VIDEO Leonardo DiCaprio, în rolul regelui viking Harald Hardrada, într-un nou film
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-leonardo-dicaprio-in-rolul-regelui-viking-harald-hardrada-intr-un-nou-film/

Actorul american Leonardo DiCaprio îl va interpreta pe Harald Hardrada, un rege viking din secolul al XI-lea, conducător al Norvegiei, într-un nou film al cărui scenariu va fi semnat de Mark L. Smith.

Un articol de Andrada Văsii|7 august 2013

Actorul american Leonardo DiCaprio îl va interpreta pe Harald Hardrada, un rege viking din secolul al XI-lea, conducător al Norvegiei, într-un nou film al cărui scenariu va fi semnat de Mark L. Smith.

Warner Bros. a achiziţionat drepturile de preempţiune pentru proiect, care îi permit lui Leonardo DiCaprio să producă acest film, alături de partenera sa de la Appian Way, Jennifer Davisson Killoran.

Filmul, care s-ar putea intitula „King Harald”, este o poveste în stilul lungmetrajului „Inima neînfricată/ Braveheart”, regizat de Mel Gibson.

Povestea unui rege necruţător

Harald a domnit în Norvegia timp de 20 de ani, dar, din dorinţa lui nemiloasă pentru putere, acesta a ales să se exileze în Rusia Kieveană (cel mai timpuriu stat al slavilor estici dominat de oraşul Kiev), acesta reîntorcându-se după mai mulţi ani victorios în ţara sa, notează Mediafax.

Pe de altă parte, Leonardo DiCaprio este fascinat de istoria vikingilor, actorul american dorindu-şi în trecut să facă parte din distribuţia unui film despre războaiele vikingilor. Actorul american este cunoscut pentru diversitatea rolurilor pe care le alege.

Actorul numeroaselor poveşti

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane.

Printre primele sale filme se numără „What’s Eating Gilbert Grape” (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi „Jurnalul unui baschetbalist” (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în „Romeo şi Julieta”, în 1996.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în „Aviatorul”, care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele trei nominalizări la premiile Oscar.

Actorul a mai jucat în „Cârtiţa” (2006) şi „Shutter Island” (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan – „Începutul/ Inception”, lansat în cinematografe în 2010.

Totodată, în anul 2011, Leonardo DiCaprio a jucat în „J. Edgar”, în regia lui Clint Eastwood. Actorul a putut fi văzut de curând în cinematografe în filmul „Marele Gatsby”, o ecranizare spectaculoasă a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann.

Foto credit: capturi film © 2013 Warner Bros

08
/01
/18

Filmul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ şi miniseria „Big Little Lies“ sunt marii câştigători ai galei Globurile de Aur 2018, care a avut loc duminică seară în Los Angeles. „The Post“, filmul lui Steven Spielberg, cu Meryl Streep şi Tom Hanks în distribuție - producție nominalizată la șase categorii -  a fost perdantul galei, necâștigând nicun trofeu.

30
/12
/17

SPECIAL Cinema-ul de autor nu a murit, aşa cum îl deplâng cinefilii nostalgici. Se fac în fiecare an multe filme foarte bune – o arată şi topul celor mai reuşite titluri de ficţiune văzute în 2017. Poate că se găsesc mai greu, dar ele există şi aşteaptă să fie descoperite.

20
/12
/17

Cea de-a 18-a ediție a Cineclubului FILM, și ultima din acest an, vă invită la proiecția unui film notabil în istoria cinematografiei românești, UN OM ÎN LODEN, România, 1979, 85 min., color, versiune originală, 35mm. Film distins cu Premiul „Opera Prima” al Asociaţiei Cineaştilor din România, din distibutia căruia fac parte: Victor Rebengiuc, Ovidiu Iuliu Moldovan, Constantin Diplan, Draga Olteanu-Matei, George Constantin, Tănase Cazimir, Florina Luican.

18
/12
/17

Cinefilii pot începe deja să lucreze la lista cu filme musai-de-văzut la TIFF 2018. Ediția cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 25 mai și 3 iunie, la Cluj. Primele zece titluri confirmate vin de la festivalurile de film de la Veneția și San Sebastian.

17
/12
/17

Cinefilii pot vedea zilele acestea, la cinematograf, cel mai recent film al lui Michel Hazanavicius (câștigător al Premiului Oscar):  REDUTABIL / Redoutable, o comedie despre dragoste, cinema și revoluție, un episod din viața lui Jean-Luc Godard.

15
/12
/17

Comedia regizată de Iura Luncaşu a devenit odată cu lansarea sa pe marile ecrane filmul românesc cu cel mai bun debut cinematografic de anul acesta, veniturile în valoare de 342.452 lei fiind cifrele care i-au asigurat lungmetrajului ,,Ghinionistul” recordul de încasări la box office-ul autohton.

15
/12
/17

Realizatoarea şi prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey va fi recompensată cu Cecil B. DeMille Award la cea de-a 75-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur. În fiecare an, laureatul acestei distincţii prestigioase este ales de comitetul director al Asociaţiei presei străine de la Hollywood. Personalităţile premiate trebuie să fi avut "un impact incredibil asupra industriei de divertisment".

15
/12
/17

Pelicule din Suedia, Ungaria, Rusia și Chile se află pe lista scurtă a Academiei de Film Americane pentru o nominalizare la Oscar 2018 la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”. Printre acestea se numără „The Square”, premiat anul acesta cu Palme d'Or, „On Body and Soul”, recompensat cu Ursul de Aur, aclamatul „Loveless”, premiat de juriul Festivalului de la Cannes, şi „Una mujer fantástica”, premiat pentru scenariu la Berlinala 2017.

14
/12
/17

„Fixeur”, cel de-al cincilea lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018, a beneficiat de un turneu de promovare în Statele Unite.

12
/12
/17

Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ‘I.L.Caragiale’ București (UNATC), Teatrul Metropolis și Fundația Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și DACIN SARA. Fiind cel mai important festival internațional de film studențesc din România, CineMAiubit este locul unde, de-a lungul timpului, și-au făcut […]