UNTEATRU sărbătorește 7 ani cu un festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/unteatru-sarbatoreste-7-ani-cu-un-festival/

UNTEATRU sărbătoreşte şapte ani de existenţă şi organizează cu acest prilej zilele UNTEATRU – „un micro-festival de teatru, concerte şi prietenie”, care va avea loc între 19-23 iulie.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2017

„La mulți ani dragul nostru prieten! 7 e un număr. Distins, ales, clar, vertical, încărcat și poate norocos, dar e un număr. De ani, de luni, de zile, peste 2000 de zile pline de bucurie, alături de oameni dragi. 7 e un număr pe care sperăm să-l multiplicam la infinit. Ca într-un basm în care cifra asta magică pare un prag pe care dacă-l depășim, ni se arată minunile lumii toate. Am crescut în 7 ani cât alții în mai mulți, familia UNTEATRU e din ce în ce mai numeroasă și mai frumoasă. Când o să suflam în lumânări nu o să ne dorim altceva decât să fim mereu prea îndrăgostiți de ce facem, să ne entuziasmam prea tare, să ne supăram exagerat, să fim nejustificat de fericiți, să ne aventurăm periculos de mult, să mergem prea departe, să încercam cam mult, să îndrăznim nepermis de mult, să ne iubim prea de tot. La mulți mulți mulți înainte! Ne faci fericiți.” Iată declarația celor doi fondatori Andrei si Andreea Grosu. Zilele UNTEATRU 2017 adună spectacole în premieră națională, nume importante ale scenei teatrale, iar spațiul barului va găzdui concerte în bis la UNTEATRU, dar și în primă audiție.

Micro-festivalul de 5 zile se deschide cu un spectacol de Gigi Căciuleanu, Teatru Coregrafic în  premieră națională – „Eine kleine Nachtmusik”, un one man show cu Lari Giorgescu.

O altă premieră națională, în a 3-a zi de Zilele UNTEATRU, vine din partea lui Radu Iacoban, „Îngrijitorul” de Harold Pinter, cu Ionuț Grama, Liviu Pintileasa și Andrei Seușan.

Sărbătorind 50 de ani de carieră, regizorul Alexa Visarion și-a făcut debutul în teatrul independent din România cu un text montat în premieră națională „Hughie” de Eugene O’Neill, cu Richard Bovnoczki, Andrei Seușan. Spectacolul poate fi văzut pe 22 iulie, de la ora 14:30.

Aualeu Timișoara vine la București cu două spectacole: „Dragă Elena” și „Mens sana in corporativ sano”, pe 22, respectiv 23 iulie.

O atenție deosebită se acordă în acest an copiilor pentru care UNTEATRU a pregătit două momente pline de emoție:

Premiera Oficială – prima producție pentru copii a Teatrului UNTEATRU „Hansel și Gretel”, cu Mihaela Trofimov, Iolanda Covaci, Alex Ștefănescu și Ionuț Grama în regia Ioanei Petre.

Dimineața cu povești – povești interactive cu actorii UNTEATRU. Zilele Unteatru și pentru cei mici.

Concertele Zilele UNTEATRU aduc împreună prieteni vechi și noi, spațiul barului devenind cadru intim pentru versuri deștepte și ritmuri cu sens. Festivalul este deschis de băieții din Dorohoi – Fără Zahăr – iar Jurjak va veni pentru prima dată la UNTEATRU, sâmbătă, 20 iulie. Din nou, pe scenă, vor fi Byron, Partizan acustic, Maria Răducanu și Maxim Belciug.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.