Vernisaj „Contemporanii în Portugalia”, la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia
https://www.ziarulmetropolis.ro/vernisaj-contemporanii-in-portugalia-la-muzeul-national-al-unirii-din-alba-iulia/

Sâmbătă, 17 octombrie, orele 14:00, la Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Str. Mihai Viteazu nr. 12-14, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură cu tema Portugalia, parte din programul Festitivalului de Cultură Lusofonă 6 Continentes.

Un articol de Liliana Matei|15 octombrie 2015

Timp de două săptămâni, pe simeze vor fi expuse un număr de treizeci de lucrări de pictură și grafică reprezentând, în majoritate, creațiile artiștilor plastici români ce au participat la rezidențe artistice organizate în 2014 la Funchal, Madeira, și în 2015 în Lisabona și Redondo, în cadrul Poiectului Cultural Contemporanii.

Expoziția reprezintă confesiunile trăirilor rezultate din contactul cu magia spațiului portughez, transpus pe pânze prin diverse maniere de exprimare artistică de Florin Ciubotaru, Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Marin Gherasim, Ruxandra Grigorescu, Sorin Iosub, Marcel Lupse, Christian Paraschiv, Alina Rizea Gherasim, Mihai Sarbulescu.

În deschidere vor lua cuvântul: Daniel Perdigao, reprezentatuntul Institutului Camoes la București și Maria Pașc, curatorul expoziției.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..