Vacanță neconvențională la Fundația Calea Victoriei – peste 20 de cursuri în luna iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/vacanta-neconventionala-la-fundatia-calea-victoriei-peste-20-de-cursuri-in-luna-iulie/

Pentru aceia dintre voi dornici să se simtă ca în vacanţă în mijlocul unui Bucureşti agitat, Fundaţia Calea Victoriei a pregătit în luna iulie peste 20 de cursuri şi evenimente culturale. Petrece câteva ore deconectat de zumzetul urban şi păşeşte în casa cochetӑ şi rӑcoroasӑ din Popa Soare, nr. 40, unde vara are aromă de artă, creativitate şi conversaţie bunӑ.

Un articol de Liliana Matei|8 iulie 2015

Iată câteva dintre cursurile lunii iulie:

ARMONIE ÎN CUPLU – Autocunoaștere și comunicare, 20 – 23 Iulie – Potențialul cel mai mare de bucurie și mulțumire se află chiar în relațiile cu cei apropiați. Învață să îl explorezi! Zilele însorite te vor însoți tot timpul anului, dacă alegi să trăiești în prezent și împăcat cu tine.

Descoperă CIVILIZAȚIA EUROPEANĂ prin 50 de capodopere, 20 – 24 Iulie – Pornește într-o călătorie de vis prin Europa prin intermediul a 50 de opere celebre create în 14 secole. Află anecdote și picanterii din jurul unor tablouri faimoase, mozaicuri, manuscrise, statui, tapiserii, fresce, monumente de arhitectură, afișe și elemente de vestimentație.

Atelier de DESEN și ILUSTRAȚIE de carte, 20 – 24 Iulie – Născocim împreună imagini pentru o poveste și ne aducând la viață personajele. La finalul celor cinci ședințe, vei ști să desenezi un personaj în mai multe ipostaze, să asortezi culori și să aplici trucuri vizuale pentru a ilustra cât mai bine cuvintele din poveste.

Cinci decade de CINEMA – FILMUL AMERICAN din anii ’70 până azi, 27 – 31 Iulie – Cutreieră prin ultimii cincizeci de ani de cinema american, descoperă și rememorează filme, scene și actori care au devenit legende. Te poftim la Fundaţia Calea Victoriei, în clubul iubitorilor de film, unde vei avea ocazia să comentezi filme cot la cot cu regizorul Vlad Trandafir.

Școala de vară – FOTOGRAFIE URBANĂ pentru începători, 27 – 30 Iulie – Prin lentila aparatului foto, plimbările tale obișnuite prin București se vor transforma în momentul perfect pentru a surprinde colțuri neobișnuite și perspective diferite ale oraşului. Vei putea să explorezi locuri noi sau să te joci cu alăturări de detalii, expresii diverse, emoții.

INFO

Înscrierile se fac la adresa [email protected]

Programul complet al cursurilor lunii iulie la www.victoriei.ro

Fundaţia Calea Victoriei este o instituție culturală independentă, care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere – fără restricții, examene sau catedră. Activitatea fundației a început în ianuarie 2008, avându-l ca prim lector pe dl. Neagu Djuvara.

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.