VIDEO „Bani din cer“, cu Bendeac şi Virginia Mirea, la Antena 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-bani-din-cer-cu-bendeac-si-virginia-mirea-la-antena-1/

„Bani din cer“ în regia lui Horaţiu Mălăele este al treilea spectacol din proiectul Teatru TV care va fi difuzat în seara aceasta, de la ora 20.30, pe Antena 1.

Un articol de Judy Florescu|27 martie 2013

„Bani din cer“ în regia lui Horaţiu Mălăele este al treilea spectacol din proiectul Teatru TV care va fi difuzat în seara aceasta, de la ora 20.30, pe Antena 1.

Viaţa obişnuită şi nefericită a lui Henry Perkins, jucat de George Mihăiţă, ia o întorsătură bruscă atunci când, accidental, acesta ridică o servietă asemătoare cu a lui, dar plină cu bani. Întreaga întâmplare coincide cu ziua lui de naştere, pentru care familia îi organizează o petrecere la care apar neinvitaţi doi detectivi şi un taximetrist, iar de aici răsturnările de situaţie se ţin lanţ.

Piesa „Bani din cer“ a fost scrisă de dramaturgul britanic Ray Cooney în 1994, an în care a avut şi premiera la Londra, iar autorul a fost deopotrivă regizor şi personajul principal al spectacolului. În 2006, scenariul a fost adaptat pentru marele ecran.

„Cred că, uneori, oamenii de televiziune au datoria de a da examene în faţa telespectatorilor. Dupa şapte ani de tv, mă prezint în faţa dumneavoastră, miercuri seara, cu «Bani din cer». Fiind în regia perfectă a lui Horaţiu Mălăele şi avându-l ca partener pe George Mihăiţă, s-ar spune că e o dovadă de curaj. Acum nu pot avea scuze. Rezist sau nu rezist pe scenă în asemenea context?“, a declarat actorul Mihai Bendeac. „Statutul de jurat România Dansează pe probleme de prezenţă scenică mă cam obligă să şi demonstrez că eu însumi sunt în măsură să vorbesc despre asta. Şi dacă, acasă, în faţa televizorului, această farsă poliţistă genială va avea măcar jumătate din reacţia pe care publicul a avut-o în sală, la înregistrare, cred că pot trece examenul“ a spus Mihai Bendeac.

Din distributia spectacolului „Bani din cer“ fac parte: Mihai Bendeac, George Mihăiţă, Virginia Mirea, Mihaela Teleoacă, Şerban Georgevici, Eugen Racoţi şi Gheorghe Dănilă.

Iată ce au declarat vedetele, pentru Ziarul Metropolis, după spectacolul înregistrat la Antena 1, miercurea trecută, la Teatrul de Comedie:

Cornel Ilie: E a treia oară când văd spectacolul. L-am văzut în 2004 de două ori, era cu Dan Tudor atunci. Ideea de teatru tv mi se pare senzaţională. Am crescut uitându-mă la teatru tv, adică eu am fost generaţia care se uita la teatru tv luni seara şi marţi dimineaţa îl vedeam în reluare.“

Ştefana Samfira: Spectacolul a fost superb. Ideea de teatru tv mi se pare foarte bună şi poate mai reaminteşte majorităţii oamenilor să mai meargă şi la teatru. E cel mai bine pentru cei care sunt în afara Bucureştiului, care rar au şansa la câte un turneu, e o ocazie pentru ei să vadă spectacolul.“

Citiţi şi: VIDEO „Doctori de femei“, de la Teatrul Metropolis, la Antena 1

Chef Joseph Hadad: „A fost bine. Am fost la primul spectacol «Doctori de femei», la «Pijamale» nu am fost fiindcă am fost plect din ţară. E prima dată când am venit la un teatru din România, eu fiind din Israel. Îmi place foarte mult spectacolul, a fost organizat cum trebuie. Aştept piesa următoare. Eu mă uit şi aici şi la televizor.“

