Vernisaj expoziţie de pictură- Valentin Tănase
https://www.ziarulmetropolis.ro/vernisaj-expozitie-de-pictura-valentin-tanase/

Pictorul Valentin Tănase va avea  prima expoziţie din anul 2013. Expoziţia este denumită Mitologii Subiective, iar vernisajul va avea loc joi, 23 ianuarie ora 2013 la Galeria Simeza. Valentin Tănase s-a născut pe 6 septembrie 1954 la Iaşi. A absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Lucrările sale se află în colecţii particulare […]

Un articol de Judy Florescu|23 ianuarie 2013

Pictorul Valentin Tănase va avea  prima expoziţie din anul 2013. Expoziţia este denumită Mitologii Subiective, iar vernisajul va avea loc joi, 23 ianuarie ora 2013 la Galeria Simeza.

Valentin Tănase s-a născut pe 6 septembrie 1954 la Iaşi. A absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Lucrările sale se află în colecţii particulare din România, Germania, Franţa, Belgia, Grecia, Finlanda, Statele Unite ale Americii, Istrael, Canada, Argentina.

Expoziția își propune o revalorificare în viziune contemporană a unor mituri şi legende din patrimoniul universal cu sensuri şi valabilitate în prezent.
Sunt preluate simboluri şi metafore ale mitologiei clasice greco-romane sau ale imagisticii biblice într-o abordare personală subiectivă, prezentate într-o manieră figurativă, cu trimitere către influenţe de tip suprarealist şi simbolist, cu accent pe desenele de tip anatomic,clasic şi pe compoziţia echilibrată de sorginte renascentistă.
Sunt prezente subiecte generale care definesc dimensiunea umană: cuplul, familia, meditaţia, solitudinea, încercarea de a depăși limitele şi tiparele.
Elementul compoziţional preponderent este figura umană.
Registrul cromatic este sobru, situându-se cu precădere în zona culorilor calde.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.