hotărâm să le dăm atenţie, sau nu. Fie că decidem să schimbăm ceva, sau nu. Un spectacol despre frică, vinovăţie, asumare şi, mai ales, despre ALEGERI – despre opţiunile pe care le facem în viaţă, începand cu derizorii şi banale alegeri cotidiene şi sfârşind cu acele demersuri de selecţie care implică palierul moral, social, cultural ş.a.m.d. al fiecăruia dintre noi.

Spectacolele se joacă în cadrul programului „Un teatru pentru o lume” – proiect finanţat de AFCN.

Numarul de locuri este limitat.
Rezervări bilete se pot face pe adresa [email protected]

Pentru alte detalii: http://www.facebook.com/unteatru.teatrul

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitaţi să mă contactaţi
Monica Vlăduţu
Tel: 0737 262. 112
UNTEATRU (str. Ilfov nr.1,in spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei)

 

26
/05
/17

În perioada 27 mai-3 iunie 2017, Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca organizează cea de a XIV-a ediție a Festivalul Absolvenților „Galactoria”. În cele 8 zile vor avea loc spectacole de teatru susținute de absolvenții școlii și workshopuri conduse de invitații Galei.

26
/05
/17

Prima ediție a LIM – Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat continuă să se desfășoare prin două evenimente importante, ambele organizate în România: cel de-al doilea Workshop din seria LIM și prezentarea celor 16 proiecte selecționate, în fața unui public specializat, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

25
/05
/17

Cea de-a zecea ediție a festivalului TESZT, Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, este în plină desfășurare.

25
/05
/17

La cursurile lui Alin Ciupală îmi amintesc că toți voiam să dăm cele mai deștepte răspunsuri la întrebări care ne provocau într-un mare fel. M-am gândit chiar la acele întrebări recent, când cineva, aflând că am terminat Istorie, mi-a replicat banalul ,,înseamnă că ai o memorie bună”. Greșea, omenește.

25
/05
/17

„Barometrul de Consum Cultural 2016. O radiografie a practicilor de consum cultural”, studiu realizat și publicat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), va fi lansat miercuri, 7 iunie 2017, ora 11.00, la Sala Symposium a Bibliotecii Naționale a României, în prezența unor importante personalități din mediul cultural și academic, precum și a Ministrului Culturii, dl. Ioan Vulpescu.

25
/05
/17

În 1977, nimeni auzise despre săbii laser, jedi sau bikini de cupru, și oamenii nu se salutau încă cu formula ''Forța fie cu tine''. Însă, lucrurile erau pe cale să se schimbe - George Lucas, un tânăr regizor de 33 de ani, pregătea cel de-al treilea film al său, o saga intergalactică despre lupta dintre bine și rău avându-l în prim-plan pe Luke Skywalker, un băiat fermier cu un trecut vag. În urmă cu 40 de ani, într-o zi de 25 mai (1977) avea loc loc premiera filmului Războiul stelelor, în regia lui George Lucas, una dintre cele mai de succes pelicule din istorie.

25
/05
/17

O retrospectivă de patru filme clasice realizate de mari regizori ai celebrului Nou Val ceh va putea fi văzută, cu susţinerea Centrului Ceh, la cea de-a patra ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara.

24
/05
/17

Corespondenţă de la Cannes: În "The Square", regizorul suedez Ruben Östlund ia peste picior mai multe subiecte dintr-o societate civilizată: echitatea socială și raporturile de putere între indivizi, limitele libertății de expresie, lumea publicitară și efectele perverse generate de media, arta contemporană și artists talk(s).

24
/05
/17

“Când se trezi, soarele era aruncat departe, pe cer. Se foi puțin în pat și încercă să aţipească din nou. Aerul rece, din camera înaltă, nezugrăvită de mulți ani, îl pătrundea până la piele și îl înfiora. Ar mai fi dormit, dar îl treziseră țipetele păunilor flămânzi și cântecele triumfale ale cocoșilor. (...)”. Scriitorul Șerban Tomşa a lansat de curând „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, volum din care vă vom prezenta câteva povestiri, pe parcursul acestei luni.

24
/05
/17

Concertmaistrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, poate fi din nou ascultat de publicul din România. Pe o pe o vioară Antonius Stradivarius 1714, care i-a fost pusă la dispoziție de Banca Națională a Austriei, violonistul va interpreta binecunoscuta și îndrăgita Sonată Nr.9 în La major, op.47 –Kreutzer de Beethoven, dar și alte două sonate compuse de doi dintre marii B din istoria muzicii: Beethoven și Brahms.

24
/05
/17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București vă invită în perioada 20 mai – 8 iunie la Gala Absolvenților. Un eveniment de tradiție care lansează în lumea artistică promoția 2017 a Facultăților de Teatru și Film.

24
/05
/17

Primul muzician din istorie distins cu Premiul Nobel pentru Literatură împlinește, astăzi, 76 de ani! Cântărețul, compozitorul și poetul Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman) a compus de-a lungul carierei sale peste 400 de cântece și a influențat prin creația sa generaţii întregi de muzicieni.

24
/05
/17

400 de evenimente - lansări de carte, activități pentru copii, spectacole, piese de teatru și concerte - vor avea loc în cadrul celei de-a XII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, deschis, astăzi, la ora 12,00, la Romexpo.

23
/05
/17

Actorul britanic Roger Moore, celebru pentru rolurile sale din seria James Bond, a murit în Elveția, după o scurtă luptă cu cancerul. Actorul avea 89 de ani. "Cu inima grea, anuntam decesul iubitului nostru tata, Sir Roger Moore, astazi in Elvetia, dupa o scurta dar curajoasa lupta cu cancerul", au scris copiii actorului pe Twitter.

23
/05
/17

Inspirăm prin arte și cultură ” este motto-ul Fundației Calea Victoriei, proiectul creat acum exact 10 ani de Sandra Ecobescu, fostă corporatistă îndrăgostită de valorile umaniste și de cultură. Numele Fundației recuperează și celebrează o tradiție culturală puternică a Bucureștiului, Calea Victoriei fiind asociată în înfloritoarea perioadă interbelică cu spiritul modern, european și cultivat al Capitalei.