Undeva, cândva… Eusebiu Ștefănescu – povestea unei fotografii
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-eusebiu-stefanescu-povestea-unei-fotografii/

Se împlinesc, astăzi, 4 ani de când actorul Eusebiu Ștefănescu, unul dintre cei mai buni recitatori români de poezie, s-a stins din viaţă. Cu un an înainte de moartea sa, Eusebiu Ștefănescu (aici, într-o fotografie realizată de Simion Buia) primea Premiul Preşedintelui UNITER, pentru contribuţia sa la frumoasa rostire a poeziei. Simion Buia povesteste cum a decurs intalnirea cu actorul.

Un articol de Petre Ivan|15 martie 2019

„Domnul Eusebiu Ștefănescu a venit la studio îmbrăcat la 7 ace, cu papion, cămașă scrobită și costum negru, parcă ieșea sau intra într-un rol de june-prim… întarziat, dar energic. M-a surprins. Dezinvolt, am schimbat câteva gânduri despre fotografie și teatru, ne-am înțeles foarte bine din prima. După sesiunea fot, l-am întrebat de ce a venit așa îmbrăcat?

„Păi azi e ziua mea, la care vă și invit!” – mi-a spus cu un zâmbet larg pe buze, apoi ne-am luat la revedere. Câteva ore mai târziu, am apărut la restaurantul unde avea loc sărbătoarea, cadou i-am dus un print din portretul realizat mai devreme.

L-a scos din plic, s-a uitat, a zâmbit, m-a luat de mână și m-a plimbat pe la toate mesele, prezentându-mă invitaților: „Acest portret e facut chiar azi, de acest domn!”. Seara s-a terminat cu un lung recital de poezie, la care Eusebiu Stefănescu a fost admirabil”. – Simion Buia

Foto: Eusebiu Ștefănescu by Simion Buia
08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.