Unu, doi, hai ONLINE cu noi! Ateliere, jocuri și povești cu Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/unu-doi-hai-online-cu-noi-ateliere-jocuri-si-povesti-cu-teatrul-ion-creanga/

Când sala de spectacol se închide, personajele şi poveştile găsesc o nouă modalitate de a ajunge la noi! Începând din această săptămână, Teatrul Ion Creangă se joacă ONLINE. Ateliere, jocuri şi poveşti cu tâlc aşteaptă să fie descoperite pe pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga, spaţiul virtual unde prind viaţă surprizele puse la cale de eroii năzdrăvani, dar şi de spiriduşii care li se alătură, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Un articol de Petre Ivan|4 decembrie 2020

Ateliere de bricolaj cu idei năstrușnice, alături de personaje îndrăgite din spectacole, dar și ateliere de decorațiuni și ornamente pentru Crăciun pot fi urmărite în seria Unu, doi, construiește cu noi! Atelierele sunt recomandate copiilor cu vârsta peste 4 ani, iar lista de activități este actualizată cu noi ateliere lansate în fiecare săptămână. Primele 3 ateliere, realizate cu ajutorul simpaticei Rița-Veverița (interpretată de Andra Mirescu) sunt deja disponibile online, pentru a pune la încercare dexteritatea și creativitatea copiilor. 

 

Antrenarea inventivității celor mici este de asemenea importantă! Cea de-a doua serie online, intitulată Unu, doi, joacă-te cu noi!, aduce propuneri de jocuri și exerciții care activează imaginația și garantează distracția. Explicate și demonstrate de actorii Teatrului Ion Creangă, activitățile se pot realiza atât în grupuri mici (și foarte mici), cât și cu participarea întregii familii, pentru copiii care vor să-și invite la joacă părinții, frații și bunicii. Primul joc, „Hai-hui cu Statui prin orașul emoțiilor”, va putea fi urmărit începând de duminică, 6 decembrie. 

 

Pentru cei cărora li se face dor de povești la ora la care Moș Ene se apropie de gene, programul online al Teatrului Ion Creangă propune o audiție sau vizionare mai puțin obișnuită. Seria Povești cu tâlc, eroi și zmei aduce laolaltă un povestitor talentat și un ilustrator inspirat care transpun în cuvinte și desene o poveste clasică. Primul basm ilustrat din serie – „Stan Bolovan”, după Ioan Slavici, în lectura lui Cosmin Seleși și cu ilustrații de Mihai Verbițchi − sosește în ghetuțele electronice vineri, 4 decembrie, pentru a fi descoperit în tihnă în ajun de Moș Nicolae. 

 

PROGRAM 04 – 11 decembrie
@ FB.com/TeatrulIonCreanga

 

Vineri, 04 decembrie
Povești cu tâlc, eroi și zmei > Stan Bolovan, după Ioan Slavici
Cu: Cosmin Seleși și Mihai Verbițchi


Duminică, 06 decembrie
Unu, doi, joacă-te cu noi! > Hai-hui cu Statui prin orașul emoțiilor
Cu: Andra Mirescu

 

Luni, 07 decembrie 

Unu, doi, construiește cu noi! > Brăduțul de Crăciun
Atelier de decorațiuni din hârtie, cu: Carmen Palcu

 

Miercuri, 09 decembrie
Unu, doi, construiește cu noi! > Minifigurine-festive: Moș Crăciun (Partea I)

Atelier de decorațiuni din hârtie, cu: Carmen Palcu


Vineri, 11 decembrie
Unu, doi, construiește cu noi! > Minifigurine festive: Îngerași (Partea a II-a)

Atelier de decorațiuni din hârtie, cu: Carmen Palcu


Toate activitățile pot fi urmărite ONLINE, pe FB.com/TeatrulIonCreanga, în secțiunea VIDEOS, și pe canalul de Youtube al Teatrului Ion Creangă, programul fiind actualizat constant pe parcursul lunii decembrie cu noi activități pentru fiecare serie.

14
/06
/23

Festivalul Internațional de orgă Cantus Ecclesiae, ajuns la cea de-a treia sa ediție, se va desfășura în perioada 3-25 iunie 2023 la cele mai importante orgi din București: Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, Ateneul Român, Sala Radio, Universitatea Națională de Muzică București, Biserica Evanghelică C.A. București, Biserica Italiană, Biserica Franceză și Biserica Anglicană.

14
/06
/23

A doua ediție a Analogue Festival, cel mai mare eveniment de acest fel din regiunea de sud-centru a României, va avea loc în perioada 25-27 august pe platoul Făget de la Mioveni, aducând pe scenă artiști consacrați din țară și din străinătate - 30 de ore de muzică live - pentru un weekend de evadare, cu muzică și cultură, în mijlocul naturii.

14
/06
/23

Muzeul Naţional al Literaturii Române va organiza în 16 iunie 2023, cu prilejul Bloomsday, spectacolul de teatru „Molly Bloom”, de la ora 15.00, iar de la ora 18.00, dezbaterea dedicată noii traduceri a romanului Ulise de James Joyce, realizată de Rareș Moldovan și apărută la Editura Polirom, în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonator Dan Croitoru).

13
/06
/23

Rodica Mandache şi tânărul actor Eduard Păuna ajung cu spectacolul „Aplauze pentru poet...” pe scena Sălii Thalia, miercuri, 28 iunie, de la ora 19:00, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Cei doi artiști vor recita din şi despre Eminescu, în ambianța muzicală inedită creată de Cătălin Răducanu la pian și țambal de concert.

13
/06
/23

Anul acesta Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD va găzdui patru spectacole internaționale de excepție. Festivalul va avea loc în perioada 19-25 iunie 2023, pe Calea Griviței din București, și va aduce în prim-plan evenimente semnate de renumiți artiști din întreaga lume.

13
/06
/23

Una dintre cele mai importante instituții ale cinematografiei, The International Cinema Technology Association (ICTA) și-a anunțat recent câștigătorii EMEA Awards. Premiul central a fost acordat multiplexului Cineplexx Ljubljana (Slovenia) la categoria „Cel mai bun cinematograf nou construit al anului".