VIDEO De 1 Iunie, Cişmigiul Copiilor este Capitala Veseliei
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-de-1-iunie-cismigiul-copiilor-este-capitala-veseliei/

Pe 1 Iunie, Parcul Cişmigiu se transformă, din nou, într-un Univers al Copilăriei. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti face ca aici totul să devină posibil pentru cei mici.

Un articol de Andrada Văsii|29 mai 2013

Pe 1 Iunie, Parcul Cişmigiu se transformă, din nou, într-un Univers al Copilăriei. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti face ca aici totul să devină posibil pentru cei mici.

Aceştia sunt invitaţi să treacă graniţa dintre poveste şi realitate, alături de personaje din basme celebre, clovni şi incredibili magicieni. Totul e colorat şi vesel, pretutindeni muzica îi înconjoară, paşii de dans îi cuceresc, iar jocurile şi concursurile îi aşteaptă să participe.

De asemenea, de la ora 12.00 (la intrarea din Bulevardul Elisabeta), o trupă de majorete, acompaniată de un impresionant corp de fanfară, dă startul unei parade a veseliei.

Teatru pentru copii și familie

Pentru pici, mămici, tătici, şi chiar pentru bunici, în această zi ArCuB a pregătit un adevărat maraton artistic: pe scenele amplasate lângă lac şi Foişor, vă întâlniţi cu trupele teatrelor Ţăndărică şi Ion Creangă, cu Akka Show, Pur Anima, Pif Paf, Gestual Art, Curcubeul Vesel, cu Profesorul de joacă Leon Magdan şi Teatrul de Magie, cu eroi îndrăgiţi şi peripeţiile lor, în spectacole pline de farmec. Motanul încălţat, Lumea magică a lui Peter Pan, Miţi şi Piţi, Elefănţelul curios, Scufiţa Roşie şi Cenuşăreasa sunt doar câteva dintre spectacolele de teatru prezente la Cişmigiul Copiiilor.

1 Iunie este o zi în care copiii îşi pot manifesta liber imaginaţia şi pofta de joacă în rolul de eroi salvatori (la Corabia Piraţilor), de iubitori ai necuvântătoarelor (la Ferma Animalelor) – şi de cercetaşi sau mari sportivi – în spaţiile unde sunt amplasate jocurile gonflabile.

Ateliere speciale pentru copii

În Cişmigiul Copiilor, nimeni nu stă deoparte – toată lumea se distrează! Indiferent de vârstă, toţi copiii talentaţi şi harnici sunt invitaţi să-şi descopere şi să dea curs aptitudinilor în cadrul atelierelor de creaţie. Acestea vor fi diverse, pe gustul tuturor: ateliere de limbi străine (coordonate de Shakespeare School si Echo Kids), ateliere de reciclare creativă şi creaţie păpuşi, atelierele Fun Science, un atelier de Origami (pe Aleea Trandafirilor), cursuri de desen (sub supravegherea unor artişti plastici), un atelier de pictură pe figurine din ipsos, un atelier de fotografie şi, pentru micuţii plini de ritm şi energie, un vesel workshop de percuţie.

Costume speciale pentru participanți

Bineînţeles, pentru o zi de sărbătoare, trebuie adoptată o ţinută potrivită: toţi participanţii doritori vor fi gătiţi de sărbătoare (la Foişor), prin îndemânarea hair-stylist-ilor şi a specialiştilor în face-painting. Frumos aranjaţi şi dichisiţi, prichindeii, care vor să imortalizeze momentul, vor putea poza pentru un grup de artişti şi caricaturişti, ce le vor crea gratuit portretele, pe Podul Artelor.

Program inedit susținut de către coruri celebre

Cum îi stă bine unei zile de sărbătoare, muzica şi dansul vor anima atmosfera. De la ora 11.00, până spre seară, peste treizeci de grupuri muzicale, solişti vocali, trupe şi şcoli de dans se vor întrece în hit-uri şi momente coregrafice, pe cele două scene.

