Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București își serbează ziua
https://www.ziarulmetropolis.ro/universitatea-nationala-de-arta-teatrala-si-cinematografica-din-bucuresti-isi-serbeaza-ziua/

În fiecare 30 ianuarie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti îl sărbătoreşte pe I.L. Caragiale, patronul spiritual al instituţiei.

Un articol de Liliana Matei|28 ianuarie 2018

„Ne lăsăm inspirați de creativitatea, originalitatea, ludicul și umorul lui Caragiale, pentru a vă primi pe dumneavoastră, invitații noștri, într-o atmosferă veselă în care își găsește locul și sobrietatea academică”, se arată într-un comunicat de presă. „Am pus la cale un program pentru gusturi și așteptări care mai de care.”

Programul va începe la ora 12.00, la Sala Ileana Berlogea, unde prof. univ. dr. Florin Zamfirescu va primi, în cadrul unei ceremonii, titlul de Professor Emeritus.

Tot în Sala Ileana Berlogea, de la orele 14.00, vor fi întâmpinați toți profesorii seniori și personalul didactic auxiliar cu activitate notabilă în UNATC. Reuniunea va sta sub semnul recunoașterii activității desfășurate, prin acordarea diplomelor de excelență. De la orele 18.00, programul va continua în Sala Cinema, unde se vor proiecta timp de 60 de minute, scurtmetraje producție UNATC („Pipa, sexul și omleta” – regie: Ana-Maria Comănescu (absolventă Arta Regiei de Film); „Broken” – regie: Alexandru Mironescu (absolvent Arta Regiei de Film); „Nu mor caii când vor câinii” – regie: Cristian Radu (absolvent Film de Animație); „O noapte în Tokoriki” – regie: Roxana Stroe (absolventă Arta Regiei de Film)

Iar de la 19.30, studenții din anul III, Actorie – clasa conf. univ. dr. Paul Chiribuță, vor juca „Bădăranii” de Carlo Goldoni, în sala Cinema a UNATC.

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.