VIDEO Au început filmările la „America, venim!“ cu Mihai Călin, Gheorghe Ifrim şi Tania Popa
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-au-inceput-filmarile-la-america-venim-cu-mihai-calin-gheorghe-ifrim-si-tania-popa/

În urmă cu o săptămână au început filmările pentru comedia „America, venim!“, filmul de debut al regizorului Răzvan Săvescu, după un scenariu semnat de Răzvan Săvescu şi Oana Ioachim.

Un articol de Andrada Văsii|8 august 2013

În urmă cu o săptămână au început filmările pentru comedia „America, venim!’’, filmul de debut al regizorului Răzvan Săvescu, după un scenariu semnat de Răzvan Săvescu și Oana Ioachim.

În rolurile principale îi putem regăsi pe: Mihai („Train du Vie’’, „Eu sunt Adam’’, „Second Hand’’), Adrian Văncică, Gheorghe Ifrim, cunoscuți publicului pentru rolurile din serialul de televiziune de succes „Las Fierbinți’’, Ioana Blaj, Ion Sapdaru, Tania Popa, Alexandru Bindea, Oana Ioachim.

Un alt punct de interes îl constituie participarea specială a celebrei actrițe de origine croată, Mira Furlan, stabilită în prezent în Los Angeles.

Actrița va filma în România în intervalul 11- 19 august. Mira Furlan a avut roluri principale în peste 25 de producții cinematografice semnificative, printre care menționăm „Tata în călătorie de serviciu’’ | „When Father Was Away on Business’’ în regia lui Emir Kusturica, film care a obținut în anul 1985 premiul Palme d’Or și a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin.

Aventura începe în America

Filmul pune accentul pe întâmplările pline de umor şi neprevăzut prin care trece trupa unui teatru de provincie, ai cărei actori se află pentru prima dată la New York.

001 America, venim!

Exuberanţa şi lipsa lor totală de experienţă, precum și lipsa noțiunilor de limbă engleză îi fac să parcurgă o serie de întâmplări şi aventuri comice, multe dintre ele inspirate din realitate.

Comedia este savuroasă, plină de situaţii amuzante şi inedite, completată perfect de actorii din distribuție, nume mari și reprezentative pentru filmul românesc.

002 America, venim!

Filmările se vor desfășura în București până în 17 august, iar începând cu data de 18 august, echipa se va deplasa în SUA, la New York, pentru încă 10 zile de filmare.

Info:

Producția este realizată de Tudor Giurgiu și Bogdan Crăciun (Libra Film).

Filmul va fi distribuit în România de Transilvania Film, iar premiera va avea loc în vara anului viitor (2014).

Foto credit: Transilvania Film

28
/05
/16

Proiectat în premieră mondială în deschiderea oficială a celei de-a 15-a ediţii a TIFF-ului clujean, „6,9 pe scara Richter”, noua comedie cu momente onirice şi muzicale (!) a lui Nae Caranfil, are şanse să rămână drept unul din cele mai excentrice filme din istoria cinematografiei române.

28
/05
/16

Festivalul Internațional de Film Transilvania, ajuns la ediția cu numărul 15, s-a deschis oficial vineri seara la Cluj, cu Piața Unirii Open Air arhiplină la premiera mondială a celui mai recent film regizat de Nae Caranfil, „6,9 pe scara Richter”. Festivalul Internațional de Film Transilvania se va desfășura între 27 mai și 5 iunie și este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.

27
/05
/16

Festivalul Internațional de Film Transilvania se deschide astazi, 27 mai, cu premiera mondială a filmului 6,9 pe scara Richter, care va fi proiectat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, de la 21.45, în prezența lui Nae Caranfil. Gala de deschidere care va preceda proiecția va începe la 20.45 și va include, printre alte surprize, un spectacol inedit cu acrobații la înălțime al renumitei trupei franceze Transe Express.

26
/05
/16

Relansat pe platforma gratuită Cinepub, „Roxanne” (2013), debutul lui Valentin Hotea, este un film onest, care, în pofida lipsei valenţelor cinematografice, reuşeşte să se achite onorabil de ceea ce își propune. 

22
/05
/16

Premiul pentru regie a fost câştigat, ex aequo, de Cristian Mungiu, pentru "Bacalaureat", şi de regizorul francez Olivier Assayas, pentru "Personal Shopper", în cadrul actualei ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Iată care au fost cele mai importante premii ale serii...

22
/05
/16

Nu e de mirare succesul pe care „Bacalaureat” pare să îl aibă la publicul român după primele proiecții și în rândul unei bune părți a criticii străine care l-a văzut la Cannes: Cristian Mungiu știe să apese exact butoanele care fac ca filmul să fie discutat și aproape unanim apreciat.

22
/05
/16

Câini/ Dogs, primul lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică, a obținut Premiul criticii – FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard, la cea de-a 69-a ediție a Festivalului de la Cannes. Premiul este oferit de Federația Internațională a Criticilor de Film și vine după o săptămână de cronici laudative din partea presei internaționale.

20
/05
/16

10 actori talentați din teatrele din România vor fi prezentați publicului, presei și profesioniștilor din industria filmului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în cea de-a cincea ediție a programului 10 pentru FILM. Între 2 și 4 iunie, în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc, actorii vor lua parte la workshop-uri, premiere de film și dezbateri și vor fi introduși regizorilor, producătorilor români şi străini, directorilor de casting şi agenţilor.

20
/05
/16

Lansarea pe platforma gratuită Cinepub a documentarului „Cinema românesc”, de Vlad Nedelcu, şi prezenţa istorică a filmelor româneşti la Cannes în acest an sunt un bun prilej pentru o (nouă) discuţie despre atât de hulitul (de marele public) Nou Val, pornind de la câteva clişee (mult prea) larg răspândite.

19
/05
/16

Între 19 și 25 mai în București va avea loc prima ediție a BLACK SEA ARTS FESTIVAL. Desfășurat în mai multe spații din București, festivalul va reuni sub aceeași umbrelă artiști din Ucraina, Rusia, Moldova, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Turcia, Bulgaria și România prin proiecții de filme artistice și documentare, expoziții de fotografie și de caricatură politică, precum și prin elemente de arhitectură și o instalație de artă.