Undeva, cândva… Pierce Brosnan și tragediile din viața sa
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-pierce-brosnan-fiul-fotomodel-si-tragediile-din-viata-sa/

„Când oamenii n-au încredere în tine, trebuie să crezi tu însuţi.” – Pierce Brosnan, fostul  James Bond (din 1995 până în 2002), considerat unul dintre cei mai frumoşi actori din istoria filmului, împlineşte, astăzi, 66 de ani.

Un articol de |16 mai 2019

În fotografia de mai jos, alături de Pierce Brosnan se află Paris Brosnan, un tânăr fotomodel de 18 ani, unul dintre cei patru fii ai faimosului actor.

Tragediile din viața lui Pierce Brosnan

Prima soţie a lui Pierce Brosnan, actriţa Cassandra Harris cu care era căsătorit de 11 ani, a murit de cancer la doar 43 de ani. Ulterior această boală cumplită i-a ucis şi fiica, Charlotte (provenind dintr-o relaţie anterioară a actriţei) pe care Pierce Brosnan a adoptat-o în timpul mariajului cu Cassandra.

Despre această dublă-tragedie din viaţa sa, Pierce declara că nu s-a vindecat niciodată şi că se întâmplă adesea să fie copleşit de această suferinţă, chiar dacă mai are patru fii şi s-a recăsătorit între timp.

”Nu mă uit la partea plină a paharului, credeţi-mă. Întunericul, melancolia mă pândeşte la orice pas. (…) Să priveşti pe cineva iubit cum este consumat de această boală cumplită, această suferinţă îşi pune, indubitabil, amprenta pe psihicul tău. Am ţinut-o de mână pe puternica şi frumoasa mea soţie, Cassie, în timp ce cancerul i-a luat viaţa atât de repede.

Câțiva ani mai târziu o țineam de mână pe amuzanta şi minunata mea fiică Charlotte, înainte ca şi ea să moară din cauza acestei boli viclene. Rămâi cu gaură neagră în inimă, care te trezeşte la patru dimineaţa. Nimeni nu poate fugi din calea durerii. Asta e viaţa”, mărturisea Pierce Brosnan căsătorit acum cu Keely Shaye Smith, alături de care are doi băieţi, Paris Brosnan și Dylan Brosnan.

Foto: Pierce Brosnan – facebook

05
/02
/21

CARTE DE CINEMA În 2020 s-au implinit 100 de ani de la premiera primului film românesc de animaţie. Prilej pentru apariţia unui volum care analizează evoluţia acestui gen pe parcursul unui secol, „Istoria filmului românesc de animaţie – 1920-2020”, scris de criticul Dana Duma.

02
/02
/21

Film O'Clock International Festival a apărut ca un parteneriat între țări care împărtășesc același fus orar și dragostea pentru cinema, ce își propune să fie mai mult decât un festival de film – o adevărată mișcare culturală ce folosește ca mijloace meridianul și fusul orar pentru a transforma Terra într-o citadelă cinematografică.

01
/02
/21

CARTEA DE CINEMA Proaspăt apărută la Editura Polirom, „Cinema în RSR. Conformism şi disidenţă în industria ceauşistă de film” este o provocatoare carte a istoricului Bogdan Jitea. O analiză a mecanismelor de control şi propagandă, dar şi a câtorva forme de rezistenţă în cinematografia din perioada lui Ceauşescu.

29
/01
/21

Cu o poveste inspirată din fapte reale și o distribuție excepțională, în care se regăsesc Olga Kurylenko, Lambert Wilson și Eduardo Noriega, Traducătorii/ Les traducteurs, un thriller franțuzesc plin de suspans și empatie, regizat de Régis Roinsard și distribuit de Independența Film, va avea premiera în câteva dintre cinematografele din România funcționale în această perioadă începând cu 5 februarie.

25
/01
/21

CARTE DE CINEMA Diversele evoluţii ale tehnologiei audiovizuale din ultimii ani au adus o formă inedită de comentariu despre cinema – eseul-video. Criticul Irina Trocan i-a dedicat o substanţială carte, „Audiovizualul în opoziţie” (2020), în care discută de asemenea şi cinema-ul eseu.

12
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Lansat recent de HBO (care e şi unul dintre producători), cel mai nou film al regizorului Steven Soderbergh, „Let Them All Talk” (2020), vine într-un moment prost. Ce interes poate să stârnească acum povestea unei scriitoare în criză (Meryl Streep) care porneşte într-o călătorie transoceanică pe un vapor de lux alături de două prietene şi un nepot?

11
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Premiat în competiţia Festivalului de la Veneţia pentru cea mai bună actriţă (Vanessa Kirby) şi lansat recent de Netflix, „Pieces of a Woman” (2020) este primul titlu în limba engleză al regizorului maghiar Kornél Mundruczó – un film demn de respect pentru forţa emoţională a câtorva momente, dar nu şi foarte rafinat.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

05
/01
/21

PREVIEW Deși sunt riscante previziunile pentru anul care tocmai a început, există totuși speranțe că situația va fi mai bună decât în 2020. Inclusiv în privința cinematografiei. Prin urmare, încercăm să anticipăm cele mai așteptate filme românești din 2021 – de la noi titluri de Radu Jude sau Daniel Sandu, la debuturi promițătoare.