VIDEO În premieră de la Veneţia: „Passion“, controversatul thriller erotic marca Brian De Palma
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-in-premiera-de-la-venetia-passion-controversatul-thriller-erotic-marca-brian-de-palma-intra-in-cinema/

,,Passion’’, thriller-ul erotic al regizorului american Brian De Palma va avea premiera în România vinerea aceasta, 16 august.

Un articol de Andrada Văsii|12 august 2013

„Passion“, thrillerul erotic al regizorului american Brian De Palma va avea premiera în România vinerea aceasta, pe 16 august. Cu un buget de 30 milioane de euro, „Passion“ este o poveste actuală din lumea publicităţii, despre manipulare, dominare, furt de drepturi de autor, umilire în public şi chiar crimă.

„Passion“ a fost nominalizat anul trecut pentru „Leul de Aur” la a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Trailer-ul a fost proiectat pentru prima dată în urmă cu un an, la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto.

CONCURS Câştigă două invitaţii la thrillerul „Passion“, cu Noomi Rapace şi Rachel McAdams!

Un thriller erotic în aceeaşi notă a lui „Dressed To Kill“ (regia semnată tot de Brian De Palma, cu Michael Caine) sau a mult mai cunoscutului „Basic Instinct“, filmul „Passion“ (2012) spune o poveste din lupta pe viaţă şi pe moarte care se duce în lumea afacerilor în general şi în industria publicităţii, în special.

Christine (jucată de Rachel McAdams) este o femeie de afaceri elegantă, dură şi dominatoare, ajunsă într-o poziţie de top la o agenţie de publicitate. În opoziţie, Isabelle (Noomi Rapace) este o tânără în ascensiune, creativă şi plină de idei, dar fără uşurinţa de a se descurca în jungla corporatistă.

La acest nivel, între cele două femei, protector şi protejat, limitele sunt greu de stabilit: admiraţia şi subordonarea pot duce uşor la exploatare, la dominare şi chiar la umilire în public. Ba chiar la crimă.

Mi-au plăcut personajele din filmul lui Alain Corneau („Passion“ este un remake al filmului din 2010, „Love Crime / Crime d’amour, cu Kristine Scott Thomas şi Ludivine Sagnier. Acolo acţiunea se întâmpla la Paris, în timp ce acum povestea are loc în Berlin – n. red.). Însă, eu m-am gândit la un alt mod de a dezvălui crima. Aşa că am rescris scenariul astfel încât să apară tot timpul surprize, plus o multitudine de posibili suspecţi care să te împiedice să cunoşti de la început asasinul. De asemenea, am introdus câteva trucuri noi, care să ducă publicul pe piste false, să crezi că se întâmplă ceva, în timp ce, de fapt, în realitate se întâmplă cu totul altceva.

Brian De Palma,
regizor

Şi cum dura femeie de afaceri are nu numai mulţi duşmani, ci şi nişte fetișuri mai bizare, care implică lăsarea uşii descuiate şi aşteptarea în pat, dezbrăcată şi legată la ochi, lista suspecţilor poate fi destul de mare.

Tur de forță în cinematografe

Filmul „Passion“ este distribuit în România de Independenţa Film şi va avea premiera la Cinema Studio. În prima săptămână pe ecrane, filmul va rula în cinematografele Studio, Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, Cinema City Cotroceni (AFI), Grand Cinema Digiplex (Băneasa), Patria, Europa, Noul Cinematograf Al Regizorului Român (Muzeul Ţăranului Român) și Sun Plaza, în București, iar în țară, la Târgu Mureș (cinema Arta 3D), Ploiești (cinema Premiera), Călărași (Orizont) și Botoșani (Cine Grand).

Foto credit: Wild Bunch

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.