VIDEO Spectacolul „Brâncuşi. Proiecţie verticală“ va fi jucat între 12 – 16 iulie, la Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-brancusi-proiectie-verticala-va-fi-jucata-intre-12-16-iulie-la-paris/

„Brâncuşi. Proiecţie verticală“, de Febo del Zozzo, o producţie a companiei Laminarie dedicată călătoriei prin Europa a sculptorului Constantin Brâncuşi, va fi jucat, în perioada 12 – 16 iulie, la Paris.

Un articol de Andrada Văsii|8 iulie 2013

„Brâncuşi. Proiecţie verticală“, de Febo del Zozzo, o producţie a companiei Laminarie dedicată călătoriei prin Europa a sculptorului Constantin Brâncuşi, va fi jucat, în perioada 12 – 16 iulie, la Paris.

Proiectul dedicat lui Constantin Brâncuşi nu este un simplu turneu, ci o călătorie cu furgoneta de aproape 6.000 de kilometri: şase oraşe şi tot atâtea teatre, muzee şi centre culturale, patru spectacole şi două întâlniri cu publicul. Astfel, compania Laminarie reface legendara călătorie pe care artistul a făcut-o pe jos, la începutul secolului al XX-lea, pentru a ajunge din România la Paris, informează Instititul Cultural Român.

Producţii teatrale pentru galeria personalităţilor

„Brâncuşi. Proiecţie verticală” doreşte să introducă numele lui Constantin Brâncuşi în galeria personalităţilor cărora compania Laminarie le-a dedicat producţii teatrale: Jackson Pollock, Elias Canetti, Varlam Salamov, Simone Weil şi Bobby Fischer, propunându-şi să demonstreze că geniul artistic se hrăneşte din experienţa fizică, acoperind distanţe geografice mari şi înfruntând dificultăţi neaşteptate, notează Mediafax.

Constantin Brâncuşi (născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobiţa, judeţul Gorj – decedat pe 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor român cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană. Figură centrală în mişcarea artistică modernă, Constantin Brâncuşi este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

Foto credit: Edward Steichen, Wikipedia

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.