UNFINISHED revine în format offline și explorează conceptul de descentralizare
https://www.ziarulmetropolis.ro/unfinished-revine-in-format-offline-si-exploreaza-conceptul-de-descentralizare/

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului multidisciplinar UNFINISHED va avea loc în perioada 29 septembrie – 2 octombrie şi se va desfăşura concomitent online, pe platforma proprie Sessions, şi offline în spaţiile Casei Universitarilor, dar şi în mai multe puncte centrale din Bucureşti.

Un articol de Ziarul Metropolis|29 iulie 2022

Cu o comunitate din peste 71 de țări, UNFINISHED înseamnă 4 zile de workshop-uri, performance-uri, conversații, instalații de artă și experiențe, reunite sub tema off-center, cu rolul de a explora forme ale unui viitor descentralizat.

Cristian Movilă, fondatorul UNFINISHED, consideră că „acum este cel mai bun moment să chestionăm infrastructura din care facem parte. În ultima vreme, se discută mult despre descentralizarea internetului/ web3 și a economiei, însă vrem să adresăm conceptul de off-center într-un sens mult mai larg. Cum ar arăta descentralizarea geografică, culturală, economică? Dar descentralizarea în media, în știință, în sănătate? De fapt în toate aspectele vieții. Avem multe idei, multe sisteme de experimentat, dar și multe întrebări și incertitudini și vrem ca în cele patru zile de festival să ne răspundem la o parte dintre ele și să expunem cât mai multe perspective. Vom fi mii de oameni în aceeași sală, cu opinii diferite, cu background diferit, cu valori diferite, dar vom face schimb de knowledge de la egal la egal. Va fi o experiență transformatoare. “

De joi până duminică, „meniul” zilnic UNFINISHED începe cu sesiuni de yoga sau alergare de dimineață, continuă cu conversații, prezentări și mese rotunde și se încheie cu performance-uri și keynotes. La acestea se adaugă celebrele mese family-style cu comunitatea, instalații de artă, momente muzicale, workshop-uri de dans, sesiuni de speed-dating și multe altele.

Spre deosebire de anii anteriori, ediția actuală este una hibridă și descentralizată, desfășurându-se concomitent online și offline, în mai multe puncte centrale ale Bucureștiului, care se vor alătura epicentrului festivalului – Casa Universitarilor și spațiile ei satelitare din grădină.

Capucine Gros, Artistic Director UNFINISHED

Capucine Gros, directorul artistic al festivalului, spune că „în cei doi ani cu restricții am învățat enorm de multe lucruri despre online, iar anul acesta este pentru prima dată când putem combina cu adevărat cele două experiențe. Cred că va fi primul eveniment hibrid în adevăratul sens al cuvântului. Adică, lumea noastră online, găzduită de platforma proprie, Sessions, este o oglindă reală a universului nostru offline. Platforma are exact același design cu spațiile în care se întâmplă evenimentul în București astfel încât comunitatea noastră, indiferent de modul în care participă, să poată experimenta un UNFINISHED cât mai real.”

Ca în fiecare an, participarea costă timp și implicare. Unica modalitate de a intra în UNFINISHED este completarea unei aplicații, în care cei interesați trebuie să povestească despre ei, despre valorile și motivația lor și despre ce aduc în festival cu prezența lor. Sesiunea de înscrieri se va deschide la finalul lunii iulie, pe site-ul www.unfinished.ro și vor fi acceptați 3141 participanți fizic și 13.000 online.

Desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, UNFINISHED este primul festival multidisciplinar din România și a fost creat de Fundația Eidos ca o experiență în continuă evoluție. Din 2016 și până acum, Unfinished a avut peste 250 de invitați printre care co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, artista multipremiată, Marina Abramovic, strategul digital din timpul administraţiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar și psihoterapeuta belgiană Esther Perel.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, la Teatrul Mic, sala Studio (Str. Gabroveni nr 57), are loc premiera piesei „Eu sunt propria mea soție”,  de Doug Wright, în regia Teodorei Petre, cu actorul Gabi Costin. Piesa este un One Man Show Gabi Costin care realizează o performanță incredibilă: interpretează aproape 40 de personaje foarte ușor de urmărit și savurat.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!