VIDEO Astăzi se încheie Festivalul Internaţional de Statui Vivante din Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-astazi-se-incheie-festivalul-international-de-statui-vivante-din-bucuresti/

Astăzi este ultima zi a Festivalului Internaţional de Statui Vivante organizat de către Teatrul Masca în parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle).

Un articol de Andrada Văsii|24 iunie 2013

Astăzi este ultima zi a Festivalului Internaţional de Statui Vivante organizat de către Teatrul Masca  în parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle).

Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediție, s-a desfășurat între 21 și 24 iunie.

An de an omagiem câte o personalitate marcantă a culturii românești. Anul acesta, numelui lui Tudor Arghezi i se va adăuga acela al orașului pe care cu toții îl îndrăgim, Bucureștiul, o capitală europeană cu un trecut fabulos, o capitală misterioasă care nu-și dezvăluie cu ușurință secretele nici chiar celor care o iubesc.

Mihai Mălaimare,
directorul Teatrului Masca

Poveşti aduse în stradă

Printre invitați, s-au numărat actori din Anglia, Olanda, Bulgaria, Rusia și Ucraina, mulți dintre ei campioni ai unor concursuri de prestigiu în domeniu. Aceștia au adus cu ei povești despre oamenii marilor orașe, împlinind astfel în mod fericit alura Bucureștiului – un oraș care merită cercetat pentru a-i putea descifra misterele.

Bucureștiul este ca o adevărată capsulă a timpului, rivalizând din acest punct de vedere cu marile așezări enigmatice ale lumii. Ediția din acest an a festivalului îşi propune să arate o parte din fața nevazută a splendorii unei capitale prin care trec straniile fire ce unesc civilizațiile estului și ale vestului.

Mihai Mălaimare,
directorul Teatrului Masca

Din programul zilei de azi fac parte „Îngerașii“ (ora 16.20), „Pălărierul“ (ora 17.20, ora 19.00), „O scrisoare pierdută“ (ora 21.20), „Umbre“ (ora 17.00), „Bețivul adormit“ (ora 16.00 şi ora 17.00) şi multe alte spectacole.

Foto credit: Teatrul Masca

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.