Undeva, cândva… Louise Brown
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-louise-brown/

„Nu există mulţi oameni care să poată spune că au devenit renumiţi la doar câteva ore de la naştere” – Louise Brown.

Un articol de Petre Ivan|25 iulie 2018

Acum 40 de ani, pe 25 iulie 1978, la ora 21.47, se năștea,în Anglia, Louise Brown, primul copil conceput prin fecundare artificială. Nașterea sa a fost considerată un „miracol” de mass-media din întreaga lume.

Fetiţa a primit numele de Louise Joy Brown şi s-a născut prin cezariană, la spitalul Oldham din nord-vestul Angliei. A cântărit la naştere 2,61 kilograme, fecundarea fiind realizată de către ginecologul Patrick Steptoe şi psihologul Roger Edwards.

După ce, timp de nouă ani, a încercat să rămână însărcinată fără succes, Lesley Brown l-a convins pe soţul ei, John, să accepte propunerea specialiştilor de la Universitatea Cambridge, unde Robert Edwards şi Patrick Steptoe lucrau la tehnica fecundării în vitro.

Din ovulele şi spermatozoizii recoltaţi de la cei doi viitori părinţi, a fost obţinut un embrion care, reimplantat în uterul mamei, s-a dezvoltat normal şi a dus la naşterea unui copil sănătos.  De-a lungul anilor, metoda a fost perfecţionată şi a permis cuplurilor care se confruntau cu probleme de fertilitate să se bucure de naşterea copiilor lor.

Foto: Louise Brown, atunci și acum

08
/04
/20

De la strângeri de fonduri pentru cei care au nevoie de sprijin în această perioadă, la diferite activități adaptate zilelor în care #stămacasă, români din toată țara continuă să creeze noi inițiative pe Facebook, cu scopul de a aduce un impact pozitiv în lupta cu epidemia de COVID-19. Indiferent de tema abordată, acestea reușesc să folosească instrumentele online pentru a aduce împreună comunități și a găsi soluții la dificultățile cu care se confruntă.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.

30
/08
/19

Pentru cei pasionați de tenis, amintim că, la New York, în ultimul turneu de Grand Slam al anului, a mai rămas în competiție un singur reprezentant al României. E vorba despre Sorana Cîrstea, care o va întâlni în turul 3 al US Open pe această domnișoară, Taylor Townsend, 23 de ani, reprezentanta gazdelor și, pentru următoarele luni, coșmarul Simonei Halep.

28
/05
/19

În calitate de broadcaster oficial - producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc - TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.