„Viața” lui Charlie Chaplin și o bibliotecă de 100 de cărți cadou la aniversarea a 25 de ani de Nemira
https://www.ziarulmetropolis.ro/viata-lui-charlie-chaplin-si-o-biblioteca-de-100-de-carti-cadou-la-aniversarea-a-25-de-ani-de-nemira/

Volumul „Viaţa mea” de Charlie Chaplin, lucrare tradusă pentru prima dată integral în limba română, va avea lansarea la Bookfest pe 4 iunie, la ora 15.00. Evenimentul face parte din cadrul campaniei „Nemira 25”, lansată cu prilejul aniversării a 25 de ani de existenţă a editurii.

Un articol de Liliana Matei|29 mai 2016

„Viața mea“ de Charles Chaplin apare în Colecția Yorick a Editurii Nemira, fiind publicat în coproducție cu Centrul Cultural Casa Artelor, Primăria sectorului 3. Evenimentul va avea loc la standul Editurii Nemira de la Pavilionul Romexpo. Invitați la lansare sunt Monica Andronescu, coordonatoarea Colecției Yorick și autoarea traducerii, Alice Barb, directoarea Centrul Cultural Casa Artelor, Primăria sectorului 3, și actorul Andrei Huțuleac, care va citi câteva pagini din volum.

În „Viața mea“, acum tradusă integral în România, cititorul va descoperi o poveste nu doar cu lumini, ci și cu multe umbre: de la copilăria petrecută într-o sărăcie lucie la prețul celebrității.

„M-am născut pe 16 aprilie 1889, la ora opt seara, în East Lane, Walworth. La puțin timp după asta, ne-am mutat în West Square, pe St. George Road, Lambeth. Din poveștile Mamei lumea în care trăiam era una fericită”, așa începe Autobiografia lui Charlie Chaplin, unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor. „Condițiile noastre materiale ne asigurau un confort moderat. Aveam o locuință cu trei camere, mobilate cu gust. Una dintre primele mele amintiri este cum, înainte să plece la teatru în fiecare seară, Mama ne așeza pe mine și pe Sydney în pat și ne lăsa în grija unei menajere. În lumea mea de copil de trei ani și jumătate, totul era posibil. Dacă Sydney, care era cu patru ani mai mare ca mine, putea să facă tot felul de trucuri magice, putea să înghită o monedă și să o facă apoi să apară din creștetul capului, la fel făceam și eu. Așa că am înghițit o monedă de juma de penny, iar Mama a trebuit să trimită după doctor.”

Document inestimabil al unui destin personal și al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodată cartea unei epoci strălucit evocate.

„Viața mea” de Charile Chaplin se numără printre noutățile cu care editura își așteaptă cititorii la aniversarea a 25 de ani de existență, una dintre multele surprize fiind reducerea generală de 25 la sută. De asemenea, va avea loc o campanie specială pentru Super-Cititorii Nemira: toți cei care vin la stand se pot înscrie la tombola ce are ca premiu o bibliotecă de 100 de cărți.

Document inestimabil al unui destin personal și al istoriei artelor, cartea lui Chaplin, geniu al cinematografiei, este totodată cartea unei epoci strălucit evocate.

Editura Nemira sărbătoreşte anul acesta 25 de ani de la înfiinţare, cu evenimente speciale la Salonul de carte Bookfest (1-5 iunie) şi cu surprize pentru cititori în toate librăriile din ţară pe parcursul lunilor iunie şi iulie.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.