Vă e dor de o seară faină la teatru? Lia Bugnar vă propune „Jocul de-a adevărul”
https://www.ziarulmetropolis.ro/va-e-dor-de-o-seara-faina-la-teatru-lia-bugnar-va-propune-jocul-de-a-adevarul/

Marţi 15 iunie, platforma piciordeplay.ro va găzdui o premieră perfectă pentru cei cărora le e enorm de dor de teatru-dătător-de-stare-bună: „Jocul de-a adevărul”, în regia şi pe textul Liei Bugnar, avându-i în distribuţie pe Marius Manole, Medeea Marinescu, Alexandru Nedelcu şi Lia Bugnar.

Un articol de Cristina Enescu Aky|8 iunie 2021

Spectacolul va fi jucat live pe scena Teatrului Metropolis de la ora 20:00, dar de la 19:45 vă veți putea loga deja pe platformă pentru a viziona discuțiile cu și dintre actori dinainte de spectacol). Biletele pot fi achiziționate aici.

Ce se ascunde între imaginea noastră și realitatea existenței noastre? Ce distanță e între ce gândim și ce spunem? Și cum reacționăm când ne descoperim așa cum suntem față de ceilalți dar și față de noi înșine? Nu sunt simple și adesea nici comode răspunsurile la aceste întrebări, dar spectacolul Liei Bugnar încearcă să ofere variante de răspunsuri, în stilul deja cunoscut și apreciat: o împletire de umor și momente mai de pus pe gânduri, zâmbete și tristeți, găselnițe narative delicioase și lucruri la care vei mai rumega în gând și după terminarea spectacolului.

Textul scris cu vreo 15 ani în urmă de Lia Bugnar își menține prospețimea azi poate mai mult decât înainte de era pandemică, în care adevărul și minciuna s-au înfruntat parcă mai public și mai virulent. „E, poate, unul dintre spectacolele mele cele mai dulci, (…) dar bineînțeles că am pus eu pe-acolo și niște buzunare cu dramă, că altfel ni se apleacă de la atâta dulce. Umor, emoție, un Marius [Manole] de vor cădea fanii ca muștele, o Medeea [Marinescu] de vrei s-o iei de tot acasă, un Alex Nedelcu de mi-era mai mare dorul să mai lucrez cu el, și o eu cum mă știți” spune Lia Bugnar.

Doi necunoscuți, un bărbat și o femeie, sunt siliți de împrejurări să petreacă o oră împreună într-o „cameră a surprizelor”. Totul devine rapid o avalanșă de lucruri neașteptate, cu impact deloc mic asupra vieților celor doi, care se văd nevoiți să se privească așa cum sunt „într-adevăr”. Nu vă speriați, însă, ca majoritatea spectacolelor semnate de Lia Bugnar, și acesta are șansa unui final cu zâmbete, cum îi stă bine unei comedii romantice.

Legat de prezentarea online a acestui spectacol, Lia Bugnar a promis în timpul pandemiei să nu renunțe la spectacolele online nici după revenirea în sălile de teatru, „pentru că acest teatrul online care a pornit ca o soluție de criză s-a dovedit a fi necesar pentru anumiți spectatori din provincie, străinătate, ba chiar si din București. Nu vom difuza înregistrări, de fiecare dată transmisiunile vor fi live, cu pălăvrăgelile de dinainte și după, așa cum ne-am și v-ați obișnuit.

Piciordeplay.ro este o nouă platformă ce își propune să fie un loc de întâlnire între public și artiștii artelor performative românești (teatru, concerte, stand -up, dans, circ, etc). Toate spectacolele prezentate aici au loc live, sunt filmate de o echipă de profesioniști, cu echipamente performante, și pot fi urmărite de spectatori de pe orice dispozitiv conectat la internet. Spectacolele se desfășoară uneori doar online, alteori în format hibrid (cu spectatori în sală dar și online). Transmisiunile sunt mereu live, fiind disponibile pe platformă timp de câteva zile după fiecare eveniment.

*

Jocul de-a adevărul

de Lia Bugnar

Regia: Lia Bugnar

Distribuție: Marius Manole, Medeea Marinescu, Alexandru Nedelcu, Lia Bugnar

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.