VIDEO „Elysium“ – filmul despre lupta claselor sociale şi Pământul suprapopulat din anul 2154
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-elysium-filmul-despre-lupta-claselor-sociale-si-pamantul-suprapopulat-din-anul-2154/

TriStar Pictures, în asociere cu Media Rights Capital, prezintă din 16 august ,,Elysium’’, un film alegorie despre viitor şi nedreptăţile claselor sociale.

Un articol de Andrada Văsii|8 august 2013

TriStar Pictures, în asociere cu Media Rights Capital, prezintă din 16 august „Elysium“, un film alegorie despre viitor şi nedreptăţile claselor sociale.

După succesul extraordinar al primului său film, „District 9“, regizorul Neill Blomkamp a decis să continue pe linia demascării inegalităţii sociale şi a discriminării rasiale prezente în lumea de azi. Astfel, noul său film „Elysium“ ridică întrebări în legătură cu viitorul omenirii.

Deşi acţiunea filmului este plasată în viitor, Blomkamp consideră că problematica este mult mai actuală şi reală decât s-ar putea crede.

Mă preocupă foarte mult problema discrepanţelor dintre ţările extrem de bogate şi cele foarte sărace şi modul în care acestea influenţează fenomenul emigraţiei la nivel mondial. Cred că, dacă vom continua pe drumul acesta, lumea va semăna din ce în ce mai mult cu cea din „Elysium“.

Neill Blomkamp,
regizor

În viziunea lui Blomkamp, dacă azi, în 2013, şase astronauţi trăiesc pe o staţie orbitală internaţională aflată la 350 km de Pământ, peste 150 de ani aceste încercări timide se vor extinde şi aceste staţii vor deveni căminul privilegiat al celor bogaţi.

Doi poli de existenţă

În anul 2154, omenirea este împărţită în două clase sociale: cei extrem de bogaţi, care trăiesc lipsiţi de griji pe staţia spaţială Elysium şi restul oamenilor, prizonieri pe un Pământ suprapopulat, cu resursele naturale epuizate.

Disperaţi, aceştia din urmă ar face orice ca să scape de sărăcia şi mizeria în care trăiesc. Singurul care ar putea aduce egalitate între aceste cele două lumi este Max (interpretat de Matt Damon), care este nevoit să accepte o misiune periculoasă şi ieşită din comun.

Riscându-şi viaţa, el se va duce pe Elysium, unde va avea de înfruntat forţele de represiune conduse de Secretarul Delacourt (Jodie Foster). Dacă reuşeşte să-şi ducă la bun sfârşit misiunea, Max îşi va salva nu numai propria viaţă, ci şi pe a altor milioane de oameni de pe Pământ.

Adevăruri ascunse

Ideea de a suprapune imagini înfăţişând bogăţie luxuriantă şi sărăcie extremă nu este nouă pentru Blomkamp. În urmă cu câţiva ani, el a făcut câteva experimente în acest sens cu ajutorul Photoshop-ului.

Una dintre aceste imagini este aceea a unor copii jucându-se pe o uliţă, într-un sat din Sudan, având în fundal emblema Hollywood-ului. O altă fotografie înfăţişează un autobuz plin ochi din India trecând prin Red Square. Genul acesta de imagini şocante au stat la baza filmului.

Simon Kinberg,
producător

Filmările au fost făcute în Mexico City şi în Vancouver.  Blomkamp este de părere că Mexico City are o energie proprie care este greu de descris, dar foarte important de capturat pentru filmări.

Din distribuţie fac parte Matt Damon, Judie Foster şi William Fichtner.

Info:

Filmul va intra în cinematografe din 16 august.

Foto credit: Cinemagia

 

 

12
/10
/16

“Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, desemnat drept cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI), va deschide Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest vineri, 14 octombrie, ora 18:30, în prezența regizoarei Maren Ade.

11
/10
/16

CRONICĂ DE FILM Filmat în bună parte în România, „Toni Erdmann”, al treilea lungmetraj al regizoarei germane Maren Ade, este o dramedie despre rolurile sociale şi măştile familiale spre care ne împinge viaţa şi de care ne este teamă să scăpăm pentru a redeveni noi înşine.

11
/10
/16

Abbas Kiarostami, unul dintre cei mai influenți cineaști ai ultimelor decenii, care s-a stins din viaţă, în iulie, anul acesta, la Paris, la vârsta de 76 de ani, va fi celebrat în cadrul unei retrospective la Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie). Invitata specială, cu acest prilej, este actrița Mania Akbari, care va lua parte la proiecții și va discuta cu publicul în primele patru zile de festival.

10
/10
/16

“Sandra”, un scurtmeraj despre un grup de fete excentrice care sunt închise într-o pseudo-comunitate de fete în care violența și prietenia se împletesc într-un mod nefiresc a câștigat trofeul Timishort 2016 în valoare de 3500 de euro.

08
/10
/16

Rulează în cinematografele din țara noastră filmul artistic „Două lozuri” (regizor Paul Negoescu). Comedie românească, așadar mai puțin romantică și vag tragică. Nu se râde deloc rău.

07
/10
/16

Şapte dintre cele mai noi şi mai de succes producţii româneşti, printre care extrem de aşteptatele „Sieranevada” de Cristi Puiu şi „Inimi cicatrizate” de Radu Jude, dar şi clasicul „La Moara cu noroc” de Victor Iliu vor putea fi văzute, în cadrul unor proiecţii cu intrare liberă, la a doua ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care va avea loc între 20 şi 23 octombrie la Cinema Odeon, cu participarea mai multor invitaţi speciali.

07
/10
/16

Actrița, regizoarea și scriitoarea Diane Keaton (70 de ani) va primi cea de-a 45-a distincție pentru întreaga carieră decernată de Institutul American de Film (AFI). Anterior, premiul a mai fost decernat printre alții lui John Williams, Jane Fonda, Mel Brooks și Morgan Freeman.

06
/10
/16

Între 17 și 23 octombrie 2016, Sibiul se conectează vreme de 7 zile cu realități din lumea largă pe calea filmului documentar, la Astra Film Festival, ediția cu numărul 23. Fuocoammare, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2016, va fi proiectat vineri, 21 octombrie, de la ora 21:30 la Sala Thalia.

05
/10
/16

Pe când „Câini” încă nu intrase în cinematografe, l-am provocat pe regizorul Bogdan Mirică la o scurtă discuție despre zilele petrecute pe platoul de filmare, dar și despre ce înseamnă pentru el premiile, masterul de scenaristică de la Londra sau simpatia vizbilă a publicului pentru un film românesc.

05
/10
/16

Ediția #11 a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est are loc în perioada 7-16 octombrie, la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, Club Fabrica și Club Control. Festivalul se deschide pe 7 octombrie cu La Tortue Rouge (Țestoasa roșie), o co-producție Franța-Belgia-Japonia în regia lui Michael Dudok de Wit.

05
/10
/16

De la incisive la joviale, cele 25 de filme selecționate în competiția Filminute 2016 aduc o gamă de perspective și povești captivante din 17 țări. Cea de-a 11-a ediție a FILMINUTE, festivalul internațional de filme de un minut, debutează în această săptămână cu o colecție a celor mai bune filme ultrascurte din lume, fiecare împachetând o poveste completă în fix un minut.