VIDEO J.K. Rowling a scris un roman poliţist folosind un pseudonim
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-j-k-rowling-a-scris-un-roman-politist-folosind-un-pseudonim/

J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria „Harry Potter”, a scris un roman poliţist, pe care l-a semnat sub pseudonim, folosind numele unui presupus scriitor debutant, Robert Galbraith.

Un articol de Andrada Văsii|14 iulie 2013

J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria „Harry Potter”, a scris un roman poliţist, pe care l-a semnat sub pseudonim, folosind numele unui presupus scriitor debutant, Robert Galbraith.

Astfel, celebra scriitoare britanică a fost lăudată de criticii de specialitate pentru romanul „The Cuckoo’s Calling”, o carte despre un veteran de război care devine un detectiv privat şi îşi ia numele de Cormoran Strike.

1.500 de copii

Cartea, publicată deja în luna aprilie, s-a vândut deja în peste 1.500 de copii în formatul hardback, informează bbc.co.uk.

Secretul scriitoarei J.K. Rowling a fost descoperit după ce jurnaliştii de la publicaţia Sunday Times au devenit bănuitori şi nu au putut să îşi explice modul în care un presupus romancier debutant poate să scrie roman atât de bine elaborat.

Am sperat că acest mic secret va rezista ceva mai mult, întrucât scrisul sub pseudonimul Robert Galbraith a fost pentru o mine o experienţă atât de eliberatoare.

J.K. Rowling,
scriitoare

 

„A fost minunat să pot să public o carte fără atenţia presei, fără mari aşteptări, din pura plăcere de a primi laude sub un nume diferit”, a adăugat J.K. Rowling.

O carte fără atenția presei

Un critic literar britanic a descris romanul „The Cuckoo’s Calling” ca un „debut strălucitor”, în timp ce un alt critic a lăudat capacitatea presupusului autor de sex masculin al romanului de a descrie atât de bine în cartea sa o serie de articole vestimentare feminine.

Un indiciu

Un indiciu care i-a ajutat pe jurnaliştii britanici să descopere faptul că J.K. Rowling a scris acest roman a constat în faptul că presupusul romancier debutant Robert Galbraith avea acelaşi agent şi acelaşi editor ca şi autoarea romanelor din seria „Harry Potter”.

„The Cuckoo’s Calling” a fost publicat de editura Sphere, parte a grupului editorial Little, Brown Book Group, care a publicat şi „The Casual Vacancy”, primul roman pentru cititorii adulţi lansat de J.K. Rowling după încheierea seriei „Harry Potter”.

O nouă identitate

În descrierea autorului romanului „The Cuckoo’s Calling”, de pe coperta volumului, se afirmă că Robert Galbraith a lucrat ca anchetator în Poliţia militară britanică şi a părăsit forţele armate în 2003, pentru a se lansa în industria securităţii civile.

În interviurile ei precedente, J.K Rowling a spus că preferă să folosească un pseudonim pentru toate romanele de după saga „Harry Potter”. J.K. Rowling scrie deja un alt roman care îl va avea ca protagonist pe detectivul Cormoran Strike. Romanul va fi publicat tot cu pseudonimul Robert Galbraith, în 2014.

Foto credit: Daniel Ogren, Wikipedia

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).