VIDEO Spectacolul „Brâncuşi. Proiecţie verticală“ va fi jucat între 12 – 16 iulie, la Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-brancusi-proiectie-verticala-va-fi-jucata-intre-12-16-iulie-la-paris/

„Brâncuşi. Proiecţie verticală“, de Febo del Zozzo, o producţie a companiei Laminarie dedicată călătoriei prin Europa a sculptorului Constantin Brâncuşi, va fi jucat, în perioada 12 – 16 iulie, la Paris.

Un articol de Andrada Văsii|8 iulie 2013

„Brâncuşi. Proiecţie verticală“, de Febo del Zozzo, o producţie a companiei Laminarie dedicată călătoriei prin Europa a sculptorului Constantin Brâncuşi, va fi jucat, în perioada 12 – 16 iulie, la Paris.

Proiectul dedicat lui Constantin Brâncuşi nu este un simplu turneu, ci o călătorie cu furgoneta de aproape 6.000 de kilometri: şase oraşe şi tot atâtea teatre, muzee şi centre culturale, patru spectacole şi două întâlniri cu publicul. Astfel, compania Laminarie reface legendara călătorie pe care artistul a făcut-o pe jos, la începutul secolului al XX-lea, pentru a ajunge din România la Paris, informează Instititul Cultural Român.

Producţii teatrale pentru galeria personalităţilor

„Brâncuşi. Proiecţie verticală” doreşte să introducă numele lui Constantin Brâncuşi în galeria personalităţilor cărora compania Laminarie le-a dedicat producţii teatrale: Jackson Pollock, Elias Canetti, Varlam Salamov, Simone Weil şi Bobby Fischer, propunându-şi să demonstreze că geniul artistic se hrăneşte din experienţa fizică, acoperind distanţe geografice mari şi înfruntând dificultăţi neaşteptate, notează Mediafax.

Constantin Brâncuşi (născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobiţa, judeţul Gorj – decedat pe 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor român cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană. Figură centrală în mişcarea artistică modernă, Constantin Brâncuşi este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

Foto credit: Edward Steichen, Wikipedia

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.