Anca Pandrea: „Spectacolul s-a păstrat ca la premieră, pentru că eu şi Iurie Darie, iubirea vieţii mele, am fost la premiera acestui spectacol. Spectacolul s-a păstrat: nu s-au introdus glume proaste, gen şuşe. Spectacolul a rămas pur. Ideea de teatru tv mi se pare foarte bună, fiindcă publicul poate fi educat printr-un spectacol de teatru.“

Citiţi şi: VIDEO Antena 1 difuzează astăzi „Pijamale“, spectacolul de la Teatrul Metropolis

07
/09
/17

„TragiComedy”, în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu, un spectacol dedicat memoriei marii balerine Maya Plisețkaia, pe muzica lui Rodion Șcedrin, soțul artistei, va avea loc în cadrul Festivalului Internațional ,,George Enescu”, ediția a XXIII-a, vineri, 8 septembrie, ora 18:30, la Opera Națională București.

06
/09
/17

Între 7 și 10 septembrie, trăim într-un oraș al dansului, datorită Bucharest International Dance Film Festival, care ne propune cele mai atrăgătoare filme de dans ale momentului. Despre provocările unui astfel de eveniment, am stat de vorbă cu coregrafa și regizoarea Simona Deaconescu, cofondatoare a festivalului ajuns la a treia ediție.

06
/09
/17

Soprana Kristine Opolais, recunoscută pentru rolurile sale de pe cele mai importante scene ale lumii, de la Metropolitan Opera New York, la Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala şi Royal Opera House Covent Garden, va susține pe 22 septembrie un recital extraordinar pe scena Ateneului Român, în cadrul ediției 2017 a Festivalului Internațional George Enescu.

06
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival începe joi, 7 septembrie, cu proiecția lungmetrajului ”La Danseuse/ Dansatoarea”, în regia lui Stéphanie di Giusto, și se va încheia pe 10 septembrie, cu prezentarea documentarului ”WIM”, de Lut Vandekeybus.

05
/09
/17

Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor în rol secundar sunt cele trei Premii Oscar din opt nominalizări, din palmaresul filmului „Moonlight” („În lumina lunii”) în regia lui Barry Jenkins. Vineri, 15 septembrie, regizorul va deschide prima ediție a American Independent Film Festival la București, printr-o discuție cu publicul în direct prin Skype, la finalul proiecției celui de-al doilea lungmetraj al său.

05
/09
/17

Și a venit a doua zi de festival. Și a venit Joshua Bell la București. Fostul copil-minune al viorii, ajuns acum la 50 de ani, devenit între timp și dirijor, și director muzical al Academy of St. Martin in the Fields (din 2011), e cunoscut nu doar pentru calitatea intepretărilor sale, ci și pentru apetența pentru joacă și pentru explorare.

04
/09
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa trebuie caracterizat Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992), scriitor român lansat cu deosebit succes după război în Franța.

04
/09
/17

Toamna bate la poartă și odată cu ea, Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”. Organizatorii așteaptă să culeagă roadele muncii din această vară: aplauzele publicului. Cea de-a VII-a ediție este una specială, pentru că maratonul propriu-zis (9-10 septembrie 2017) va fi urmat de încă cinci zile de recuperare (11-15 septembrie), perioadă în care va fi prezentat câte un spectacol pe seară.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.

01
/09
/17

Festivalul documentarului românesc anunță selecția competițională oficială și pregătește 6 zile de proiecții, întâlniri cu regizori, dezbateri și sesiuni de master class, în perioada 26 septembrie – 1 octombrie la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei nr. 3), Sala ARCUB Lipscani și Știrbei Center (str. Știrbei Vodă nr. 104 - 106).

31
/08
/17

Se împlinesc, iată, 20 de ani de când Diana, prințesa de Wales, murea în urma unui controversat accident de mașină petrecut în Tunelul Alma din Paris, la primele ore ale zilei de 31 august 1997. Rândurile care urmează surprind tragedia acelei zile, dar și fragmente emoționante din viața celei mai iubite prințese din câte au existat.