Una dintre cele mai frumoase povești de iubire din istoria operei – „La Bohème” de Puccini la Opera Națională București
https://www.ziarulmetropolis.ro/una-dintre-cele-mai-frumoase-povesti-de-iubire-din-istoria-operei-la-boheme-de-puccini-la-opera-nationala-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti prezintă vineri, 11 februarie, ora 18:30, spectacolul de operă „La Bohème” de Giacomo Puccini, capodoperă a verismului care, de peste 125 de ani, impresionează şi entuziasmează publicul din toate generaţiile de melomani. Este una dintre cele mai reprezentative opere în care este cântată sublim viaţa tinerilor şi atmosfera spiritului lor juvenil.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2022

În rolul Mimì va fi invitată soprana Paula Iancic care a făcut parte din grupul de tineri artiști ai Studioului de Operă de la Bayerische Staatsoper din Munchen, unde a avut oportunitatea de a se perfecționa și de a acumula experiență artistică alături de mari artiști contemporani și afirmându-se în roluri din „Elixirul dragoseti” de Donizetti (Giannetta), „Der Diktator” de Krenek (Maria), „Hänsel și Gretel” de Humperdinck (Taumännchen), „Sour Angelica” de Puccini (Suor Dolcina), etc. Pe scena ONB va interpreta rolul Mimì după succesul repurtat la Iași, Cluj și Timișoara în anii 2017 – 2019, dar și la Poznan în Polonia, teatre în care, după obținerea Marelui Premiu la Concursul Internațional de Canto Virginia Zeani de la Târgu Mureș. Soprana Paula Iancic va conferi personajului Mimì prospețimea tinerească și forța temperamentală a tinereții aflată în plină formare la început de carieră.

În rolul Rodolfo, publicul spectator va avea ocazia de a-l asculta pe tenorul Teodor Ilincăi, partener și în viața de dincolo de scenă al Paulei Iancic. Teodor Ilincăi și-a făcut debutul internaţional în anul 2009, pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din opera „MacBeth” de Verdi. În luna martie a aceluiaşi an, a debutat la Opera de Stat din Viena cu rolul Ismaele din opera „Nabucco”, urmând debutul în „La Bohème” de Puccini pe scena operei din Timişoara, după care la Bucureşti şi Hanovra. În luna decembrie a anului 2009 îşi face debutul la Opera Regală din Londra cu aceeaşi La Bohème, în regia lui John Copley, unde obţine aprecierea publicului şi a criticii de specialitate, având totodată şansa de a-şi face debutul discografic alături de Opus Arte, parteneră fiindu-i Hibla Gerzmava în rolul Mimi, sub bagheta lui Andris Nelsons. Tot în anul 2009 îi este oferit şi Premiul Ludovic Spiess, de către Forumul Muzical Român. De-a lungul carierei, Teodor Ilincăi a adăugat repertoriului său diverse roluri, pe care a fost invitat să le interpreteze pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii: Monte Carlo, Londra, Hamburg, Viena, Festivalul de Operă din Peralada, Sevilla, Berlin, Dresden, München, Düsseldorf, Duisburg, Festivalul de Operă din Macerata, Toulouse, Strasbourg, Barcelona, San Diego, Marseille, Lausanne, Santiago de Chile, Frankfurt, Festivalul de operă din Avenches, Genova și Paris. În prezent, este solist al Operei bucureştene.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Și pentru că ne dorim să rămânem sănătoși, vă invităm să consultați regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.