UNATC te invită în culise
https://www.ziarulmetropolis.ro/unatc-te-invita-in-culise/

În perioada 4 – 7 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” găzduieşte cea de-a XVII-a ediţie a festivalului Uşi Deschise. Intrarea este liberă, evenimentul fiind adresat atât viitorilor studenţi, cât şi tuturor iubitorilor de teatru.

Un articol de Adina Scorţescu|2 aprilie 2013

În perioada 4 – 7 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” găzduieşte cea de-a XVII-a ediţie a festivalului Uşi Deschise. Intrarea este liberă, evenimentul fiind adresat atât viitorilor studenţi, cât și tuturor iubitorilor de teatru.

În program sunt ateliere de actorie, exerciţii de regie, workshopuri de expresivitate corporală, demonstraţii de tehnică în mânuirea marionetei, expoziții de scenografie, cursuri deschise de teatrologie, management cultural, jurnalism teatral. Studenţii anului III şi Master, coordonaţi de profesori cunoscuţi în lumea spectacolului printre care Adrian Titieni (foto sus), Gelu Colceag, Mihai Gruia Sandu sau Raluca Ianegic vor fi în fiecare seară pe scenă pentru a oferi un spectacol marca UNATC. Vizitatorii vor putea descoperi producţii importante precum muzicalul Chicago, într-o excelentă versiune scenică, şi o varietate de spectacole precum Priveşte înapoi cu mânie, Zic-Zac, O anecdotă provincială sau Elixirul.

Festivalul Uşi Deschise oferă o privire de ansamblu asupra activităţii desfăşurate în UNATC. Fie că ascultă sau intervin în dialogul profesor-student la atelierele de actorie şi regie, vizitează expoziţiile de scenografie, învaţă paşi de dans, execută mişcări de scrimă sau află secretul unei cariere în media, teatru, management cultural, jurnalism teatral, cei prezenţi vor fi pentru o zi studenţi în fascinanta lume a teatrului. Uşile se vor deschide joi, ora 18.00, la Sala Atelier.

Programul complet poate fi consultat pe pagina de facebook sau pe site-ul Universităţii.

Foto: UNATC

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.

15
/09
/23

Pe 21 și 22 septembrie, de la ora 19.30, Teatrul ACT vă invită la premiera spectacolului „Acasă/La zoo” de Edward Albee, montată pentru prima dată în România în variantă integrală, în regia și traducerea lui Silviu Debu. Scenografia este semnată de Ioana Pashca, iar în distribuție îi regăsim pe Ionuț Grama, Ada Condeescu și István Téglás.

14
/09
/23

Adaptarea unui text esențial din teatrul antic, un policier deștept și plin de umor, o tulburătoare dramă psihologică și un excelent text din dramaturgia contemporană românească – acestea sunt doar câteva dintre poveștile pe care le veți descoperi în această toamnă pe scenele Bulandra, sub semnătura regizorilor Andrei Șerban, Alexandru Dabija, Alexandru Mâzgăreanu și Mimi Brănescu.

13
/09
/23

Teatrul MIC anunţă deschiderea noii stagiuni, vineri 8 septembrie, ora 19.00, la Sala Luceafarul, cu unul dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul actual, comedia dinamică „BIGAMUL…DUPĂ 20 DE ANI” de Ray Cooney, regia Gelu Colceag, scenografia Ioana Pashca.