„Unchiul Vanea” (1968), la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/unchiul-vanea-1968-la-tvr/

Pe 10 august, se împlinesc 60 de ani de la difuzarea primului spectacol de teatru produs de către Televiziunea Română – Seară Luminoasă, după piesa lui Noe Smirnov.

Un articol de |30 iunie 2017

Cu acest prilej, pe tot parcursul lunii iulie, Casa de Producție TVR prezintă spectacole din arhiva de aur produse în toți acești 60 de ani. Seria va fi deschisă de spectacolul Unchiul Vanea, de A.P.Cehov, produs de TVR în anul 1968:

Unchiul Vanea, de A.P.Cehov

Traducerea Mony Ghelerter și Radu Teculescu

În distribuție: Silvia Popovici, Constantin Rauțchi, Gheorghe Cozorici, Margareta Pogonat, Ion Marinescu, Eliza Petrăchescu, Mircea Cojan.

Ion Marinescu

Imaginea: Nicolae Niță

Decoruri: Vasile Rotaru

Adaptarea și regia artistică: Ion Barna

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 3 iulie, ora  21.10

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 8 iulie, ora 16.00

TVR Internaţional: vineri, 7 iulie, ora 23.10/ sâmbătă, 8 iulie, ora 18.00 (ora României)

TVR 3: duminică, 9 iulie, ora  20.00

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Foto: Unchiul Vanea – tvr.ro

14
/12
/23

S-a lansat Crăciun în Amzei, un eveniment realizat de către Primăria Sectorului 1, care aduce căldura sărbătorilor de iarnă în spațiul public printr-un brad-instalație, semnat de scenografa Iuliana Vîlsan.

13
/12
/23

Compania de teatru independent Arte-Factum încheie stagiunea „Nocturnalii inside 2023” cu o distopie teatrală despre solitudine, o „colecție de singurătăți” care, ca o lentilă concavă, expune, prin câteva fascicule de viață și fragmente de istorii personale, un fenomen global acut.

12
/12
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea noului său album fotografic, intitulat „emoții”. Sunt 300 de pagini cu fotografii alese din ultimii patru ani în care fotograful de wildlife a fost unul cu natura și s-a lăsat inspirat de viața ei sălbatică.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.