Undeva, cândva… Louise Brown
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-louise-brown/

„Nu există mulţi oameni care să poată spune că au devenit renumiţi la doar câteva ore de la naştere” – Louise Brown.

Un articol de Petre Ivan|25 iulie 2018

Acum 40 de ani, pe 25 iulie 1978, la ora 21.47, se năștea,în Anglia, Louise Brown, primul copil conceput prin fecundare artificială. Nașterea sa a fost considerată un „miracol” de mass-media din întreaga lume.

Fetiţa a primit numele de Louise Joy Brown şi s-a născut prin cezariană, la spitalul Oldham din nord-vestul Angliei. A cântărit la naştere 2,61 kilograme, fecundarea fiind realizată de către ginecologul Patrick Steptoe şi psihologul Roger Edwards.

După ce, timp de nouă ani, a încercat să rămână însărcinată fără succes, Lesley Brown l-a convins pe soţul ei, John, să accepte propunerea specialiştilor de la Universitatea Cambridge, unde Robert Edwards şi Patrick Steptoe lucrau la tehnica fecundării în vitro.

Din ovulele şi spermatozoizii recoltaţi de la cei doi viitori părinţi, a fost obţinut un embrion care, reimplantat în uterul mamei, s-a dezvoltat normal şi a dus la naşterea unui copil sănătos.  De-a lungul anilor, metoda a fost perfecţionată şi a permis cuplurilor care se confruntau cu probleme de fertilitate să se bucure de naşterea copiilor lor.

Foto: Louise Brown, atunci și acum

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

18
/11
/22

Începând cu anul 1999, pe data de 19 noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Bărbatului. Obiectivele acestei zile includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

08
/04
/20

De la strângeri de fonduri pentru cei care au nevoie de sprijin în această perioadă, la diferite activități adaptate zilelor în care #stămacasă, români din toată țara continuă să creeze noi inițiative pe Facebook, cu scopul de a aduce un impact pozitiv în lupta cu epidemia de COVID-19. Indiferent de tema abordată, acestea reușesc să folosească instrumentele online pentru a aduce împreună comunități și a găsi soluții la dificultățile cu care se confruntă.