Unifest – acces gratuit pentru studenţi la teatru şi la concerte
https://www.ziarulmetropolis.ro/unifest-acces-gratuit-pentru-studenti-la-teatru-si-la-concerte/

Unifest le conferă studenţilor acces gratuit la piese de teatru, muzee şi concerte şi ocazia de a participa la conferinţe şi dezbateri în cadrul celei de-a 12-a ediţii a celui mai mare festival studenţesc din România, desfăşurat în perioada 4 – 14 noiembrie.

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2013

Unifest le conferă studenţilor acces gratuit la piese de teatru, muzee şi concerte şi ocazia de a participa la conferinţe şi dezbateri în cadrul celei de-a 12-a ediţii a celui mai mare festival studenţesc din România, desfăşurat în perioada 4 – 14 noiembrie.

Cea de-a 12-a ediţie Unifest a fost inaugurată luni, printr-o serie de evenimente organizate de Uniunea Studenţilor din România (USR).

În mod tradiţional, inaugurarea Unifest a fost marcată prin organizarea unui flashmob, în Piaţa Universităţii, la ora 11.00, urmat de conferinţa de deschidere, care a avut loc în Amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultăţii de Istorie – Universitatea din Bucureşti, la ora 11.30.

Anul acesta, momentul artistic a fost reprezentat de o simbioză între muzică şi dans, îmbinând clasicul cu modernul, studenţii reuşind să marcheze în mod spectaculos debutul festivalului.

Unifest – un festival pentru toţi studenţii

La conferinţă au participat secretarul de stat Cosmin Cristian, preşedintele USR – Loredana Urzică, prim-vicepreşedintele USR – Radu Petrariu şi vicepreşedintele zonei de sud-vest USR – Daniel Petrache.

Festivalul înseamnă zece zile de promovare a culturii prin artă, muzică, sport şi educaţie nonformală. În acest sens, Unifest facilitează accesul liber pentru studenţi la piese de teatru, muzee, concerte, operă, Ateneul Român, seri de folk şi poezie, oferindu-le 30.000 de bilete gratuite, pe baza carnetului de student.

Unifest

Cover-ul Unifest

Alte activităţi integrate în program sunt trainingurile, conferinţele şi dezbaterile, campaniile de donare de sânge, dar şi un concert de la Sala Palatului, notează Mediafax.

Programul Unifest poate fi consultat pe site-ul www.unifest.ro şi pe pagina de Facebook, iar biletele şi invitaţiile vor fi distribuite la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, între 5 şi 8 noiembrie şi între 11 şi 13 noiembrie, în intervalul orar 16.00 – 19.00, în baza carnetului de student sau a cardului ISIC.

Info:

Festivalul Unifest este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Foto credit: Unifest

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.