Pentru  zece ore de show, în Parcul Cişmigiu vă aşteaptă: Corul Radio, corurile Allegretto şi Andante, grupurile Fantezia, Adagio, Amicii, Melodia, Bim Bam şi DoReMi, tinerii solişti Alexia Urtoi şi Andrei Cerbu, Denisa Trofin, Laura Arabo şi Eduard Dincă, trupele coregrafice Attitude, MondoDance, Stepy şi Lala Street şi mulţi alţii.

Ziua se va încheia cu un concert al unui invitat special: CRBL.  De la ora 20.15, la Scena Mare (de lângă Foişor), mult îndrăgita vedetă le oferă micilor bucureşteni un show inedit.

Cei cuceriţi de eveniment au posibilitatea să revină şi a doua zi, duminică, 2 iunie, la locurile de joacă, atelierele şi surprizele din Parcul Cişmigiu.

Info:

Detalii pe www.arcub.ro.

Foto credit: ArCuB (Facebook)

14
/11
/16

Clasa noastră de Tadeusz Słobodzianek, spectacol montat de Teatrul Naţional "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca în regia lui Bocsárdi László, a fost unul dintre cele mai puternice momente din cadrul Festivalului Naţional de Teatru 2016 (unde a avut două reprezentaţii).

12
/11
/16

Relansat pe platforma gratuită Cinepub, multipremiatul documentar „Cabală la Kabul” (2007), realizat de Dan Alexe, tratează cu tandreţe şi umor rivalitatea ultimilor doi evrei din Afganistan. O rivalitate excelent sugerată şi prin regie şi montaj.

12
/11
/16

După ce timp de două zile ne-am aflat în antecamera Festivalului Internaţional de Teatru Clasic Arad cu două evenimente realizate de mai tinerii artişti în ale artelor, astăzi festivalul își deschide porțile! Aflați cum vor arăta primele trei zile din cele nouă ale evenimentului.

12
/11
/16

Până pe 15 noiembrie, HEMA (Hub Experimental Multimedia Apropo) și Teatrul Apropo din București, găzduiți de Art Hub, organizează o serie de evenimente teatrale și artistice: spectacole, workshopuri, proiecții de filme, expoziție de fotografie.

12
/11
/16

DokStation prezintă joi, 1 decembrie, ora 20.00, la Cinematograful Muzeului Țăranului, documentarul „One More Time With Feeling”, în varianta 2D. Filmul care a și deschis prima ediție a festivalului DokStation este prezentat pentru a doua oară în România, în proiecție unică, așa cum va fi proiectat și în cinematografele din lume, pe 1 decembrie.

12
/11
/16

Muzeul Național de Artă al României ne invită, începând cu 16 noiembrie, la o expoziție-medalion, dedicată lui Ștefan Luchian (1868 - 1916), de la moartea căruia se împlinesc o sută de ani. „Punte între două lumi – Florile lui Luchian” deschide programul medalioanelor tematice care vor fi incluse periodic în expozițiile permanente ale MNAR.

11
/11
/16

A fost o vreme când Calea Victoriei (Podul Mogoşoaii) era o arteră aristocratică, plină de case boiereşti unde în fiecare zi se întâmpla ceva deosebit: primiri, concerte, baluri, adunări de binefacere ş.a. Una din case, adăpostind azi o instituţie de asistenţă socială, a cunoscut, la mijlocul sec. XIX, o strălucire deosebită.

11
/11
/16

Într-o lume măcinată de terorism și războaie, condusă de organizații globale și dependentă de mass-media, Teatrul Naţional din Bucureşti aduce în scenă, cu o redutabilă echipă de creatori, una din cele mai premiate poveşti ale cinematografului contemporan, No Man’s Land de Danis Tanović.

11
/11
/16

Un dialog plin de armonie între două piane şi doi pianişti fermecători va avea loc pe scena Sălii Radio vineri, 11 noiembrie, între Rebeca Omordia şi Sergiu Tuhuţiu, care vor interpreta alături de Orchestra Naţională Radio dirijată de Martin Panteleev Concertul pentru două piane și orchestră de Max Bruch. Seara mai are în program două lucrăriri celebre ale repertoriului clasico - romantic : Uvertura Egmont op. 84 de Beethoven şi  Simfonia nr. 3 în la minor, op. 56 – Scoțiana de Mendelssohn.