Victimele abuzului își spun poveștile ascunse într-o galerie de artă: Voci netăcute la Galeria Kube Musette
https://www.ziarulmetropolis.ro/victimele-abuzului-%c3%ae%c8%99i-spun-pove%c8%99tile-ascunse-%c3%aentr-o-galerie-de-art%c4%83-voci-net%c4%83cute-la-galeria-kube-musette/

Violenţa fizică este cea mai vizibilă formă a violenţei domestice, dar nu singura. Mascat sub diferite forme, subiectul a fost de-a lungul timpului ignorat, ocolit sau tratat superficial în lipsa unei educaţii pe această temă. Iată de ce, în 2019, în România, la fiecare 30 de secunde o româncă este victima violenţei domestice.

Un articol de |29 martie 2019

ANAIS, o asociație nonprofit care sprijină victimele violenței domestice și susține că “nu trece dacă taci” aduce în fața publicului filmul ”Voci netăcute”, un proiect cinematografic, în regia Ioanei Mischie. În cadrul acestui proiect, 7 victime ale violenței domestice rup tăcerea și dublează filmele mute, dând voce personajelor, pentru prima dată după atâta timp.

În scopul de a vorbi deschis despre aceste probleme și de a educa publicul referitor la violența domestică, ”Voci netăcute” va fi disponibil pentru vizionare publică timp de 3 zile, în perioada 29-31 martie, la Galeria Kube Musette, (Calea Victoriei 114). Poveștile spuse în film prezintă diferite tipuri de abuz, de la cel psihologic, la cel economic, la cel sexual și chiar tentative de omor. Femei agresate fizic și lăsate fără respirație pe jos, soți sau concubini care au ajuns la pușcarie sau care se plimbă liberi prin oraș, familii destrămate, copii martori la tragedii. Victimele care și-au găsit curajul să vorbească, redau întocmai propriile povești de viață pentru a inspira și alte femei, care trec prin astfel de situații, să ceară ajutor.

Prezentat pentru prima dată într-un spațiu deschis publicului larg, ”Voci netăcute” poate fi vizionat integral sau separat, cele 7 capitole ale filmului fiind rulate pe 7 ecrane separate. Evenimentul se deschide vineri, 29 martie, la ora 19,00, în prezența echipei Anais și a regizoarei Ioanei Mischie și va fi deschis publicului și în weekend: sâmbătă, 30 martie, între orele 11,00 și 23,00 și duminică, 31 martie, între orele 11,00 și 19,00. Vizitatorii vor putea asculta poveștile într-un cadru alternativ și în scop educațional.

“Voci Netăcute” este o campanie realizată de Asociația ANAIS, în parteneriat cu agenția de publicitate Cheil Centrade.  Campania are următoarele obiective: pe de o parte, încurajează victimele abuzului domestic să rupa tacerea și să contacteze asociația ANAIS pentru sprijin și consiliere, iar pe de altă parte își dorește să strângă fonduri pentru singurul adăpost de urgență, cu program non-stop, din București, deschis de Asociație pentu victime.

Publicul poate susține victimele violenței domestice printr-un sms la 8833 care să conțină cuvântul “NETĂCERE” (donație fixă de 2 euro).

Filmul integral, este compus din 7 povești și poate fi vizionat pe www.vocinetacute.ro, acolo unde se pot găsi și toate detaliile despre cauză și donații.  Deasemenea, victimele necunoscute al violenței domestice sunt încurajate să își înregistreze povestea pe platformă.

Campania a beneficiat și de sprijinul studioului de producție StudioSet, al agenției de producție digitală Atelieru de Internet și a Institutului Francez, comunicată de Bad Unicorn.

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.

30
/09
/21

Website-ul digitizArte, platforma interactivă online de debut și auto-publicare (self-publishing) destinată tinerilor creativi - muzicieni, artișt plasticii, designeri, ilustratori, graficieni - susține artiștii emergenți înscriși printr-un un program educațional compus din cinci ateliere online, ce pot fi urmate pe website, un ghid pentru tinerii creativi și o galerie cu lucrările câștigătoare alese în urma apelului deschis. Cele șapte activități pot fi urmate pe digitizArte, începând din luna septembrie.

30
/09
/21

Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință organizează prima conferință internațională Fusion: Talks, ediția I, 2021. Conferința este un eveniment hibrid, care se desfășoară online și, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a restricțiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București, în perioada 11-14 octombrie 2021.

29
/09
/21

Pe 4 și 5 octombrie, aveți ocazia de a-l cunoaște pe Jiří Jírů, cel care i-a fost alături lui Václav Havel între 1993-2000 ca fotograf personal. În ziua de luni, are loc o discuție cu acesta, la Centrul Ceh, iar marți puteți participa la vernisajul expoziției „Václav Havel: întâlnire cu lumea”, ce va fi deschisă între 1-10 octombrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.

27
/09
/21

Pavilionul de Artă București Art Safari își prelungește programul cu o săptămână, de marți 28 septembrie până duminică 3 octombrie, pentru a permite miilor de iubitori de artă, care și-au achiziționat săptămânile trecute bilete online, să reușească să viziteze Pavilionul Art Safari (în care accesul, în condițiile măsurilor de prevenție sanitară, a fost încetinit de măsurile de control al fluxului).

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.